Coaching

Als coach heb je toonaangevende kwaliteiten nodig. Die zijn immers noodzakelijk om anderen te begeleiden, motiveren en beïnvloeden. Met een van onze Coaching Opleidingen doe je essentiële...

Lees meer

Als coach heb je toonaangevende kwaliteiten nodig. Die zijn immers noodzakelijk om anderen te begeleiden, motiveren en beïnvloeden. Met een van onze Coaching Opleidingen doe je essentiële kennis en technieken op om het beste uit mensen te halen....

Lees meer

Als coach heb je toonaangevende kwaliteiten nodig. Die zijn immers noodzakelijk om anderen te begeleiden, motiveren en beïnvloeden. Met een van onze Coaching Opleidingen doe je essentiële kennis en technieken op om het beste uit mensen te halen....

Lees meer

Coaching: 16 opleidingen

Filters
Filter
Niveau
Toon alle niveaus
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag / Avond
Toon alle varianten
STAP - budget
Duur
Toon alle opties

Post HBO Opleidingen (4) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (5) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Vaardigheidstraining (5) ISBW biedt je een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd jouw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat je nu nodig hebt.

Executive Masterclass (1) Een Executive Masterclass is onderdeel van een volledige Executive Master en bestaat uit een compleet programma rondom een bepaald onderwerp of thema op Masterniveau. Het programma is altijd gericht op je persoonlijke leerdoelen, waardoor je precies datgene leert wat voor jou van belang is. Een Executive Masterclass wordt niet formeel afgerond met een officieel erkend diploma, maar met een instituutscertificaat.

Als coach heb je toonaangevende kwaliteiten nodig. Die zijn immers noodzakelijk om anderen te begeleiden, motiveren en beïnvloeden. Met een van onze Coaching Opleidingen doe je essentiële kennis en technieken op om het beste uit mensen te halen.

Wat doet een coach?

Een coach word of ben je niet zomaar. Daar waar coaching jaren geleden als bijkomende taak werd gezien in leidinggevende functies, is het vandaag de dag uitgegroeid tot een professioneel beroep dat om essentiële vaardigheden en gerichte kennis vraagt.  In de rol van coach heb je namelijk een grote verantwoordelijkheid: je helpt anderen met probleemoplossend denken en stimuleert ze om bepaalde doelen in het leven te bereiken.  Als coach heb je niet alle antwoorden op de vragen, wél weet je welke vragen je moet stellen om anderen te begeleiden naar de juiste antwoorden. Dit kom je bijvoorbeeld tegen bij persoonlijke coaching, maar ook bij coaching op de werkvloer.

Coachingsvaardigheden op de werkvloer

Ben je actief als coach in je organisatie? Of ben je dat nog niet, maar wil je op termijn een rol als coach binnen je bedrijf vervullen? Dan is het belangrijk te weten waar je kwaliteiten liggen en hoe je jouw collega’s optimaal kunt helpen hun doelen waar te maken. Maar de ene collega is de andere niet. En dat vraagt om flexibiliteit, vertrouwen en specifieke vaardigheden in jouw coachrol. Zo moet je bijvoorbeeld om kunnen gaan met weerstand en die tegelijkertijd kunnen gebruiken om beweging in gang te zetten. In de coachingsopleidingen van ISBW leer je meerdere coachingstechnieken kennen, zodat je kunt variëren in je coachingsaanpak en in staat bent om waardevolle én effectieve coachingsgesprekken te voeren.

Coachingsopleidingen bij ISBW

Wil je een opleiding tot coach volgen? ISBW heeft een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen voor de professionele coach van morgen. Zo leer je bijvoorbeeld in de erkende Leergang Professioneel Coach  hoe je een zelfstandige of interne coach binnen een organisatie wordt. Deze opleiding is opgezet en geaccrediteerd volgens de richtlijnen van de European Mentoring and Coaching Council (EMCC), in Nederland vertegenwoordigd door NOBCO. Tijdens deze opleiding word je uitstekend voorbereid op de individuele certificering van NOBCO, waarmee je deel uitmaakt van de grootste beroepsorganisatie voor coaches in Nederland én Europa.

Ben je manager, leidinggevende of coördinator binnen je organisatie? En wil je verdieping op het gebied van coaching en begeleiding? Dan is de Post HBO Coaching en Begeleiding absoluut voor jou weggelegd. In deze opleiding leer je jouw kwaliteiten kennen en in te zetten en ontdek je verschillende coachingstechnieken om collega’s te helpen naar het vinden van antwoorden en oplossingen.

Heb je dagelijks te maken hebt met zelfsturende teams? Dan kan het lastig zijn om ervoor te zorgen dat verantwoordelijkheden en taken eerlijk verdeeld blijven. Tijdens de waardevolle training Coachen van zelfsturende teams krijg je inzicht in de verschillende fases van teamontwikkeling en houd je grip op samenwerking en onderlinge afstemming. Zo kom je samen tot betere resultaten.

Wil je ook coach worden? Word de inspirerende coach van morgen met een waardevolle coachingsopleiding van ISBW. Ons hele aanbod aan trainingen en opleidingen vind je hierboven.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.