Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Datamanagement

Wil je als manager data leren gebruiken om betere resultaten te behalen? Ontwikkel je verder in datamanagement bij ISBW. Leer over organisaties, big data en optimaliseer bedrijfsprestaties....

Lees meer

Wil je als manager data leren gebruiken om betere resultaten te behalen? Ontwikkel je verder in datamanagement bij ISBW. Leer over organisaties, big data en optimaliseer bedrijfsprestaties. Verwerk relevante data tot waardevolle inzichten en...

Lees meer

Wil je als manager data leren gebruiken om betere resultaten te behalen? Ontwikkel je verder in datamanagement bij ISBW. Leer over organisaties, big data en optimaliseer bedrijfsprestaties. Verwerk relevante data tot waardevolle inzichten en...

Lees meer

Datamanagement: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (3)

HBO-deelprogramma (1)

Wil je als manager data leren gebruiken om betere resultaten te behalen? Ontwikkel je verder in datamanagement bij ISBW. Leer over organisaties, big data en optimaliseer bedrijfsprestaties. Verwerk relevante data tot waardevolle inzichten en benut business intelligence tools om je organisatie te verbeteren. Ontdek bij ISBW hoe je als manager succesvol gebruik kunt maken van data. 

Datamanagement: resultaten behalen met behulp van data 

Wat is datamanagement? Bij datamanagement draait het om het omzetten van ruwe data naar waardevolle, bruikbare informatie. Het is een belangrijke schakel in besluitvorming, bedrijfsvoering en strategie. Als datamanager verzamel je informatie en weet je deze slim te benutten. Je identificeert en analyseert relevante data die je gebruikt om beslissingen te onderbouwen en processen te verbeteren. Daarnaast monitor je prestaties en trends waardoor je vroegtijdig risico’s en kansen signaleert. Vergroot je datamanagementvaardigheden, benut data en creëer mogelijkheden voor je organisatie. 

Opleiding datamanagement? Leer data inzetten voor jouw organisatie 

Data speelt een belangrijke rol in management. Technieken en systemen veranderen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het optimaliseren van processen, kwaliteit en resultaten. Een opleiding datamanagement van ISBW zorgt dat je meegroeit en kansen vroegtijdig signaleert. 

Onze opleidingen bieden praktische kennis en vaardigheden op het gebied van datamanagement. Het is direct toepasbaar waardoor je er meteen mee aan de slag kunt in je eigen werkomgeving. Ontwikkel jezelf tot datagedreven manager en behaal direct betere resultaten. 

Wil je in een korte periode leren hoe je business intelligence kunt inzetten in jouw organisatie? In de Post HBO Data Analytics komen business intelligence en datamanagement als geheel aan bod. In drie maanden leer je over innovatie, managementrapportering, forecasting, business intelligence en big data. Na afronding kun je je organisatie optimaliseren en weet je resultaten te behalen dankzij business intelligence tools. Je zet data-analytics en BI in bij besluitvorming en realisatie van organisatiestrategieën. 

Om een diepgaand en praktisch inzicht in organisaties en management te krijgen volg je de Post HBO Business Performance Management. Ontwikkel jezelf in drie maanden in de kern van bedrijfskundig management. Leer over organisatie-inrichting, managementcontrol, big data en business performance. Na het volgen van deze Post HBO-opleiding ben je in staat om op senior managementniveau bedrijfsprocessen te verbeteren en een organisatie effectiever in te richten. 

In de Post HBO Big Data en Management ga je aan de slag met business intelligence, data en management. In negen maanden specialiseer je je in data- en organisatiemanagement. Je ontwikkelt datavaardigheden voor managers en leert over business performance en strategisch management. Na afloop van de opleiding ben je in staat om een organisatie effectief en strategisch te besturen. Je weet de juiste data om te zetten naar bruikbare informatie. Deze informatie gebruik je voor het meetbaar maken en optimaliseren van werkzaamheden. 

Groeien als datamanager? ISBW is dé opleider voor effectieve managers 

Verdiep je kennis, ontwikkel nieuwe competenties en word een (nog) effectievere manager. Ontdek de voordelen van een studie datamanagement bij ISBW. 

 • Wij hebben ruime ervaring met het opleiden van managers en leidinggevenden. 
 • Onze deskundige docenten zijn zelf manager met waardevolle praktijkervaring. 
 • We verbinden de nieuwste kennis en inzichten aan jouw werkpraktijk. 
 • We werken in kleine lesgroepen waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht. 
 • Bij ISBW studeer je flexibel waardoor je je studie kunt combineren met je baan en privéleven. 
 • Bij ISBW behaal je een waardevol diploma dat wordt erkend in de praktijk en direct rendement oplevert voor jou als manager. 

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.