Relevante artikelen

Welkom op het blog van ISBW. Op dit blog vind je actuele nieuwsberichten, vakgerelateerde artikelen, interviews en cases op het gebied van opleiding en carrière. De artikelen zijn geschreven door diverse professionals uit onze organisatie, onder wie een aantal van onze docenten.

Redactie ISBW

Zo zet je een goed opleidingsbeleid op poten

Hoe stem je het opleidingsbeleid efficiënt af op de behoeften en praktijk in de organisatie?
De 70:20:10-regel is nog altijd een goede richtlijn, maar goed beleid begint één stap daarvoor, zegt directeur Rob Rijbroek van ISBW.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Weer twee jaar Cedeo-erkend

Op basis van de positieve uitslag van het door de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek mag ISBW weer voor de periode van twee jaar het predicaat ‘Cedeo-erkend’ voeren. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’. Bij het onderzoek gaat het om zowel de maatwerkopleidingen als de open opleidingen.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“Ik kan het geleerde heel goed toepassen in mijn werk”

“Ik ben van huis uit een techneut, maar ik ambieerde een managementfunctie. Dankzij deze opleiding heb ik die ambitie waar kunnen maken.” Henk Iedema is productieleider bij Brabant Alucast in Oss. Hij groeide door naar deze functie na het volgen van de opleiding Praktische Bedrijfskunde bij ISBW.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“Ik denk er serieus over om nog een opleiding bij ISBW te doen”

“Ik heb er heel bewust voor gekozen om een opleiding te volgen. Ik werk nu al weer negen jaar bij Autohaag Zeeuw en ik miste de schoolbanken. Ik had er echt behoefte aan mijn theoretische kennis weer eens op te halen.”

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

In elk mens zit een coach verborgen

Ooit studeerde ik Werktuigbouwkunde in Delft. Met succes. Ik heb jarenlang als ingenieur gewerkt in een technisch beroep op niveau. Ondertussen werk ik al meer dan tien jaar als coach en trainer. Aanvankelijk zonder enige opleiding. En dat ging helemaal niet zo slecht. Na jaren van allerlei trainingen op coachingsgebied val ik nog altijd graag terug op basic skills van mijn eigen persoon. Ik ben er zelfs van overtuigd dat je pas een goede coach kunt zijn als je durft terug te vallen op jezelf, je eigen levenservaring.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“De opleiding is goed te combineren met een fulltime baan”

“Ik heb door het volgen van deze opleiding een veel beter inzicht gekregen in de bedrijfsvoering van onze organisatie. Niet alleen in wat we al goed hebben geregeld, maar zeker ook in waar we nog verbeteringen kunnen doorvoeren.”

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Hoe ontwikkel je de talenten binnen een team?

Mensen in hun kracht zetten, het beste uit je mensen naar boven halen, talenten ontwikkelen. Er staan vaak omschrijvingen als deze in de functieomschrijving van managers. Behalen van afdelingsdoelen staat er natuurlijk ook nog steeds, maar je mensen ontwikkelen staat vaak met stip op nummer één van de lijst van verantwoordelijkheden. Maar hoe krijg je als manager grip op vage begrippen als ´kracht’ en ‘talent’? In dit artikel bespreek ik onderzoeksgegevens die meer houvast bieden voor de manager van nu.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Hoe inspireer je medewerkers om het beste uit zichzelf te halen?

Herken je dat? Dat je door de drukte van alledag de dingen bijna automatisch doet, alsof je een checklist afwerkt? Je bent helemaal niet bezig met ‘waarom je de dingen doet die je doet’. Je werk is misschien wel gedaan, maar geeft het je ook energie? En ben je eigenlijk wel in staat geweest anderen te inspireren?

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Cursist Projectmanagement wint trip naar Londen

Je schrijft je in voor de opleiding Projectmanagement van ISBW en je krijgt er een trip naar Londen met luxe overnachting voor twee personen bij. Dat overkwam Bärbel Wiezorrek, projectsecretaris EU-TR bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag. Zij is de gelukkige winnares van de succesvolle jubileumactie van ISBW.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“Er is geen waarheid, alleen een afspraak tussen gelijkgestemden”

De redactie van MNGR. sprak met trainer, adviseur en coach Monique Adema over het begrip ‘coachend leidinggeven’ vanuit het perspectief van organisaties. Tijdens haar inmiddels 21-jarige carrière in dit werk merkte Monique dat er veel verschillende manieren zijn waarop organisaties naar coachend leidinggeven kijken. En dat er dus ook heel wat manieren zijn waarop organisaties er invulling aan geven.

Thema's: nieuws

Het oordeel is binnen, studenten beoordelen ISBW met een 8,5!

”IK HEB DOOR DEZE OPLEIDING MEER INZICHT GEKREGEN IN DE BEDRIJFSVOERING VAN ONZE ORGANISATIE”

Christiaan Verschoor
Sectorcoördinator Wijkwerk
Stichting Netwerk

Voordeel bij ISBW!

Schrijf je in voor een opleiding in het najaar en profiteer.

  • Je betaalt pas in september

  • Je betaalt geen inschrijfgeld

  • Je ontvangt gratis het managementboek van het jaar 2017

Meer informatie

Download nu gratis ‘Veranderen doe je samen’

En ontdek wat bijdraagt tot succesvol verandermanagement
Ben jij als leidinggevende of (project)manager betrokken bij het doorvoeren van veranderingen in jouw organisatie? Wil je graag weten hoe je de weerstand die vaak optreedt tegen deze veranderingen kunt ombuigen naar betrokkenheid en enthousiasme? Lees nu de whitepaper en kom alles te weten over verandermanagement.
Download de whitepaper

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen.

Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.