Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Management voor Overheid

Als je werkt in de overheid of non-profit, dan heb je een bijzondere positie. Je werkt midden in onze samenleving, waar jouw impact tastbaar wordt. Als manager in deze sectoren speel je...

Lees meer

Als je werkt in de overheid of non-profit, dan heb je een bijzondere positie. Je werkt midden in onze samenleving, waar jouw impact tastbaar wordt. Als manager in deze sectoren speel je een cruciale rol in het vormgeven van beleid, diensten...

Lees meer

Als je werkt in de overheid of non-profit, dan heb je een bijzondere positie. Je werkt midden in onze samenleving, waar jouw impact tastbaar wordt. Als manager in deze sectoren speel je een cruciale rol in het vormgeven van beleid, diensten...

Lees meer

Management voor Overheid: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (4)

HBO-deelprogramma (3)

Vakopleidingen (4)

Als je werkt in de overheid of non-profit, dan heb je een bijzondere positie. Je werkt midden in onze samenleving, waar jouw impact tastbaar wordt. Als manager in deze sectoren speel je een cruciale rol in het vormgeven van beleid, diensten en projecten. ISBW biedt managementopleidingen speciaal gericht op de overheid en non-profitsector, die jou helpen om effectief leiding te geven in deze unieke sectoren, waar complexe uitdagingen centraal staan.

Werken in de publieke sector en bij non-profitorganisaties

Als manager in deze sector stuur je niet alleen een team aan, maar ben je ook een krachtige motivator en coach. Je wordt gedreven door een sterke roeping om positieve verandering te bewerkstelligen. Je krijgt te maken met complexe bestuurlijke processen, maar je kunt van grote invloed zijn omdat jouw beslissingen direct de maatschappij kunnen raken. Het vereist een dieper begrip van maatschappelijke behoeften en belangen.

Het managen binnen de vaak complexe organisatievormen van het publieke domein en non-profitorganisaties maakt dit werk bijzonder veelzijdig en uitdagend. Met een opleiding van ISBW investeer je in jezelf en versterk je je positie als manager in deze dynamische omgeving.

Managementopleidingen voor de publieke sector en bij non-profitorganisaties

Bij ISBW vind je verschillende opleidingen voor managers in de overheid en non-profit waarmee je direct een verschil maakt. Leer essentiële managementmethoden, navigeer door de publieke sector, bouw draagvlak op en doe de specifieke kennis en inzichten op die je nodig hebt om succesvol te zijn in de publieke en non-profit sector. Je kunt kiezen voor een kortere HBO praktijkopleiding, Post HBO-opleidingen of HBO-deelprogramma's.
Wil jij jezelf in korte tijd ontwikkelen om te werken binnen de overheid en non-profitsector? Volg een praktijkopleiding op HBO-niveau. Als manager is projectmatig werken van groot belang. In Projectmanagement voor Overheid en Non-profit werk je in zes maanden doelgericht aan je managementvaardigheden. Je leert niet alleen effectief managen, maar krijgt ook inzicht in beleidsprocessen. Na afronding kun je projecten succesvol uitvoeren, sturen, plannen en afronden.

Voor meer ervaren managers is een Post HBO-opleiding of HBO-deelprogramma een geschikte optie. Je ontwikkelt jezelf in drie, zes of twaalf maanden verder op  strategisch-tactisch niveau binnen een specifiek gebied. In de Post HBO Strategisch Management voor Overheid en Non-profit leer je in drie maanden over beleid, strategie, advisering, actuele ontwikkelingen en veranderingen en de vertaling ervan naar jouw organisatie. Na afronding kun je strategische keuzes binnen je afdeling op een verantwoorde manier maken.

Het volgen van een HBO-deelprogramma in plaats van een volledige opleiding biedt flexibiliteit en gerichte verdieping. Wil je gericht bijleren? Een HBO-deelprogramma zoals HBO Middle Management voor Overheid en Non-profit biedt dan een uitkomst. Je verdiept je in één jaar in organisatiestructuren, processen en leert over de samenhang tussen verschillende bedrijfsonderdelen. Daarnaast ga je actief aan de slag met het versterken van je vaardigheden op het gebied van leidinggeven, adviseren en beïnvloeden.

ISBW: jouw professionele ontwikkeling

ISBW is dé opleider voor effectieve managers. Ontdek hoe je meer waarde kunt creëren en ervaar zelf de voordelen van studeren bij ISBW.

 • Je volgt een opleiding die aansluit bij jouw niveau, ambitie en specialisatie.
 • Onze managementopleidingen zijn volledig afgestemd op de overheid en non-profitsector.
 • Je leert van ervaren docenten en praktijkgerichte cases.
 • We bieden flexibele studiemogelijkheden die goed te combineren zijn met je baan.
 • Bij ISBW behaal je waardevolle diploma's die erkend worden in het werkveld.
 • We helpen je om je persoonlijke effectiviteit te vergroten, zo ben jij het meest effectief en maak je de meeste impact op je werk.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.