Home
Home
Home
Home
Home

ISBW Managers Event – De improviserende manager

Donderdag 27 mei 2021 15.00 - 18.00 uur

ISBW organiseert ieder jaar het Managers Event. Een dag door managers, voor managers. Wij zorgen dat onze gasten leren van elkaar, dat wij elkaar inspireren én dat we elkaar motiveren.

Gratis aanmelden

Improviseren

Nu meer dan ooit, wordt er een beroep gedaan op het improvisatievermogen van de manager. De veranderingen die momenteel plaatsvinden zijn groter, sneller en veelomvattender dan de laatste generaties ooit hebben meegemaakt. De laatste maanden hebben managers veel plannen overboord gegooid of drastisch aangepast. Managers moesten van de ene dag op de andere hun teams aansturen en begeleiden vanuit huis. Ondanks de dagelijkse hectiek werd ook nog verwacht dat ze zicht bleven houden op de toekomst. Daarom staat het ISBW Managers Event dit jaar in het teken van de Improviserende Manager.

Hybride event

Omdat we de richtlijnen van het RIVM respecteren en toch zoveel mogelijk geïnteresseerden deel willen laten nemen, maken we er dit jaar een hybride event van. Je kunt er thuis via je laptop aan deelnemen of fysiek op Landgoed de Horst in Driebergen. Daar is natuurlijk beperkt plek om de veiligheid van de gasten en de sprekers te kunnen garanderen.

Als je je aanmeldt kun je zelf aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. Op basis van de argumenten die jullie geven op het inschrijfformulier, maken we een selectie van deelnemers die op 27 mei naar Landgoed de Horst kunnen komen. Begin september hoor je van ons of jij een van de geselecteerden bent die we op 27 mei ontvangen op Landgoed de Horst in Driebergen. Hoe dan ook, je gaat interactief mee op een mentale reis langs de principes van improviserend leiderschap met resultaatgarantie.​

Voor wie?

Het is nu belangrijker dan ooit om als manager goed in te spelen op de snel veranderende situatie. Of het nu gaat om het aanpassen van het verdienmodel of het implementeren van nieuwe werkprocessen die aansluiten op de 1,5-metereconomie.
 
Het event is bedoeld voor managers op alle niveaus en uit alle branches. Van teamleider of afdelingsmanager tot commercieel manager of directeur. Van ondernemer tot projectmanager. Kortom: iedereen die iets of iemand managet is welkom bij het ISBW Managers Event.

Gratis aanmelden
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Het ISBW Managers Event De improviserende manager op donderdag 27 mei begint om 15.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Er is geen betere manier om een event over ‘de improviserende manager’ te organiseren dan met inspirerende en ervaren experts als Jan van Setten, Arko van Brakel en Alexandra van ’t Geloof. Zij geven op interactieve manier presentaties over verschillende thema’s rondom de improviserende manager. Hierin komen onder andere de volgende thema’s aan bod:


SESSIE 1

Het gat tussen intentie en gedrag - Jan van Setten

Leiderschap is verwarrend eenvoudig, maar blijkt in de praktijk zeker niet simpel. Pakken we leiderschap door de binnenbocht, dan betekent het 't antwoord op de vraag 'Hoe houden we het gat tussen intentie en gedrag gesloten?' zodanig dat medewerkers met plezier de beste versie van zichzelf laten zien en klanten meer dan tevreden zijn, steeds terugkomen en ons durven aan te bevelen.

​Tijdens dit proces moet je anders durven kijken naar dezelfde dingen... dan veranderen ze. Leiders durven hierin voorop te gaan. Zij zien 'verwarring' als het voorportaal van nieuwe inzichten. Effectief improviseren geeft hun energie en inspireert medewerkers hierin mee te doen.


SESSIE 2

De ambidextere manager - Alexandra van ’t Geloof

Ben jij al een ambidextere manager? Een manager die zowel zijn of haar professionals aanstuurt in het werk van vandaag als tegelijkertijd de innovatie voor de toekomst aanjaagt? Een manager die regie voert over het stromen én het stollen, zodat jouw team vooroploopt in het experimenteren en improviseren in deze uitdagende tijden?

​Topspreker Alexandra van ’t Geloof neemt je op interactieve wijze mee in de drie key-elements van deze ambidextere managersrol. Het is inspirerend, het is verrassend en het is praktisch, je wilt met de opgedane inzichten direct aan de slag!


