EVC Centrum

Wat is EVC?

De kerngedachte achter EVC is de erkenning dat leren niet alleen gebeurt via het formele onderwijs. Tijdens je werk leer je immers iedere dag weer bij. Een EVC-procedure maakt zichtbaar over welke kennis en vaardigheden mensen beschikken door opleiding en werkervaring bij elkaar op te tellen. Uw ervaring wordt daarmee omgezet naar een Ervaringscertificaat. Dit certificaat geeft mensen de waarde die zij verdienen. ISBW en EVC Centrum Nederland hebben een unieke samenwerking om het EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen. 

Hoe ziet het EVC-traject eruit?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken en verloopt volgens de volgende stappen:

  • Na de Quickscan voer je een intakegesprek met een EVC-begeleider die de procedure uitlegt en je helpt te bepalen welke bewijzen van jouw competenties beschikbaar zijn. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of een EVC-traject zinvol is.
  • Je verzamelt bewijzen uit de praktijk die de competenties aantonen, zoals werkomschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s van eerder afgelegde examens.
  • Je groepeert deze bewijzen in je portfolio en laat dit beoordelen.
  • Je voert het eindgesprek met twee assessoren die jou bevragen over je portfolio en de aan te tonen competenties.
  • Na afronding krijg je het Ervaringscertificaat opgestuurd, met de beschreven erkende competenties.
  • Op basis van het Ervaringscertificaat kun je een opleidingsplan aanvragen. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden of voor welk deel van de opleiding je vrijstelling krijgt. 

Meer weten?

Wil je een EVC-traject starten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doe de Quickscan op de website van EVC Centrum Nederland. Of neem contact op met een van onze ervaren adviseurs. Je kunt EVC Centrum Nederland bereiken via 035 - 7 506 195 of info@evc-centrum-nederland.nl of kijk op onze website www.evc-centrum-nederland.nl.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.