Menu
ISBW logo

ISBW Managers Event: het jaarlijkse evenement voor effectieve managers

Elk jaar organiseert ISBW het Managers Event, een dag voor alle managers die graag effectief willen blijven in hun werk. Tijdens het Managers Event tackelen we de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak. We blikken terug op de editie van 16 juni 2023 en houden je op de hoogte over de editie van 2024! 

Essentiële kwaliteiten voor managers 

Als manager wordt er veel van je verwacht. Dat je over essentiële leiderschapskwaliteiten beschikt bijvoorbeeld, en goede communicatieve vaardigheden. Dat je kritisch en strategisch bent en bovenal een goede coach voor je medewerkers.  

Maar wat maakt iemand een goede manager? Hoe bepaal je welke leiderschapsstijl bij je past en welke leiderschapskwaliteiten zijn essentieel? Wat hebben je medewerkers van jou nodig en wat heb jij van de organisatie nodig? Op het ISBW Managers Event gaan we elk jaar dieper in op deze vragen en spiegelen we ze aan recente ontwikkelingen en belangrijke veranderingen die ons te wachten staan.  

Van teamleiders tot projectmanagers 

Het Managers Event is voor managers op alle niveaus en vanuit alle branches: van teamleiders tot commercieel directeuren en van ondernemers tot projectmanagers. Dit is dé dag om elkaar te inspireren, motiveren en om van elkaar te leren. Ieder jaar staat er een thema centraal en komen enthousiaste sprekers vertellen over hun kijk op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Het event wordt afgesloten met een borrel waar je uitgebreid kunt sparren met vakgenoten. 

ISBW Managers Event 2023 

Dit jaar kwamen we op 16 juni 2023 bij elkaar op Landgoed de Horst in Driebergen om onze blik te werpen op de toekomst van ons vak. Internationaal spreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk en vooraanstaand generatiespecialist Marieke Grondstra gaven ons een flinke dosis inspiratie mee om de toekomst te tackelen. 

Richard schudde ons wakker over chips in onze hersenen, de gamificatie van het onderwijs en nieuw leiderschap. Ook motiveerde hij ons met Inspirational Fridays, waarop een team bij elkaar komt om de veranderingen binnen het vakgebied met elkaar onder de loep te nemen. Tijdens de netwerkborrel na afloop was de inspiratie om hier direct mee te beginnen sterk aanwezig bij het publiek! 

Marieke nam het stokje van Richard vervolgens over om het te hebben over de meer menselijke kant van het verhaal. Want we hebben niet alleen te maken met technologische innovaties die ons werk veranderen. Nog nooit eerder bevatte onze beroepsbevolking zoveel verschillende generaties. Volgens Marieke is het voor managers van essentieel belang dat je de verschillen tussen generaties voor jezelf inzichtelijk maakt. Alleen zo leer je hoe je het beste uit je team haalt, ongeacht de leeftijdsgroepen. 

Lees hier het uitgebreide eventverslag en ontdek wat Richard van Hooijdonk en Marieke Grondstra ons nog meer over de toekomst van ons vak hebben bijgebracht. 

ISBW Managers Event 2024 

Wil je op de hoogte gehouden worden over de editie van volgend jaar? Meld je dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Naast informatie over het ISBW Managers Event krijg je een hoop managementinspiratie, waaronder onze speciale managementpodcast, verhalen van managementstudenten en informatie over nieuwe opleidingen en acties.