Banner onderzoeksrapport

Al onze managementonderzoeken

Als manager vertrouw je op jezelf – maar je wilt óók weten hoe anderen het doen. Wat vinden je collega’s belangrijk in hun werk? Hoe gaan zij om met ingewikkelde issues? Maar ook: hoe denken medewerkers nu écht over hun managers? Bij ISBW onderzoeken we ieder jaar hoe de meningen verdeeld zijn. Op deze pagina vind je al onze onderzoeksrapporten tot nu toe. Deze kunnen je helpen om bepaalde keuzes te maken – en het is altijd fijn om te zien of andere managers dezelfde irritatiepuntjes hebben als jij…

Zo kijken managers naar zichzelf en hun team

Onderzoek ‘De ManagementScore’ (2021)

Hoe kijken managers eigenlijk naar zichzelf? We vroegen managers het hemd van het lijf over in hoeverre hun rol het afgelopen jaar veranderd is, wat zij belangrijk vinden, en hoe ze bepaalde zaken aanpakken. Bijvoorbeeld het verbeteren van de teamspirit en het bewaken van de balans tussen professionaliteit en gezelligheid. Hoe blijven ze bijleren? Wat is hun grootste irritatiepunt? En roddelen ze eigenlijk weleens over hun team? Je ontdekt het in deze eerste ManagementScore.

Resultaten inzien

Hoe manage je een team dat niet bij elkaar zit?

Het Nationale Management Onderzoek: Over het nut en de noodzaak van managers (2020)

Hoe kijkt werkend Nederland naar het management? Zijn managers zinvol, of kunnen we zonder? En hoe zorgt een manager voor onderscheidend vermogen? Dat onderzochten we in de tweede editie van Het Nationale Management Onderzoek. In het rapport uit 2020 schetsen we een profiel van de huidige manager van werkend Nederland aan de hand van demografische kenmerken en eigenschappen. Ook het belang van (digitale) aanwezigheid van de manager, de werk/privébalans en de imperfecties van managers komen aan bod. Nieuwsgierig?

Resultaten inzien

Effectief leren leidinggeven als startende manager

Het Nationale Management Onderzoek: De huidige manager versus de ideale manager – zoek de verschillen (2019)

Hoe doen de managers van Nederland het? Hoe scoren zij op bijvoorbeeld het geven van feedback, het bieden van inspiratie en het stimuleren van ontwikkeling? Daar kan niemand beter over oordelen dan werkend Nederland. Daarom schotelden we werkenden in verschillende branches en organisatietypen een mix van stellingen en vragen voor over hun huidige manager. Maar dat niet alleen: we vroegen ook hoe hun ideale manager het zou aanpakken. De resultaten van dit onderzoek bieden een mooi uitgangspunt voor de ontwikkeling van de managers van vandaag én morgen.

Whitepaper lezen

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.