Thema's

Thema's

Managen van startup tot multinational

Op Woensdag, 13 Maart, 2019, 13:01

Er bestaan veel typen organisaties, van startup en scale-up tot MKB en multinational. Al deze varianten zijn verschillend georganiseerd, waardoor ook andere eisen aan het management worden gesteld. Welke kwaliteiten passen bij de verschillende organisatievormen?

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Bedrijfsprocessen , Communicatie , Financieel , Human Resource , Management , Managementsupport , Marketing , nieuws , Projectmanagement , Sales , Trainingen , Zorgmanagement

3 inspirerende quotes over management

Op Maandag, 11 Februari, 2019, 15:30

Een beetje manager is behoorlijk ambitieus. Iedere manager werkt er hard aan om de teamprestaties hoog te houden – en het liefst te verhogen.

Maar dat is niet het enige wat je doet als manager. Tegelijkertijd wil je de sfeer op de werkvloer goed houden, goed communiceren, beschikken over zelfkennis en charisma, regie hebben, besluiten nemen en nog minstens 99 andere zaken zijn of doen. Als je dan eenmaal denkt dat je die goede manager bent, is het ook nog afhankelijk van in wat voor soort bedrijf je werkt en dus welke pet je op moet zetten.
 
Lees meer

Manager, staat jouw baan op de tocht?

Op Donderdag, 3 Januari, 2019, 09:11

Er is geen baan die onveranderd blijft; robotisering en automatisering hebben weerklank op de hele arbeidsmarkt. In eerste instantie werd gedacht dat het vooral invloed zou hebben op banen met een repetitief karakter, zoals een brugwachter of assemblagemedewerkers. Inmiddels weten we wel beter. Ook administratieve taken worden overgenomen door de techniek. In de advocatuur wordt geautomatiseerd teruggezocht in eerdere cases en voice-recorders leggen vergaderingen vast. Robotisering en automatisering vormen een dreiging voor sommige banen. Is jouw baan als manager de volgende die op de tocht komt te staan?

Lees meer
Thema's: nieuws

5 tips voor beginnende managers

Op Donderdag, 8 November, 2018, 10:37

Een overvolle agenda, onduidelijke verhoudingen en een heleboel nieuwe taken. Als beginnend manager kom je voor veel uitdagingen te staan. Daarom delen wij vandaag onze 5 belangrijkste tips voor beginnende managers. Zo sta jij direct een stuk steviger in je schoenen.

Lees meer
Thema's: Nieuws

Eerste Manager van het Jaar bekend

Op Dinsdag, 3 Juli, 2018, 23:09

De allereerste Manager van het Jaar gekozen op Sportcentrum Papendal! Na een spannende verkiezingsstrijd mag Karen Griep, hoofd bedrijfsvoering 24 uurs acuut bij GGZ Centraal RVZe Flevoland, zich Manager van het Jaar noemen.
Lees meer

Karen Griep Manager van het Jaar 2018

Op Woensdag, 20 Juni, 2018, 23:07

Hilversum, 20 juni 2018 - Karen Griep is dé Manager van het Jaar 2018. In de finale op 19 juni jl. streed de Almeerse, die werkt als hoofd bedrijfsvoering acute psychiatrie Flevoland bij GGZ Centraal, tegen medefinalisten Simone Veenema van de Gemeente Zaanstad en Janeed Ishaq van Eurocept Homecare.
Lees meer

ISBW wordt officiële partner van Jupiler League

Op Maandag, 4 Juni, 2018, 23:06

ISBW gaat samenwerken met de Jupiler League! Op 4 juni tekenden de Coöperatie Eerste Divisie en ISBW een samenwerkingsovereenkomst. Als officiële partner zal ISBW opleidingen en trainingen verzorgen voor spelers, stafleden, kantoorpersoneel, sponsors en supporters.
Lees meer

De kwelling van spelling

Op Maandag, 16 April, 2018, 16:34

Spelling is populair. Lingo is al jaren een goed bekeken programma en ook programma’s als Ik Hou van Holland hebben spelling in de show. Ook op het internet zijn talloze pagina’s te vinden die het onderwerp spelling behandelen, je uitleg en tips geven of waar je je spellingniveau kunt toetsen. Toch worden er veel spelfouten gemaakt. Spelling leer je op school maar dat wil niet zeggen dat je dan klaar bent. De spelling van de Nederlandse taal is namelijk sterk aan verandering onderhevig, onder invloed van ontwikkelingen als televisie, internet en smartphones wordt de Nederlandse taal steeds meer doordrongen van Engelse woorden. Vooral jongeren lijken een hele ‘eigen’ taal te ontwikkelen. Dit is echter niet altijd goed voor de spellingvaardigheden…
 

Lees meer
Thema's: Communicatie

De Verkoopcyclus

Op Vrijdag, 13 April, 2018, 09:03

De verkoopcyclus bestaat uit:

  • de aanbodfase, waarin de klant zijn beslissing aan het vormen is;

  • de aankoopfase waarin de order wordt geplaatst en het product of de dienst word uitgeleverd;

  • de relatiefase.

Lees meer
Thema's: Sales

Deming cirkel

Op Vrijdag, 13 April, 2018, 09:02

Elk proces bestaat uit een aantal aspecten die tezamen het resultaat op moeten leveren. Deze aspecten zijn input, activiteiten, output, controle aan norm en bijsturing. Het belangrijkste hierbij is dat de output (het resultaat) moet voldoen aan de normen die er gesteld zijn. Wanneer dit niet zo is moet er bijgestuurd worden of, bij uitzondering, moet de norm aangepast worden. Dit is een regelkringprincipe dat bewaakt dat de resultaten ook daadwerkelijk behaald worden. De Deming cirkel ofwel de PDCA cyclus (Plan-Do-Check-Act) is een van de meest gebruikte regelkringprincipes.

Lees meer
Thema's: Management

Placeholder for review widget

Placeholder for Levenlanglerenkrediet widget

Placeholder for studyguide/contact widget