Banner 1-op-1

1-op-1 gesprekken

In de 1-op-1 sessies bespreken telkens twee professionals verschillende stellingen die in verband staan met één van de zeven zekerheden van ISBW.

1 op 1 Ramiz en Ad

Vanzelfsprekend ambieer je om een goede manager te zijn. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Dat geldt zowel voor startende als voor meer ervaren managers. Wat je nodig hebt om te groeien of om verder uit te blinken in het altijd veranderende werkveld, verschilt per persoon. Daarom vind je bij ISBW opleidingen onderverdeeld in junior-, medior- en senior-niveau. Want ISBW is er voor de manager van vandaag én die van morgen.

Tijdens deze 1-op-1 gaan Online Academy-accountmanager Ramiz Djalali en Ad van Dongen, componist en oprichter van Big Orange, met elkaar in gesprek. Ondanks dat ze allebei manager zijn, ziet hun functie er heel anders uit. Betekent dit ook dat ze anders naar het managementvak kijken? Vinden ze bijvoorbeeld dat de manager van morgen dezelfde skills nodig heeft als die van vandaag? En zien ze zichzelf eigenlijk als manager? Je ziet het in de video hiernaast.

1-op-1 Karen en Arjan

In de tweede 1-op-1 gaan Karen Griep en Arjan Bouman met elkaar in gesprek. Karen is hoofd van een strategisch projectenteam in de zorg en Arjan is trainer bij ISBW. Ze praten over stellingen passend bij de ISBW-zekerheid “Het opleiden van managers en leidinggevenden is ons specialisme”. Wat deze zekerheid inhoudt? Wij weten welke kennis en vaardigheden nodig zijn om van een manager een goede manager te maken. De wereld van managers is al jarenlang onze wereld en onze trainers en docenten staan met hun voeten in de klei. Daarnaast voert ISBW gesprekken met brancheorganisaties over ontwikkelingen en trends. We hebben passie voor het vak.

In de sessie van Karen en Arjan komen verschillende topics aan bod. Bestaan geboren leiders, of is leiderschap iets dat je leert? Moeten managers specialisten of generalisten zijn? En wat is het belang van praktijkervaring versus theoretische kennis? Bekijk de 1-op-1 sessie om te horen hoe Karen en Arjan over deze onderwerpen denken.

1-op-1 Sanneke en Bert

Als eerst staat de zekerheid ‘ISBW is al 90 jaar bewezen succesvol’ centraal. Wat deze zekerheid inhoudt? We volgen alle ontwikkelingen in de markt door de jaren heen en anticiperen hierop met opleidingen en trainingen. We zijn continu met specialisten en professionals in gesprek over alle trends binnen het managementdomein. En bovendien heeft ISBW al meer dan een miljoen managers opgeleid, daar zijn we natuurlijk trots op!

In deze sessie gaan Sanneke di Quinzio, HR Business Partner, en Bert van er Meer, CFO, met elkaar in gesprek. Er komen thema’s aan bod zoals hoe er binnen organisaties naar menselijk kapitaal (het geheel van competenties, kennis, sociale en persoonlijke vaardigheden die economisch waardevol zijn) wordt gekeken, het al dan niet verplichten van ontwikkeling van medewerkers en in hoeverre opleiden een puur zakelijke afweging is.

1-op-1 Anne-Marije en Josée

Wie begrijpt nu beter wat jij nodig hebt dan een andere manager? Daarom zijn de docenten en trainers bij ISBW zelf ook succesvol manager. En doordat ze bovendien didactisch sterk onderlegd zijn, staan er altijd mensen voor de klas die inspireren én je kunnen helpen om de vertaalslag te maken naar de praktijk. Tijdens de derde 1-op-1 staat dan ook de ISBW-zekerheid ‘Onze docenten en trainers zijn zelf ook managers’ centraal.

In deze sessie gaan Josée van Hage, docent bij ISBW, en Anne-Marije Tervooren, Expert HR Cyclus & Talentontwikkeling, hierover met elkaar in gesprek. Het is niet de eerste keer dat zij elkaar spreken. Ze kennen elkaar doordat Josée docent was van verschillende modules die Anne-Marije tijdens haar opleiding bij ISBW heeft gevolgd. In het gesprek komen allerlei onderwerpen voorbij. Zo praten Josée en Anne-Marije onder andere over of je het aan jezelf verplicht bent om je te blijven ontwikkelen en of ervaring noodzakelijk is om als manager je kennis door te kunnen geven. Bekijk de video om erachter te komen wat ze hierover zeiden. 

1-op-1 Patrick en Barbara

In de vierde 1-op-1-sessie komen Patrick Beekveldt, docent bij ISBW en beleidsmedewerker bij de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam, en Barbara Maas, teamleider klantcontactcentrum bij de gemeente Boxmeer, aan het woord. Ze gaan met elkaar in gesprek over de zekerheid ‘Goed te combineren met een baan’. Want bij ISBW zijn we van mening dat een opleiding zich moet aanpassen aan jouw volle agenda, niet andersom. Flexibiliteit staat dan ook hoog in het vaandel. Zo kun je onze opleidingen volgen op verschillende locaties en heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere startmomenten én dag-, avond- of zaterdagopleidingen. Wil je een keer wisselen? Dan is dat geen probleem. En komt het een keer helemaal niet uit, dan stel je een module een periode uit.

Barbara en Patrick hebben het onder andere over de werk-privébalans. Daar staan zij heel verschillend tegenover. Ook bespreken ze of een werkgever werkuren beschikbaar moet stellen voor bijscholing en of ze het waard vinden om hun tijd te ruilen voor kennis. Benieuwd of ze op één lijn liggen? Bekijk dan hun 1-op-1-sessie hiernaast.

Vind jouw opleiding in 6 stappen

Met deze tool vind jij in 6 stappen de opleiding die bij jou past. Bepaal je locatie en startmoment, kies je lestijden of e-learning en stem zo werk en privé optimaal op elkaar af. Bij ISBW studeer je flexibel binnen jouw vakgebied, in jouw tempo en op jouw niveau.

Vind jouw opleiding in 6 stappen

Met deze tool vind jij in 6 stappen de opleiding die bij jou past. Bepaal je locatie en startmoment, kies je lestijden of e-learning en stem zo werk en privé optimaal op elkaar af. Bij ISBW studeer je flexibel binnen jouw vakgebied, in jouw tempo en op jouw niveau.