Eerste Manager van het Jaar bekend

De allereerste Manager van het Jaar gekozen op Sportcentrum Papendal! Na een spannende verkiezingsstrijd mag Karen Griep, hoofd bedrijfsvoering 24 uurs acuut bij GGZ Centraal RVZe Flevoland, zich Manager van het Jaar noemen.

De 3 finalisten

Karen is 1 van de 3 finalisten die in de volle grote zaal op Sportcentrum Papendal op het podium stond. De andere finalisten waren Janeed Ishaq van Eurocept Homecare en Simone Veenema van de Gemeente Zaanstad. Zij blinken uit in hun enthousiasme over hun vak, hun scherpe visie op leiderschap en hun kunde om hun team te inspireren, motiveren en laten leren.

Bloedstollend spannende verkiezing

Deze 3 finalisten lieten in verschillende rondes al 82 andere kandidaten achter zich. Het begon allemaal in april met een selectieronde waarin iedereen zijn/haar manager, collega, medewerker of zichzelf kon nomineren. De 25 kandidaten die doorgingen naar de tweede ronde, moesten minimaal 3 LinkedIn-referenties verzamelen waaruit bleek hoe zij ontwikkeling stuurden in hun organisatie.
 
Hieruit werd vervolgens een top 6 gekozen. Deze bijzondere managers gaven een presentatie op het hoofdkantoor van ISBW en maakten een video waarin ze uitlegden waarom zij de Manager van het Jaar waren. Zo kon jury én publiek bepalen welke 3 kandidaten uiteindelijk op het podium in Papendal kwamen te staan …

De topsportersmentaliteit

De Manager van het Jaar kies je natuurlijk niet in zomaar een zaaltje. Die kies je in een omgeving die past bij de mentaliteit van topmanagers: en wat past daar beter bij de Sportcentrum Papendal, waar topsporters continu bezig zijn om hun prestaties te verbeteren?
 
Maar voordat we de winnaar bekend maakten, was het eerst tijd voor een inspirerend programma voor alle genodigden. Ze kozen voor een rondleiding op Papendal, de workshop ‘Inspirerend Leidinggeven’ door Arjan Bouman of de workshop ‘Coaching en Verandermanagement’ door Alexandra Van ’t Geloof.
 
Daarna presenteerde niemand minder dan de legendarische voetbalcoach Foppe de Haan zijn visie op de manager van de toekomst. Hierin legde hij het verband tussen zijn inspirerende wijze van coachen in het betaald voetbal en het managen binnen bedrijven. Hij deed dit met zijn bekende droge humor en veel voorbeelden uit de praktijk. Zijn boodschap aan alle aanwezige managers? Houd rekening met de persoonlijkheden en werkstijlen van de mensen aan wie je leiding geeft. Wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Sommige werknemers stimuleer je erom door uit te leggen hoe iets moet, terwijl je het anderen beter gewoon kunt laten dóen.Zorg ervoor dat

De uitreiking

En toen was het tijd voor het hoogtepunt van de avond: de bekendmaking van de Manager van het Jaar! De jury vond het ontzettend moeilijk om uit deze 3 topkandidaten een keuze te maken, maar uiteindelijk werd vol overtuiging gekozen voor Karen Griep. Zij reageerde uitgelaten en bedankte vooral haar team: “Dankzij jullie, mét jullie hebben we deze gewonnen.”
 
Naast de titel nam ze een opleidingscheque van € 3.000,-  en een bokaal mee naar huis. De andere twee finalisten wonnen een opleidingscheque van € 1.500,- en een boekenpakket namens Managementboek.

Walking dinner en netwerkborrel

Na de uitreiking volgde een gezellige afsluiting: een walking dinner en netwerkborrel. Want contact met je vakgenoten is niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Zo groei je samen verder. En dat is waar het bij ISBW allemaal om draait.
 
Kortom, de allereerste Manager van het Jaar-verkiezing was zeer geslaagd. We zien je graag volgend jaar op ons event (terug). Misschien neem jij of jouw manager dan wel de titel mee naar huis?