Menu
ISBW logo

Leven lang leren krediet (LLLK)

Vanaf september 2017 kan iedereen tot 56 jaar (vanaf studiejaar 2024-2025 tot 57 jaar) tegen hele gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een opleiding te volgen. Dit heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). De HBO Bacheloropleidingen en Associate degree opleidingen van ISBW vallen ook onder deze regeling. Je kunt voor onze HBO Bacheloropleidingen en Associate degree opleidingen dus gebruikmaken van deze vorm van studiefinanciering. Ook kun je op basis van een deelopleiding van de bachelor of Associate degree gebruik maken van het levenlanglerenkrediet. Je volgt dan bijvoorbeeld een opleiding die identiek is aan de eerste fase van de bacheloropleiding. Neem voor meer informatie contact op met onze studieadviseurs.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet lees je hier. De volledige voorwaarden kun je lezen op DUO.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bachelor of Associate degree opleiding. Of je neemt deel aan een opleiding die een gedeelte uitmaakt van een erkend bachelor of associate degree programma.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Ook als niet-Nederlander met een verblijfsvergunning type II, III ,IV , V of Article 50 kun je het levenlanglerenkrediet krijgen.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 56 jaar. Let op: Vanaf studiejaar 2024-2025 wordt de leeftijdsgrens verhoogd tot 57 jaar. 
  • Indien je jonger bent dan 30 jaar kun het levenlanglerenkrediet gebruiken voor een tweede studie of als je deeltijd wilt studeren.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever. 
 

Krediet aanvragen

Als je bent aangemeld als student van Hogeschool ISBW, kun je het levenlanglerenkrediet aanvragen, via Mijn DUO. De volgende opleidingen kun je bij ISBW volgen met het LLLK: 

 

Hoelang lenen

Als student van een HBO Bachelor deeltijdopleiding mag je in totaal 5 jaar geld lenen.

Hoeveel lenen

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken, arrangementskosten en reprorechten vallen niet onder deze regeling.

Terugbetalen

De aflossing start op 1 januari na het afronden van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen, inclusief rente. In 2023 was het rentepercentage 0,46%, in 2024 is dit verhoogd naar 2,56%. Hoeveel je uiteindelijk per maand moet aflossen, is persoons- en renteafhankelijk.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.