Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Management 2.0

Als manager werk je in een vak dat continu in verandering is. Het is essentieel dat je blijft meebewegen. ISBW biedt opleidingen in toekomstgericht leiderschap, ofwel management 2.0. De...

Lees meer

Als manager werk je in een vak dat continu in verandering is. Het is essentieel dat je blijft meebewegen. ISBW biedt opleidingen in toekomstgericht leiderschap, ofwel management 2.0. De opleidingen van ISBW zijn specifiek gericht op de kennis,...

Lees meer

Als manager werk je in een vak dat continu in verandering is. Het is essentieel dat je blijft meebewegen. ISBW biedt opleidingen in toekomstgericht leiderschap, ofwel management 2.0. De opleidingen van ISBW zijn specifiek gericht op de kennis,...

Lees meer

Management 2.0: 5 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

HBO-deelprogramma (1)

Trainingen (1)

Vakopleidingen (3)

Als manager werk je in een vak dat continu in verandering is. Het is essentieel dat je blijft meebewegen. ISBW biedt opleidingen in toekomstgericht leiderschap, ofwel management 2.0. De opleidingen van ISBW zijn specifiek gericht op de kennis, vaardigheden en soft skills die de manager van de toekomst nodig heeft. Behaal resultaten en creëer tegelijkertijd een motiverende, inclusieve werkomgeving dankzij toekomstgericht management. 

Wat is management 2.0? Toekomstgericht leiderschap 

Management 2.0 staat voor een nieuwe benadering van leiderschap en organisatie in de moderne zakelijke omgeving. Het is een meer adaptieve en mensgerichte vorm van managen ten opzichte van traditioneel management. Er wordt gefocust op specifieke kennis, vaardigheden en soft skills die de manager van de toekomst nodig heeft. 

Bij management 2.0 word je mensgericht én resultaatgericht opgeleid. Het is essentieel om als manager van de toekomst medewerkers te faciliteren of ondersteunen in plaats van te sturen. Talentontwikkeling, verwachtingsmanagement en betrokkenheid zijn belangrijke pijlers voor management 2.0. Door toekomstgericht te managen creëer je niet alleen meer werkgeluk, maar ook betere resultaten. 

Deze managementvorm levert resultaten op, werkt motiverend en zorgt voor inzet en loyaliteit van medewerkers. Management 2.0 bevordert betrokkenheid, creativiteit en eigenaarschap. Het leidt tot een gezonde balans tussen structuur en autonomie, waardoor teams effectiever kunnen opereren. 

De randvoorwaarden voor het moderne management zijn flexibiliteit, aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid en open communicatie. Als manager kun je invloed uitoefenen op je team door rekening te houden met deze randvoorwaarden. 

Management 2.0: de uitdagingen van de manager van de toekomst 

Als moderne manager sta je voor een interessante, complexe uitdaging. Salariëring is niet meer de enige indicatie voor de tevredenheid van medewerkers. Het werkgeluk speelt ook een belangrijke rol. Zo zijn hybride werken, flexibiliteit, inclusiviteit en snelle besluitvorming belangrijke factoren die bijdragen aan het werkgeluk. Als manager is het cruciaal om een mensgerichte managementaanpak te kiezen en om een faciliterende rol aan te nemen. 

Als manager krijg je te maken met zelfsturende teams en de behoefte aan coachend leiderschap. Je ziet een verschuiving richting mens- én resultaatgericht werken. Levenslang ontwikkelen en het faciliteren hiervan worden steeds belangrijker. Er komt steeds meer verantwoordelijkheid bij medewerkers zelf te liggen, dit vraagt om een participatieve benadering van leiderschap waarin medewerker worden gestimuleerd om zelf actief bij te dragen. Jouw rol als manager verandert hierdoor: delegeren en een open dialoog zijn essentieel om invulling te geven aan management 2.0. 

Toekomstgericht management: wanneer komt management 2.0 van pas? 

Het biedt een duidelijke managementaanpak waarmee je flexibel en wendbaar bent. Het kan je als manager helpen om te gaan met veranderende verwachtingen, dynamische teams en nieuwe samenwerkingsvormen. Dit komt goed van pas in een snel veranderende samenleving. De klantbehoeften en verwachten groeien, maar ook (technologische) ontwikkelingen en trends volgen elkaar snel op. Dit heeft invloed op de manier waarop organisaties geleid en bestuurd worden. Management 2.0 past bij managers die innovatie, zelfsturing en flexibiliteit belangrijk vinden. 

De waarde van een managementopleiding van ISBW 

Als manager in deze dynamische tijd vraagt jouw rol om voortdurende aanpassing en ontwikkeling. Ben jij al klaar voor die uitdaging of kun je je managementvaardigheden verder verdiepen? Wij bieden trainingen en opleidingen in management die je uitrusten met de nodige vaardigheden en kennis om deze uitdagingen aan te gaan. 

Altijd een passende managementopleiding 

ISBW is dé opleider voor effectieve managers. Wat zijn de voordelen van een studie bij ISBW? 

 • Onze ervaren docenten werken zelf als manager. 
 • Studeer in deeltijd en combineer dit met je werk- en privéleven. 
 • Studeer op de manier die bij je past. Volg onze lessen klassikaal, online of via e-learning. 
 • Bij ISBW geloven we in de kracht van toepasbare kennis. We koppelen actuele inzichten aan jouw werkpraktijk. 
 • Van korte training, module tot Post HBO-opleiding. Bij ISBW behaal je een diploma waarmee je direct bijdraagt aan het succes van jouw organisatie.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.