Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Strategisch Management

In de rol van strategisch manager ben je altijd bezig met hoe je langetermijndoelen kunt realiseren. Je hebt dagelijks te maken met de planning, implementatie, verandermanagement en bedrijfsprestaties....

Lees meer

In de rol van strategisch manager ben je altijd bezig met hoe je langetermijndoelen kunt realiseren. Je hebt dagelijks te maken met de planning, implementatie, verandermanagement en bedrijfsprestaties. Ben je als manager op zoek naar verbetermogelijkheden...

Lees meer

In de rol van strategisch manager ben je altijd bezig met hoe je langetermijndoelen kunt realiseren. Je hebt dagelijks te maken met de planning, implementatie, verandermanagement en bedrijfsprestaties. Ben je als manager op zoek naar verbetermogelijkheden...

Lees meer

Strategisch Management: 10 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (8)

Vakopleidingen (1)

In de rol van strategisch manager ben je altijd bezig met hoe je langetermijndoelen kunt realiseren. Je hebt dagelijks te maken met de planning, implementatie, verandermanagement en bedrijfsprestaties. Ben je als manager op zoek naar verbetermogelijkheden voor de lange termijn? Volg een opleiding strategisch management van ISBW. Bepaal de koers, geef richting en vertaal de organisatiedoelen naar praktische, uitvoerbare werkzaamheden. 

Wat is strategisch management? 

Strategisch management gaat over hoe organisaties hun langetermijndoelen willen realiseren. De focus ligt op het bepalen van de koers, richting geven en het opstellen van strategieën om de gewenste doelen en resultaten te behalen. Het onderscheidend vermogen en de kernkwaliteiten van een bedrijf worden gebruikt om in te spelen op mogelijke kansen en bedreigingen in de interne en externe omgeving. 

Wat doet een strategisch manager? Belangrijke taken van een strategisch manager zijn het bepalen van de visie, strategische doelstellingen van de organisatie, het formuleren van beleid en richtlijnen en het monitoren van de voortgang en resultaten. 

Groei door via een opleiding strategisch management 

Nieuwe ontwikkelingen, trends en inzichten zorgen ervoor dat organisaties, producten, diensten en klantenbehoeften veranderen. Als strategisch manager is het cruciaal om mee te bewegen en flexibel om te gaan met deze veranderingen. Een opleiding van ISBW biedt strategisch managers de kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in een dynamische en complexe omgeving. 

Wil je ontdekken hoe je jouw organisatie het beste positioneert in de huidige markt? Volg de praktische Post HBO Strategisch Procesmanagement en verdiep je gedurende zes maanden in strategisch, risico- en procesmanagement. Leer over de organisatie-omgeving, waardeproposities, positionering, klantrelaties en lean management. Haal meer rendement uit je organisatie door je verbeterde inzicht en het effectiever toepassen van je opgedane kennis. 

In de Post HBO Strategisch Zorgmanagement leer je in drie maanden hoe je zorgbeleid vertaalt naar de werkvloer. Je verdiept je in de missie, visie en strategie van jouw organisatie en onderzoekt of je gebruik kunt maken van nieuwe methoden om organisatiedoelstellingen te behalen. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen organisatiedoelen te bereiken, maar focus je ook op de kwaliteit van zorg. Je leert de balans op te maken tussen bedrijfsresultaten en mensgerichte zorg. Deze gerichte managementopleiding is uitermate geschikt voor zorgmanagers, teamleiders of beleidsmedewerkers in de zorgsector. 

Studeer bij ISBW en bouw aan succes 

Kun je niet wachten om verbetermogelijkheden in kaart te brengen? Ontdek de voordelen van een studie strategisch management bij ISBW. Verdiep je kennis, ontwikkel nieuwe competenties en word een nog effectievere strategisch manager. Of je nu kiest voor een opleiding of training, bij ISBW leer je datgene wat je nodig hebt als manager of leidinggevende. 

 • Het is onze expertise om managers, leidinggevenden en teamleiders op te leiden. 
 • Bij ISBW werken deskundige docenten die zelf ook actief zijn als manager. 
 • Ga voor flexibel studeren in deeltijd. Bekijk onze diverse studievormen en varianten. 
 • Onze opleidingen zijn afgestemd op jouw ontwikkelbehoeften en leerdoelen. Ze zijn ingedeeld op onderwerp, duur en niveau. 
 • De praktijk staat centraal: leer in kleine groepen direct toepasbare kennis en vaardigheden. 
 • Bij ISBW behaal je een diploma dat effectief rendement oplevert voor jou als manager. 

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.