banner

EVC Centrum Nederland

Wat is EVC?

De kerngedachte achter EVC is de erkenning dat leren niet alleen gebeurt via het formele onderwijs. Tijdens je werk leer je immers iedere dag weer bij. Een EVC-procedure maakt zichtbaar over welke kennis en vaardigheden mensen beschikken door opleiding en werkervaring bij elkaar op te tellen. Uw ervaring wordt daarmee omgezet naar een Ervaringscertificaat. Dit certificaat geeft mensen de waarde die zij verdienen. ISBW en EVC Centrum Nederland hebben een unieke samenwerking om het EVC-traject snel en efficiĆ«nt te laten verlopen.  

Hoe ziet het EVC-traject eruit?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken en verloopt volgens de volgende stappen:

  • Na de Quickscan voer je een intakegesprek met een EVC-begeleider die de procedure uitlegt en je helpt te bepalen welke bewijzen van jouw competenties beschikbaar zijn. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of een EVC-traject zinvol is.
  • Je verzamelt bewijzen uit de praktijk die de competenties aantonen, zoals werkomschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s van eerder afgelegde examens.
  • Je groepeert deze bewijzen in uw portfolio en laat dit beoordelen.
  • Je voert het eindgesprek met twee assessoren die jou bevragen over je portfolio en de aan te tonen competenties.
  • Na afronding krijg je het Ervaringscertificaat opgestuurd, met de beschreven erkende competenties.
  • Op basis van het Ervaringscertificaat kun je een opleidingsplan aanvragen. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden of voor welk deel van de opleiding je vrijstelling krijgt. 

Meer weten?

Wil je een EVC-traject starten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doe de Quickscan op de website van EVC Centrum Nederland. Of neem contact op met een van onze ervaren adviseurs. Je kunt EVC Centrum Nederland bereiken via 035 - 750 61 95 of info@evc-centrum-nederland.nl of kijk op onze website www.evc-centrum-nederland.nl.
 


Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.