SESSIE 3

De ondernemende organisatie - Arko van Brakel

In het jaar 2020 werd enerzijds duidelijk dat de wereld volstrekt niet maakbaar is en zien we anderzijds dat de meeste mensen zich razendsnel kunnen aanpassen aan een nieuwe manier van werken. Mensen zijn dus wendbaarder, weerbaarder en ondernemender dan we denken. Dat komt goed uit, want in onze vergrijzende, technologie gedreven wereld veranderen de spelregels op de werkvloer voortdurend. Nieuwe concurrenten, nieuwe banen, robotisering, artificial intelligence en duurzaamheidsvraagstukken vragen meer wendbaarheid en weerbaarheid dan ooit. Hoe bouw je zo’n ondernemende organisatie, waarin ieders talent belangrijk is en mensen met meer plezier, in meer gezondheid, duurzame topprestaties leveren? De missie van Arko van Brakel is om jou te helpen het antwoord te vinden dat het beste bij jouw organisatie past.


SESSIE 4

Het Management Ontwikkel Model (MOM) ISBW

Met dit model kunnen managers gemakkelijk in kaart brengen op welke punten zij zich nog willen en kunnen verbeteren.


 

Als dagvoorzitter neemt Jan van Setten je mee op een mentale reis langs de principes van improviserend leiderschap met resultaatgarantie. Jan verbindt de bovenstaande thema’s op een door hem typerende en enthousiaste wijze. Het is niet alleen boeiend om aan te horen, maar je kunt er direct zaken uit pakken die je kunt toepassen in jouw eigen werk. Tijdens het event maakt ISBW ook de Manager van het jaar 2020 bekend! Dit jaar wordt er vooral gekeken naar zijn of haar improvisatievermogen.

Gratis aanmelden
Ben jij een van de geselecteerden die samen met ons fysiek deelneemt aan het ISBW Managers Event op Landgoed de Horst bij de Baak? Dan ben je tussen 14.00 en 15.00 uur welkom voor een warme ontvangst en een rondleiding over het terrein van deze unieke locatie. Na afloop van het event kun je van 18.00 tot 20.00 uur, onder het genot van een walking dinner, jouw ervaringen delen met de andere genodigden. Uiteraard volgen we tijdens het hele evenement de richtlijnen van het RIVM.
ISBW over managers
ISBW over managers
ISBW over managers
ISBW over managers
ISBW over managers

ISBW over managers

Managers vormen de ruggengraat van het Nederlandse bedrijfsleven en andere organisaties. Zonder goede managers lopen processen minder gesmeerd, komen medewerkers niet optimaal in hun kracht en zijn organisaties minder efficiënt en effectief. Vanuit die visie leidt ISBW al bijna 90 jaar lang managers op. Het zijn er inmiddels meer dan een miljoen.
 
ISBW is dé opleider voor de managers van nu en die van morgen! Door wetenschap te koppelen aan de praktijk weet ISBW dat goede managers zich onderscheiden door hun leidinggevende capaciteiten, hun coachende kwaliteiten, hun ondernemerschap en hun kracht op het gebied van organiseren en plannen. Maar waar ze vooral goed in zijn is dat ze die vier competenties precies op het juiste moment en precies in de juiste verhouding kunnen inzetten. Ze zijn als het ware regisseurs van hun eigen capaciteiten. De schuifjes op hun regietafel zetten ze meer of minder open, al naargelang de situatie. Want zowel de theorie als de praktijk wijst uit dat geen enkele situatie hetzelfde is. De context waarbinnen en de mensen waarmee managers werken veranderen continu en een professionele manager verandert daarin mee. Maar let op: zonder zichzelf daarin te verliezen. Kortom, een goede manager beschikt over kennis, weet die kennis toe te passen en kan zich continu aanpassen aan de veranderende context en de wereld om zich heen.

Het thema: De improviserende manager

Het thema voor dit jaar lag al klaar. Het zou gaan over het beeld dat werkend Nederland heeft van de manager en dus over zijn en haar imago. En toen kwam corona. En werd alles anders. Er werd een enorm beroep gedaan op dat improvisatievermogen van de manager. Groter, sneller en veelomvattender dan de laatste generaties managers ooit hebben meegemaakt. Veel plannen gingen overboord of moesten vaak drastisch worden aangepast. Managers moesten van de ene dag op de andere hun afdelingen of hun projectteams aansturen vanuit huis. Er werd ineens vergaderd via Teams of Zoom, in het bijzijn van partner en kinderen. Er ontstond grote onzekerheid, vragen werden gesteld waarop geen antwoorden waren, er moest plots worden ingegrepen op de kosten en taken moesten snel anders worden verdeeld.
 
Natuurlijk werd er ook direct beroep gedaan op ons eigen improvisatievermogen. Hoe ziet een event er in de 1,5-metersamenleving eruit? Wat is het nieuwe normaal? En vooral: past het al gekozen thema daar nog bij? Wij gooiden al onze plannen overboord. En gingen terug naar de tekentafel. Er ontstond een ander type event, namelijk een hybride event dat volledig in het teken staat van dat onmisbare talent van managers in tijden van disruptie; het improvisatievermogen. Het thema van het Managers Event 2020 is dan ook De improviserende manager.

