Menu
ISBW logo

Al onze managementonderzoeken

Als manager vertrouw je op jezelf – maar je wilt óók weten hoe anderen het doen. Wat vinden je collega’s belangrijk in hun werk? Hoe gaan zij om met ingewikkelde issues? Maar ook: hoe denken medewerkers nu écht over hun managers? Bij ISBW onderzoeken we ieder jaar hoe de meningen verdeeld zijn. Op deze pagina vind je al onze onderzoeksrapporten tot nu toe. Deze kunnen je helpen om bepaalde keuzes te maken – en het is altijd fijn om te zien of andere managers dezelfde irritatiepuntjes hebben als jij…

Alles over jonge, startende managers

Onderzoek ‘Het Nationaal Managementonderzoek 2023’

Welke leiderschapsstijlen hanteren starters, de nieuwe generatie managers? Wat voor veranderingen brengt dat met zich mee op de werkvloer? Jonge managers zijn belangrijk voor vernieuwing binnen organisaties, maar wat vindt werkend Nederland hiervan? Met het Nationale Managementonderzoek 2023 brengen we in kaart hoe werkende Nederlanders aankijken tegen managers jonger dan 35 jaar en wat er volgens hen nodig is om deze rol te kunnen vervullen. Ontdek het in Het Nationaal Managementonderzoek 2023.

Het imago van managers, nu en in de toekomst

Onderzoek ‘Het Nationaal Managementonderzoek 2023’

Welke thema’s gaan de komende jaren een rol spelen in managementland? Hoe verandert het vak van managers? En doet management er überhaupt nog wel toe? Met Het Nationale Managementonderzoek 2023 brengen we managend Nederland en hun vakgebied in kaart. Wie zijn ze, wat doen ze en wat houdt ze bezig? Maar vooral: want vindt werkend Nederland van managers en hun vak? Ontdek het in Het Nationaal Managementonderzoek 2023.

Zo kijken managers naar zichzelf en hun team

Onderzoek ‘De ManagementScore’ (2022)

Hoe gaan managers om met de veranderingen op de werkvloer? Dat onderzoeken we in de ManagementScore. Hebben managers bijvoorbeeld het werken op afstand inmiddels al een beetje onder de knie? Hoe houden ze de juiste mensen binnenboord op deze krappe arbeidsmarkt? En doen ze zelf eigenlijk iets om de diversiteit binnen hun team te verhogen? Je ontdekt het in de ManagementScore 2022.

Zo kijken managers naar zichzelf en hun team

Onderzoek ‘De ManagementScore’ (2021)

Hoe kijken managers eigenlijk naar zichzelf? We vroegen managers het hemd van het lijf over in hoeverre hun rol het afgelopen jaar veranderd is, wat zij belangrijk vinden, en hoe ze bepaalde zaken aanpakken. Bijvoorbeeld het verbeteren van de teamspirit en het bewaken van de balans tussen professionaliteit en gezelligheid. Hoe blijven ze bijleren? Wat is hun grootste irritatiepunt? En roddelen ze eigenlijk weleens over hun team? Je ontdekt het in deze eerste ManagementScore.

Hoe manage je een team dat niet bij elkaar zit?

Het Nationale Management Onderzoek: Over het nut en de noodzaak van managers (2020)

Hoe kijkt werkend Nederland naar het management? Zijn managers zinvol, of kunnen we zonder? En hoe zorgt een manager voor onderscheidend vermogen? Dat onderzochten we in de tweede editie van Het Nationale Management Onderzoek. In het rapport uit 2020 schetsen we een profiel van de huidige manager van werkend Nederland aan de hand van demografische kenmerken en eigenschappen. Ook het belang van (digitale) aanwezigheid van de manager, de werk/privébalans en de imperfecties van managers komen aan bod. Nieuwsgierig?

Effectief leren leidinggeven als startende manager

Het Nationale Management Onderzoek: De huidige manager versus de ideale manager – zoek de verschillen (2019)

Hoe doen de managers van Nederland het? Hoe scoren zij op bijvoorbeeld het geven van feedback, het bieden van inspiratie en het stimuleren van ontwikkeling? Daar kan niemand beter over oordelen dan werkend Nederland. Daarom schotelden we werkenden in verschillende branches en organisatietypen een mix van stellingen en vragen voor over hun huidige manager. Maar dat niet alleen: we vroegen ook hoe hun ideale manager het zou aanpakken. De resultaten van dit onderzoek bieden een mooi uitgangspunt voor de ontwikkeling van de managers van vandaag én morgen.

Resultaten inzien
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.