Menu
ISBW logo
  • De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Communicatievaardigheden

Als manager communiceer je de hele dag. Wil jij doeltreffend te werk gaan? Dan zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht essentieel. ISBW heeft een uitgebreid aanbod trainingen....

Lees meer

Als manager communiceer je de hele dag. Wil jij doeltreffend te werk gaan? Dan zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht essentieel. ISBW heeft een uitgebreid aanbod trainingen. Met onze trainingen versterk je jouw communicatieve...

Lees meer

Als manager communiceer je de hele dag. Wil jij doeltreffend te werk gaan? Dan zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht essentieel. ISBW heeft een uitgebreid aanbod trainingen. Met onze trainingen versterk je jouw communicatieve...

Lees meer

Communicatievaardigheden: 5 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (2)

Trainingen (3)

Als manager communiceer je de hele dag. Wil jij doeltreffend te werk gaan? Dan zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht essentieel. ISBW heeft een uitgebreid aanbod trainingen. Met onze trainingen versterk je jouw communicatieve vaardigheden. Van professioneel communiceren en beïnvloeden tot persoonlijke effectiviteit. Bekijk de mogelijkheden.

Communicatieve vaardigheden: essentieel voor jou als manager

Je bent als manager voortdurend in gesprek met anderen. Van presentaties, e-mails, overleg, invoeren van werkprocessen tot coaching van medewerkers. Wil je dat jouw boodschap goed aankomt bij de ontvanger en dat diegene daar ook echt iets mee doet? Of je nu goed of slecht nieuws moet brengen, jouw effectiviteit als manager wordt vergroot wanneer je over de juiste vaardigheden beschikt. Met een opleiding of training van ISBW leer je effectief te onderhandelen, vergroot je jouw overtuigingskracht, leer je hoe je heldere rapporten opstelt en ontwikkel je jouw inspiratiekracht tijdens presentaties.

De basis van communicatieve vaardigheden

Wil jij als manager daadkrachtig en effectief communiceren? Volg dan de training Basisvaardigheden in Communicatie. In deze training krijg je inzicht in je eigen communicatie(voorkeurs)stijl en de manier waarop anderen communiceren. Je leert actief te luisteren, structuur aan te brengen en de juiste vragen te stellen om zo contact te maken met je gesprekspartner. Ook ga je aan de slag met omgaan met weerstand en feedback geven en ontvangen.

Overtuigingskracht: creëer draagvlak voor je ideeën

Wil als manager jouw team inspireren met je visie, je medewerkers motiveren voor nieuwe uitdagingen en eventuele obstakels overwinnen? Dan is overtuigingskracht een waardevolle vaardigheid. In de training Overtuigingskracht start je met het leren van wat overtuigingskracht is en hoe dit je momenteel afgaat. Je leert een effectieve strategie in een beïnvloedingssituatie bepalen, krijgt de belangrijkste overtuigingsvaardigheden onder de knie en wordt voorbereid op lastige situaties. 

Als manager is het belangrijk dat je leiderschap toont, anderen effectief kunt beïnvloeden en stakeholders voorziet van nuttig advies. De HBO Training Professioneel Adviseren en Beïnvloeden helpt je om deze doelen te bereiken.

Wie op zoek is naar de juiste tools om meer draagvlak te genereren voor ideeën en verandering kan aan de slag met de Post HBO Leidinggeven en Beïnvloeden. Hiermee ontwikkel je in zes maanden een effectieve en overtuigende communicatiestijl waarmee je anderen niet alleen beïnvloedt, maar ook leert om draagvlak te creëren en anderen te motiveren om samen doelstellingen te behalen.

Studeren bij ISBW? Ontdek de mogelijkheden

Wil jij direct effectief communiceren en een verschil maken als manager? Wij weten wat jij als manager nodig hebt. Dit is waarom je kiest voor studeren bij ISBW:

  • Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van managers en leidinggevenden;
  • Onze docenten zijn zelf manager en bezitten waardevolle praktijkervaring;
  • Wij bieden flexibele studiemogelijkheden;
  • Je haalt een diploma waarmee je in de praktijk direct impact maakt.

Ga voor een studieadvies op maat of kom kennismaken met ISBW via een persoonlijk studieconsult. Dit is een individueel gesprek met een studieadviseur die je helpt om de beste keuze te maken voor je loopbaan. Je kunt je wensen, doelen en voorkeuren bespreken. Vraag het consult nu aan.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.