Relevante artikelen

Welkom op het blog van ISBW. Op dit blog vind je actuele nieuwsberichten, vakgerelateerde artikelen, interviews en cases op het gebied van opleiding en carrière. De artikelen zijn geschreven door diverse professionals uit onze organisatie, onder wie een aantal van onze docenten.

Redactie ISBW

ISBW wordt officiële partner van Jupiler League

ISBW gaat samenwerken met de Jupiler League! Op 4 juni tekenden de Coöperatie Eerste Divisie en ISBW een samenwerkingsovereenkomst. Als officiële partner zal ISBW opleidingen en trainingen verzorgen voor spelers, stafleden, kantoorpersoneel, sponsors en supporters.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

‘Ik krijg zo veel beter inzicht in de structuur, cultuur en theorieën van HRM’

“Het mooie van de ISBW-opleiding vind ik de interactie met de docent en de andere studenten. Iedereen komt van andere organisaties met allemaal weer hun eigen specifieke kijk en praktijk op HR-gebied. Al die verschillende doorkijkjes verruimen je blikveld.”

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“Ik merk dat elk onderwerp in een of andere vorm terugkomt in mijn dagelijkse werk”

“Ik heb nu drie van de vier modules van mijn opleiding gevolgd en daarbij heb ik de groepsdynamiek als heel positief ervaren. Met studiegenoten uit verschillende organisaties die allemaal verschillende functies hadden, waren de lesbijeenkomsten onder begeleiding van een vlotte docent nooit een stijve bedoening.”

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“Aan motivatie ontbreekt het niet, de deelnemers kozen zelf voor ISBW”

Incompanytraject HBO Bedrijfskunde bij GGNet Zorgsupport

Half februari startte ISBW met het opleidingstraject HBO Bedrijfskunde voor zes regisseurs Zorgsupport bij de Gelderse organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGNet. Deze biedt (hoog)specialistische ggz, basis ggz, zelfhulp en preventie, beschermd wonen en dagactivering en arbeidsreïntegratie. GGNet werkt vanuit diverse standplaatsen in Gelderland en heeft ongeveer 2.400 medewerkers in dienst. Ook zetten zich nog ruim 400 vrijwilligers in voor de 25.000 mensen die jaarlijks gebruikmaken van de zorg van GGNet. 

Thema's: Alle berichten

Redactie ISBW

“Ik vind zo’n test altijd leuk om te doen, ook uit nieuwsgierigheid.”

“Het is een leuke test om te doen. Ik herkende me ook zeker in de uitslag.” Aan het woord is de 38-jarige Robbert van der Kleij uit Vreeland, hoofd inkoop bij Overslagbedrijf Amsterdam. Hij deed het mini-assessment op de ISBW-site. Een korte vrijblijvende test waarmee je meer te weten komt over welk type manager je bent en wat eventuele ontwikkelpunten kunnen zijn. “Ik ben momenteel bezig met een opleiding bij ISBW en werd via de mail attent gemaakt op de test. Ja, dan ga ik dat wel doen. Ik vind dat soort dingen altijd leuk, ook uit nieuwsgierigheid.” 

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Hoe vergroot je jouw effectiviteit als manager?

Hoe effectief ben jij als manager? Hoe weet je dat? Hoe kun je jouw effectiviteit vergroten? Dit zijn essentiële vragen als het gaat om het vergroten van je effectiviteit als manager. Als we naar het model van Quinn kijken, zien we acht stijlen van leidinggeven. Die acht stijlen zijn weer verdeeld over vier kwadranten. 

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Waarom zou je uit alle opleiders juist ISBW kiezen?

Je kunt allerlei redenen hebben om een opleiding te volgen. Zelfs als je het al druk genoeg hebt met je baan en je privéleven. Je wilt je verbeteren in je werk, overstappen naar een andere functie of zelfs naar heel ander werk of je wilt misschien gewoon werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Iedereen heeft zijn eigen reden. Je gaat je dus maar eens oriënteren in ‘opleidingenland’ en je komt erachter dat er wel heel veel opleiders actief zijn. Hoe kies je daar de opleider uit die voor jou de beste is?

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“De probleemstelling van de businesscase was een hot issue”

De eindbeoordeling van de modules wordt in de meeste van onze opleidingen gedaan aan de hand van een businesscase. Meestal maakt de deelnemer een businesscase over een onderwerp dat speelt binnen de organisatie waar hij of zij werkt. Zo kan de werkgever ook meteen profiteren van de nieuwe kennis die de medewerker opdoet tijdens de opleiding. In deze aflevering van ‘Businesscase in de praktijk’ vertelt Kelly Kruyver aan de hand van een voorbeeld hoe dat tijdens haar HBO-opleiding AD Operationeel Management ging.

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

“De opleiding is goed te combineren met een fulltime baan”

“Ik heb door het volgen van deze opleiding een veel beter inzicht gekregen in de bedrijfsvoering van onze organisatie. Niet alleen in wat we al goed hebben geregeld, maar zeker ook in waar we nog verbeteringen kunnen doorvoeren.”

Thema's: nieuws

Redactie ISBW

Zo zet je een goed opleidingsbeleid op poten

Hoe stem je het opleidingsbeleid efficiënt af op de behoeften en praktijk in de organisatie?
De 70:20:10-regel is nog altijd een goede richtlijn, maar goed beleid begint één stap daarvoor, zegt directeur Rob Rijbroek van ISBW.

Thema's: nieuws

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Vroege beslissers pakken voordeel bij ISBW

Schrijf je nu alvast in voor een opleiding in het najaar en profiteer!

Na de zomer die extra stap voor je carrière zetten? Goed plan, want in september starten onze opleidingen en trainingen weer. Dat betekent: nieuwe kansen om jezelf nóg waardevoller op de werkvloer te maken. Meld je vóór 30 juni 2018 aan voor een opleiding in het nieuwe seizoen en profiteer van de voordelen.

Bekijk de voordelen

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak alles nog eens doorlezen?

We sturen je graag onze studiegids toe. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren