Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Management in de Zorg

De zorg- en welzijnssector is voortdurend in beweging. Als manager, leidinggevende of teamleider staat werken met mensen in de zorg centraal. Daarnaast heb je te maken met processen, kwaliteit,...

Lees meer

De zorg- en welzijnssector is voortdurend in beweging. Als manager, leidinggevende of teamleider staat werken met mensen in de zorg centraal. Daarnaast heb je te maken met processen, kwaliteit, innovatie en verandering. Om hier effectief en...

Lees meer

De zorg- en welzijnssector is voortdurend in beweging. Als manager, leidinggevende of teamleider staat werken met mensen in de zorg centraal. Daarnaast heb je te maken met processen, kwaliteit, innovatie en verandering. Om hier effectief en...

Lees meer

Management in de Zorg: 19 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

HBO-Opleidingen (1)

Post HBO-opleidingen (7)

HBO-deelprogramma (7)

Vakopleidingen (4)

De zorg- en welzijnssector is voortdurend in beweging. Als manager, leidinggevende of teamleider staat werken met mensen in de zorg centraal. Daarnaast heb je te maken met processen, kwaliteit, innovatie en verandering. Om hier effectief en inspirerend op in te spelen blijf je jezelf en je team ontwikkelen. Dat kan met een opleiding management in de zorg en welzijn van ISBW.

Management in de zorg: een unieke loopbaan

Werken in de zorg is uniek omdat je een (directe) bijdrage levert aan het welzijn en de gezondheid van anderen. Je komt in contact met mensen van alle leeftijden, achtergronden en situaties. Je werkt in een dynamische en uitdagende omgeving, waar geen dag hetzelfde is. Als leidinggevende in de zorg heb je hierdoor specifieke kennis en vaardigheden nodig. In een ISBW-opleiding leer je alles over leidinggeven, coachen, hoger management in de zorg en het centraal stellen van de cliënt.

Een opleiding management in de zorg

Zoek jij een opleiding in zorgmanagement? Met een opleiding van ISBW leer je de nieuwste inzichten, methoden en technieken. Onze opleidingen zijn ingedeeld op onderwerp, duur en niveau. Je doet praktische kennis en tips op die je meteen in je werk kunt toepassen. Na afronding van een opleiding kun je effectiever beslissen en handelen in complexe en veranderende zorgsituaties.

Zorgmanagement: praktijkgerichte vakopleidingen

De vakopleidingen van ISBW zijn praktijkgericht en geven je managementcarrière in zes of twaalf maanden direct een kickstart. Ze zijn ideaal voor wie manager, leidinggevende of teamleider wil worden of zijn vaardigheden en kwaliteiten wil versterken. Kies bijvoorbeeld voor Leidinggeven binnen de Zorg en Welzijn waarin je in zes maanden leert over ontwikkelingen in de zorg, flexibilisering, procesmanagement, kwaliteitsborging en effectief leidinggeven.
H3 HBO-deelprogramma’s: ontwikkelen op een specifiek gebied
Onze HBO Bacheloropleidingen zijn ook in verkorte deelprogramma’s van drie, zes, negen, twaalf of vijftien maanden te volgen. We gaan in op onderwerpen en thema's die werken in de zorg zo bijzonder en uitdagend maken. Volg bijvoorbeeld het HBO Programma Management en Leidinggeven in de Kinderopvang. Je verdiept je in personeel, omgeving, strategie, kwaliteit, financiën en leiderschap. Dit zodat je jouw team motiveert en doelen behaalt.

Post HBO-opleidingen: gericht ontwikkelen

Heb je al meer ervaring, bijvoorbeeld als zorgmanager, en wil je jezelf verder ontwikkelen op een specifiek gebied? In onze Post HBO-opleidingen verdiep je je kennis en vergroot je je vaardigheden in drie, zes, negen of twaalf maanden. Zo is de Post HBO Strategisch Zorgmanagement uitermate geschikt wanneer je wil leren om zorgbeleid te vertalen naar de werkvloer. Na drie maanden kun jij organisatiedoelen vertalen naar afdelingsdoelstellingen en concrete werkzaamheden.

HBO Management in de Zorg: een erkende Bacheloropleiding

Ben je op zoek naar een erkende opleiding die je voorbereidt op een leidinggevende rol in de zorgsector? Dan is de HBO Bachelor Management in de Zorg van ISBW iets voor jou. Deze opleiding is NVAO-geaccrediteerd en biedt je een stevige basis. Je leert alles over de organisatie, het beleid, de financiën, de kwaliteit en de marketing van de zorg. Je ontwikkelt ook je persoonlijke en professionele vaardigheden om je team te motiveren, coachen en begeleiden. Met deze opleiding ben je klaar voor de uitdagingen en kansen die de zorgsector je biedt.

ISBW: dé keuze voor jouw ontwikkeling in de zorg

Wil jij een opleiding volgen in zorgmanagement? Ontdek hoe je effectiever kunt werken en meer waarde kunt creëren in de zorg. Ervaar zelf de voordelen van studeren bij ISBW.

 • Wij bieden opleidingen die aansluiten bij jouw ambities, niveau en werkpraktijk.
 • Onze docenten zijn zelf ervaren managers die jouw werkveld begrijpen.
 • Tijdens je ISBW-opleiding staan jij en jouw persoonlijke doelstellingen centraal. We besteden aandacht aan persoonlijke effectiviteit.
 • We bieden flexibele studiemogelijkheden zodat je een opleiding kan combineren met je werk- en privéleven.
 • Bij ISBW behaal je waardevolle diploma's die erkend worden in het werkveld.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.