• Home
  • Management & Leidinggeven
  • De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Management & Leidinggeven

Management en leidinggeven is een vak. Als goede manager ben jij inhoudelijk sterk, maar kun je ook goed communiceren. Je hebt een visie en draagt die ook uit. Zo inspireer en motiveer...

Lees meer

Management en leidinggeven is een vak. Als goede manager ben jij inhoudelijk sterk, maar kun je ook goed communiceren. Je hebt een visie en draagt die ook uit. Zo inspireer en motiveer jij je medewerkers en behaal je de team- of afdelingsdoelstellingen....

Lees meer

Management en leidinggeven is een vak. Als goede manager ben jij inhoudelijk sterk, maar kun je ook goed communiceren. Je hebt een visie en draagt die ook uit. Zo inspireer en motiveer jij je medewerkers en behaal je de team- of afdelingsdoelstellingen....

Lees meer

Management & Leidinggeven: 34 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
STAP - budget
Filters

Post HBO-opleidingen (10)

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (1)

Trainingen (6)

Masteropleidingen (2)

Vakopleidingen (7)

HBO-deelprogramma's (8)

Management en leidinggeven is een vak. Als goede manager ben jij inhoudelijk sterk, maar kun je ook goed communiceren. Je hebt een visie en draagt die ook uit. Zo inspireer en motiveer jij je medewerkers en behaal je de team- of afdelingsdoelstellingen. Wil jij alles uit jezelf halen als manager? Volg dan een van de opleidingen of trainingen management en leidinggeven bij ISBW.

Al onze opleidingen en trainingen zijn speciaal voor werkenden. Dat betekent dat al onze opleidingen deeltijdopleidingen zijn. Je kiest of je deze overdag, 's avonds of in het weekend volgt. Ook e-learning is vaak een optie. Omdat we het belangrijk vinden dat jij ook écht iets aan je opleiding hebt, zijn alle opleidingen praktijkgericht. Zo pas je wat je vandaag bij ons leert, morgen alweer toe. 

Managementtraining of -opleiding

Management is meer dan aan je medewerkers vertellen wat ze moeten doen. Als manager stel je doelen op, verbeter je processen en help je je medewerkers om boven zichzelf uit te stijgen. Wil je jezelf verder ontwikkelen als manager? Volg dan een opleiding op het gebied van management, bijvoorbeeld Post HBO Management, Post HBO Management en Organisatie of HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Management. Hier krijg je les van topdocenten uit de praktijk. Doordat zij zelf ook werkervaring hebben als manager, begrijpen ze precies wat je moet en wilt weten.

Opleiding middle management volgen

Als middle manager ben jij de schakel tussen uitvoerende medewerkers en het hoger management. Je geeft leiding aan een team of afdeling en rapporteert aan je managers boven je. Hierbij combineer je het beste van twee werelden: je zit dichtbij de output, maar houdt je ook strategisch bezig met het grote plaatje. Je weet wat er leeft bij je medewerkers, maar ook waar je organisatie naartoe wil. Hier zit dan ook de uitdaging: je moet navigeren tussen de belangen van je medewerkers en die van je organisatie. Hoe kun je die beide partijen gelukkig maken?

Lang niet alle middle managers zijn speciaal opgeleid voor dit vak. Je bent bijvoorbeeld manager geworden omdat je lang in een bepaalde functie zit en daardoor goed leiding kunt geven aan minder ervaren medewerkers. Of misschien zit je minder lang in de functie, maar blijkt leiderschap jou gewoon heel natuurlijk af te gaan. Ben jij zo'n middle manager die het vak eigenlijk is 'ingerold'? Volg dan een opleiding of training middle management. Hierdoor sta je steviger in je schoenen en begrijp je beter wat jouw mogelijkheden zijn om je team te managen. Volg bijvoorbeeld Middle Management (al ruim 40 jaar dé opleiding voor de middle managers!) of Middle Management: Praktisch Leidinggeven.

Ben jij nog geen manager, maar wil je dat wel worden? Ook dan vind je jouw middle management-opleiding bij ISBW. Volg bijvoorbeeld de opleiding Middle Management: Kort en Intensief. Hierin ontwikkel je je in korte tijd tot een goede manager. Ideaal als je binnenkort aan de slag wilt in een leidinggevende functie.

Opleiding operationeel management volgen

Bij operationeel management houd je je bezig met de processen en projecten in je organisatie. Hoe zitten deze in elkaar? En hoe kun je die verbeteren? Denk hierbij aan welke medewerkers welke werkzaamheden uitvoeren, maar ook aan of de technische systemen wel werken of aan hoe een organisatie factureert. Enkele taken van de operationeel manager zijn het leiden van veranderprocessen, doelstellingen opstellen én ervoor zorgen dat je die haalt, en het waarborgen van de kwaliteit die de organisatie levert.

In grote organisaties heb je aparte operations managers, maar in veel gevallen is het operations management iets dat bovenop je takenpakket als manager komt. Wil jij operationeel manager worden of jezelf verbeteren in de taken van de operationeel manager? Volg dan een opleiding operationeel management, zoals HBO Associate degree Operationeel Manager of Post HBO Operations Management.

Training of opleiding leidinggeven

Leidinggeven is een belangrijke kerncompetentie van iedere manager. Je zou kunnen zeggen dat leidinggeven het mensgerichte onderdeel is van managen: je focust helemaal op je medewerkers. Je motiveert ze, geeft feedback en begeleidt ze in hun ontwikkeling. Iedereen heeft een eigen leiderschapsstijl, en hier gaan we in iedere opleiding ook zeker op in. Maar daarnaast komt situationeel leidinggeven ook steeds terug. Bij situationeel leidinggeven kijk je in iedere situatie naar: met wie heb ik te maken? En hoe kan ik diegene het best benaderen om mijn doel te bereiken?

Wil je je leidinggevende kwaliteiten verbeteren? Volg dan een training of opleiding op dit gebied. Bijvoorbeeld Basistraining Leidinggeven, Coachend Leidinggeven of Post HBO Leidinggeven en Beïnvloeden.

Persoonlijke effectiviteit bij management en leidinggeven

Bij ISBW staan jij en jouw persoonlijke doelstellingen centraal. Daarom besteden we in al onze opleidingen management en leidinggeven aandacht aan persoonlijke effectiviteit. Iedereen heeft namelijk een andere leer- en werkstijl. Als je weet waar jouw kracht ligt, word je nóg beter in je werk.

Je begint hier al meteen mee: aan de start van je opleiding doe je de ISBW-effectiviteitsscan. Met deze scan breng jij je competenties in kaart. Tijdens je gehele opleiding helpen docenten en studiebegeleiders je om je sterke punten te benutten en je zwakke kanten te verbeteren. Zo profiteer je continu van je verhoogde persoonlijke effectiviteit.

Opleidingen en trainingen management en leidinggeven

Ga jij je verder ontwikkelen als manager? Kies dan snel je opleiding of training management en leidinggeven en schrijf je in! Nog vragen? Bel ons dan op 035 – 7 604 800 of laat je bericht achter op onze website. We helpen je graag verder bij het vinden van de opleiding die bij je past.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.