Facility Management

Organisaties kunnen pas functioneren als de basis goed is. En deze basis is Facility Management. Werk jij in de facilitaire dienstverlening? Of wil je dit gaan doen? Een Facility Management-opleiding...

Lees meer

Organisaties kunnen pas functioneren als de basis goed is. En deze basis is Facility Management. Werk jij in de facilitaire dienstverlening? Of wil je dit gaan doen? Een Facility Management-opleiding van ISBW stoomt jou klaar voor het vak!

...
Lees meer

Organisaties kunnen pas functioneren als de basis goed is. En deze basis is Facility Management. Werk jij in de facilitaire dienstverlening? Of wil je dit gaan doen? Een Facility Management-opleiding van ISBW stoomt jou klaar voor het vak!

...
Lees meer

Facility Management: 8 opleidingen

Erkende HBO Bacheloropleidingen (1) Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Je kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Erkende HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

Post HBO Opleidingen (1) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (4) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Basisopleidingen (MBO-niveau) (1) Een basisopleiding is een praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau en duurt 4-6 maanden. Je gaat aan de slag met vaardigheden en kennis die je al tijdens de opleiding kunt gebruiken in jouw werk.

Organisaties kunnen pas functioneren als de basis goed is. En deze basis is Facility Management. Werk jij in de facilitaire dienstverlening? Of wil je dit gaan doen? Een Facility Management-opleiding van ISBW stoomt jou klaar voor het vak!

Wat is facility management?

Binnen facility management vallen de ondersteunende diensten die organisaties nodig hebben om te functioneren. Facility management heeft alles te maken met werkgebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van werkplekken, systemen en andere werkvoorzieningen. Als deze voorzieningen optimaal werken, kunnen de medewerkers dat ook. En dat draagt weer bij aan de prestaties en het rendement van de organisatie.

Functies en werkzaamheden

De werkzaamheden binnen het facilitair management verschillen. Ieder bedrijf is immers anders en heeft andere voorzieningen nodig. En van facilitair medewerker tot facilitair coördinator of facility manager: de functies zijn afhankelijk van de grootte, wensen en complexiteit van een organisatie. Voorbeeld: een ziekenhuis kan heel andere voorzieningen nodig hebben dan een voetbalstadion of kantorenpark. Hierdoor kunnen jouw taken binnen het facilitair management er heel anders uitzien.  

Leren faciliteren

Bij facility management houd je je continu bezig met mensen en bedrijfskundige vraagstukken. Wat heeft jouw organisatie nodig om goed te functioneren? Wat is de beste werkomgeving voor je medewerkers? En past dit ook bij de doelen van je organisatie? Leer de organisatie daarom goed kennen. Bij facility management zijn de medewerkers en bedrijfsstrategie namelijk leidend. Daarnaast is het opdoen van bedrijfskundige kennis en praktische vaardigheden noodzakelijk om succesvol facilitair management uit te voeren.

Opleidingen Facility Management bij ISBW

Geef je leiding aan een facilitaire afdeling of ben je werkzaam in de facilitaire dienstverlening? Met een opleiding Facility Management van ISBW leer je de verschillende facetten binnen facilitair management kennen.  Ontdek bijvoorbeeld het HBO-programma Facilitair Management en de praktijkopleiding Facility Management. Of meld je aan voor de Post HBO Facility Management. Bij ISBW word je klaargestoomd tot professional. Nieuwsgierig naar andere opleidingen? Het gehele Facility Management-aanbod van ISBW vind je hierboven!

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.