Inkoopmanagement

Houd je je bezig met het inkopen van producten en diensten voor je organisatie? Of wil je aan de slag in inkoopmanagement? Met een opleiding Inkoopmanagement van ISBW doe je kennis en vaardigheden...

Lees meer

Houd je je bezig met het inkopen van producten en diensten voor je organisatie? Of wil je aan de slag in inkoopmanagement? Met een opleiding Inkoopmanagement van ISBW doe je kennis en vaardigheden op om als professional aan de slag te gaan....

Lees meer

Houd je je bezig met het inkopen van producten en diensten voor je organisatie? Of wil je aan de slag in inkoopmanagement? Met een opleiding Inkoopmanagement van ISBW doe je kennis en vaardigheden op om als professional aan de slag te gaan....

Lees meer

Inkoopmanagement: 8 opleidingen

Erkende HBO Bacheloropleidingen (1) Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Je kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Erkende HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (4) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
2 dagen Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Basisopleidingen (MBO-niveau) (1) Een basisopleiding is een praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau en duurt 4-6 maanden. Je gaat aan de slag met vaardigheden en kennis die je al tijdens de opleiding kunt gebruiken in jouw werk.

Vaardigheidstraining (1) ISBW biedt je een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd jouw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat je nu nodig hebt.

Houd je je bezig met het inkopen van producten en diensten voor je organisatie? Of wil je aan de slag in inkoopmanagement? Met een opleiding Inkoopmanagement van ISBW doe je kennis en vaardigheden op om als professional aan de slag te gaan.

Wat is inkoopmanagement?

Werk je als inkoper of manager van een inkoopafdeling? Inkoopmanagement heeft alles te maken met het inkopen van producten en diensten voor je organisatie. Met deze inkopen wil je bedrijfsdoelstellingen en eventuele commerciële targets halen. Ben jij werkzaam op een inkoopafdeling of ambieer je een carrière als inkoper op managementniveau? Duik dan in het inkoopproces van je organisatie. En houd je kennis up-to-date door jezelf regelmatig te scholen door middel van actuele opleidingen, trainingen of cursussen.   

Professioneel leren inkopen

Het maken van goede analyses, inzicht krijgen in de soorten specificaties, inkoopportfolio’s, offerteaanvragen en werken met kostenmanagementtools. Het zijn slechts een paar aspecten die onder professioneel inkoopmanagement vallen. In het 2-daagse trainingsprogramma Professioneel Inkopen versterk je je inkoopvaardigheden met een praktijkgerichte aanpak en de beste docenten uit het werkveld. Je leert meer over onderhandelen, bedrijfsmatig inkopen en leveranciersmanagement. Wil jij je kennis over inkoopmanagement opfrissen? Niet alleen jij, maar ook je organisatie heeft meteen profijt van deze training!

Contractmanagement in de praktijk

Bij goed inkoopmanagement komt ook goed contractmanagement kijken. Bij contractmanagement houd je je bezig met het afsluiten en beheren van contracten. Dat zijn bijvoorbeeld contracten die je afsluit met leveranciers en klanten. Maar ook andere contracten kunnen hieronder vallen. Dat verschilt per bedrijf. Wil je goed contractbeheer voeren? Dan moet je weten wat de regels zijn. En je daar natuurlijk aan houden! Verdiep je daarom in de geldende richtlijnen en wet- en regelgeving voor contractmanagement. Hoe? Het korte HBO-programma Contractmanagement helpt je op weg.

Opleidingen Inkoopmanagement bij ISBW

Wil je een expert worden op gebied van inkoopmanagement? Met een opleiding van ISBW word jij de professional van morgen. Start bijvoorbeeld met het HBO-programma Inkoop- en Contractmanagement. Dan beschik je na 6 maanden over specifieke kennis en vaardigheden om professioneel contractbeheer uit te voeren en in te kopen. Wat je ook kiest, ISBW helpt je verder. Wil jij ook dé professional van morgen worden? Alle opleidingen Inkoopmanagement vind je hierboven!

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.