• Home
  • Kwaliteits- en procesmanagement

Kwaliteits- en procesmanagement

Werk je in het kwaliteits- en procesmanagement? Of wil je stappen maken in dit dynamische vakgebied? Volg dan een opleiding van ISBW. Dan kom je alles te weten over procesbeheersing en...

Lees meer

Werk je in het kwaliteits- en procesmanagement? Of wil je stappen maken in dit dynamische vakgebied? Volg dan een opleiding van ISBW. Dan kom je alles te weten over procesbeheersing en kwaliteitsmanagement. Zo blink jij uit in je vakgebied!...

Lees meer

Werk je in het kwaliteits- en procesmanagement? Of wil je stappen maken in dit dynamische vakgebied? Volg dan een opleiding van ISBW. Dan kom je alles te weten over procesbeheersing en kwaliteitsmanagement. Zo blink jij uit in je vakgebied!...

Lees meer

Kwaliteits- en procesmanagement: 17 opleidingen

Erkende HBO Bacheloropleidingen (1) Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Je kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Erkende HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

Post HBO Opleidingen (6) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (2) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (2) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Vaardigheidstraining (5) ISBW biedt je een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd jouw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat je nu nodig hebt.

Executive Masterclass (1) Een Executive Masterclass is onderdeel van een volledige Executive Master en bestaat uit een compleet programma rondom een bepaald onderwerp of thema op Masterniveau. Het programma is altijd gericht op je persoonlijke leerdoelen, waardoor je precies datgene leert wat voor jou van belang is. Een Executive Masterclass wordt niet formeel afgerond met een officieel erkend diploma, maar met een instituutscertificaat.

Werk je in het kwaliteits- en procesmanagement? Of wil je stappen maken in dit dynamische vakgebied? Volg dan een opleiding van ISBW. Dan kom je alles te weten over procesbeheersing en kwaliteitsmanagement. Zo blink jij uit in je vakgebied!

Wat is kwaliteitsmanagement en wat is procesmanagement?

Het mooiste product leveren met de meest efficiënte processen? Kwaliteitsmanagement heeft alles te maken met de kwaliteit van een product of dienst. Je streeft naar de hoogste kwaliteit om daarmee een leiderspositie in de markt te verwerven. Maar natuurlijk ook om je klanten tevreden te houden. Kwaliteitsmanagement komt in alle onderdelen binnen het (hogere) management terug. En organisatieprocessen spelen daarin een belangrijke rol. Het zijn immers de processen die het product maken. Met procesmanagement draait het om de beheersing en continue verbetering van organisatieprocessen die de kwaliteit van producten en diensten – direct of indirect – kunnen beïnvloeden.

De kwaliteitsmanager en de procesmanager

Voldoet het product aan de wensen van de doelgroep? Is het nog wel van deze tijd? En waar zien we ruimte voor verbetering? De kwaliteitsmanager ziet erop toe dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en geeft bijvoorbeeld leiding aan een team kwaliteitsmedewerkers. Een procesmanager is op de hoogte van de lopende processen binnen een organisatie. Als procesmanager verbeter je processen of implementeer je nieuwe. Ambieer jij een carrière als kwaliteitsmanager of procesmanager? Voor beide beroepen geldt dat je over leidinggevende vaardigheden moet beschikken. Je stuurt namelijk personeel aan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opgeleverde eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat je de organisatie goed kent en verstand van zaken hebt.

Het belang van kwaliteits- en procesmanagement

De markt is volop in ontwikkeling. En door de huidige technologie gaan de ontwikkelingen sneller dan ooit. Maar hoe houd je deze ontwikkelingen bij en blijf je relevant in jouw vak? Je houdt je als eerste bezig met je doelgroep. Wat beweegt je doelgroep om een aankoop te doen of een dienst van je organisatie af te nemen? Ook is het belangrijk te weten hoe je conculega’s te werk gaan. Kennisuitwisseling en het delen van ervaringen helpen jouw organisatie namelijk essentiële verbeteringen door te voeren. Maar bovenal is het zaak om je te blijven ontwikkelen. Welke vaardigheden horen bij een functie in kwaliteits- en procesmanagement? Waar kun jij nog kennis opdoen? Het regelmatig bijwonen van bijeenkomsten en het volgen van opleidingen is een must om succesvol te blijven in dit dynamische vak.

Opleidingen Kwaliteits- en procesmanagement ISBW

Ook succesvol worden in kwaliteits- en procesmanagement? Houd je kennis op peil en doe nieuwe vaardigheden op met een opleiding van ISBW. Ben je werkzaam op strategisch niveau? Met de Post HBO Strategisch Procesmanagement ben je binnen 6 maanden klaar voor de toekomst. Meer verbredende kennis en vaardigheden opdoen? Meld je dan aan voor het volledige 1-jarige HBO-programma Kwaliteits-en Procesmanagement. Wat je ook kiest, met ISBW word je de professional van morgen. Meer opleidingen zien? Ons hele aanbod Kwaliteits- en Procesmanagementopleidingen vind je hierboven!

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.