Risicomanagement

Anticiperen op kansen en bedreigingen? Organisatiedoelstellingen kunnen door interne en externe factoren onzeker worden. Risico’s liggen altijd op de loer. Met een Risicomanagement Opleiding...

Lees meer

Anticiperen op kansen en bedreigingen? Organisatiedoelstellingen kunnen door interne en externe factoren onzeker worden. Risico’s liggen altijd op de loer. Met een Risicomanagement Opleiding van ISBW leer je de risico’s kennen en te managen....

Lees meer

Anticiperen op kansen en bedreigingen? Organisatiedoelstellingen kunnen door interne en externe factoren onzeker worden. Risico’s liggen altijd op de loer. Met een Risicomanagement Opleiding van ISBW leer je de risico’s kennen en te managen....

Lees meer

Risicomanagement: 8 opleidingen

Post HBO Opleidingen (8) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Anticiperen op kansen en bedreigingen? Organisatiedoelstellingen kunnen door interne en externe factoren onzeker worden. Risico’s liggen altijd op de loer. Met een Risicomanagement Opleiding van ISBW leer je de risico’s kennen en te managen.

Wat is risicomanagement?

Bedrijven lopen altijd risico. Bij iedere beslissing die genomen wordt, moet duidelijk zijn welke risico’s op de loer liggen. Logisch, je wilt immers dat een besluit ten goede komt van je organisatie. Risicomanagement heeft alles te maken met het in kaart brengen van de risico’s die een organisatie loopt. Maar ook het anticiperen op en het beheersen van risico’s zijn belangrijke onderdelen binnen het risicomanagement. Compliance speelt hierbij een grote rol. De overheid en toezichthouders toetsen namelijk of bedrijven de wet- en regelgeving naleven om bijvoorbeeld fraude te voorkomen.

Strategisch risicomanagement

Strategie is bepalend om belangrijke beslissingen binnen een organisatie te nemen. Daarom is het van essentieel belang dat het risicomanagement daarop aansluit. Met strategisch risicomanagement worden de strategische risico’s van een organisatie onderzocht. Ook worden alle mogelijke scenario’s kritisch uitgedacht en geanalyseerd. Hiermee kan een bedrijf namelijk bepalen welke koers het gaat varen.

De noodzaak van risicomanagement

Als organisatie wil je zeker zijn van de toekomst. Om succesvol te zijn, wil je de risico’s zo veel mogelijk inperken. En mocht je risico lopen, dan wil je het risico wel kunnen beheersen. Daarom is het van belang de in kaart gebrachte risico’s te analyseren en te kwalificeren. Wat voor impact kunnen deze hebben op je organisatie? En kunnen de huidige beheersmaatregelen de risico’s opvangen? Kennis hebben van risicomanagement is noodzakelijk. Leid jezelf daarom op door opleidingen te volgen. En houd je kennis over risicomanagement up-to-date!

Risicomanagement Opleidingen bij ISBW

Wil jij een professional worden op het gebied van risicomanagement? Bij ISBW kun je terecht voor passende Post HBO-opleidingen die uitstekend op een drukke baan en privéleven aansluiten. Volg bijvoorbeeld de Post HBO Risicomanagement of de Post HBO Strategisch Risicomanagement. Welke opleiding je ook kiest, bij ISBW word jij klaargestoomd voor het risicomanagementvak. Meer opleidingen zien? Ons hele aanbod risicomanagementopleidingen vind je hierboven!

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.