Hybride event

Als managers in deze hectische tijden moeten improviseren, dan zijn wij ook genoodzaakt om het ISBW Managers Event op een inventieve wijze vorm te geven. Vanwege de onzekerheden die de 1,5-metereconomie met zich meebrengt hebben we gekozen om het ISBW Managers Event door te laten gaan in hybridevorm.
 
Een hybride event is een combinatie van een fysiek en een online evenement. Er zijn beperkte plekken in de zaal waar het allemaal gebeurt. Als je niet fysiek bij het event aanwezig kunt zijn, dan kun je ook virtueel deelnemen aan het event. Ook dat heeft de nodige verrassende elementen. Zowel in de zaal als achter de computer zal je door onze sprekers op een uiterst interactieve wijze worden uitgedaagd om actief mee te doen. Ons hele programma is erop ingericht zodat het zowel op locatie als via het beeldscherm inspireert.

Sprekers
Sprekers
Sprekers
Sprekers
Sprekers

Sprekers

Jan van Setten

Dagvoorzitter

Over zijn rol als dagvoorzitter zegt hij: “Ik geloof in een rol als aangenaam assertieve gastheer die de energie van het publiek bewaakt en waar nodig 'injecteert'; zorgt voor verbinding en een effectieve overgang van de programmaonderdelen; de verschillende sprekers op energieke wijze de spotlights geeft en plezierig uitdaagt de kern van hun boodschap, met eventuele vragen vanuit het publiek, neer te zetten. Afhankelijk van het beoogde nuttig effect, het programma en het DNA van de deelnemers/opdrachtgever lever ik standaard-maatwerk.” In het programma vind je meer informatie over zijn presentatie Het gat tussen intentie en gedrag.

Over Jan

Jan van Setten is een veelgevraagd spreker en auteur over gedragsverandering en (persoonlijk) leiderschap. Zijn motto is: ‘Het leven is verwarrend eenvoudig’. Waarbij 'verwarring' het voorportaal is van nieuwe inzichten. Leiders durven hierin voor te gaan en anderen uit te dagen. Van Setten claimt dat je mensen niet tegen hun zin in gelukkig kunt maken. Hoe dan wel? Hij geeft antwoorden op vragen als: Hoe creëer je commitment zonder dwang? Wat zijn de belangrijkste aandrijfassen onder al het gedrag en hoe achterhaal je iemands echte motieven? Zijn managementboek Hoe krijg ik ze zover? was genomineerd voor Managementboek van het Jaar en stond 4 jaar in de top 100, waarvan 53 dagen op nummer 1.

​Alexandra van ’t Geloof

Alexandra van ’t Geloof is een gepassioneerd spreker, trainer en coach. De wijze waarop ze haar kennis en ervaring gebruikt om anderen te inspireren en te enthousiasmeren, bracht haar naar de eredivisie van professionele sprekers.  Haar kernwaarden zijn Trots, Vertrouwen en Plezier.

Alexandra heeft een internationale achtergrond en heeft al vroeg in haar carrière managementervaring opgedaan bij de internationale hotelketen ITT Sheraton en Randstad uitzendbureau. Haar expertise ligt op het gebied van leiderschap, verandering en samenwerking. Zij deed promotieonderzoek over de samenwerking tussen artsen en managers in Nederlandse ziekenhuizen. Verder heeft ze bij verschillende Business Schools opleidingen ontwikkeld op gebied van persoonlijk leiderschap. In april heeft Alexandra twee succesvolle webinars verzorgd voor ISBW over Managen op afstand. In het programma vind je meer informatie over haar presentatie De ambidextere manager.

Arko van Brakel

Arko van Brakel is expert in ondernemerschap en het bouwen van wendbare, ondernemende organisaties. Hij is ondernemer in hart en nieren en werd bekend als inspirator, columnist en bestsellerauteur. Arko is optimistisch en heeft veel energie. In zijn lezingen, trainingen en workshops zet Arko dan ook aan tot actie.

Als 25-jarige internetpionier was hij medeoprichter van een van de eerste commerciële internetbedrijven in Nederland, EuroNet Internet. Daarna volgden diverse ondernemingen waaronder leiderschapslesseninstituut de Baak waar hij CEO was en Semco Style Institute b.v., waar hij als medeoprichter nog steeds nauw bij betrokken is. Hij deelde zijn expertise in vier boeken: Nieuwe HeldenIedereen OndernemerOndernemen met Lef en zijn nieuwste titel Ondernemen met Impact. In het programma vind je meer informatie over zijn presentatie Over de ondernemende organisatie.

Locatie
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie

Locatie

Landgoed De Horst, Driebergen

Het evenement vindt plaats in Congrescentrum Maitland op Landgoed de Horst bij onze businesspartner de Baak. Landgoed de Horst is dé plek waar leiders van Nederland samenkomen om te leren over thema's rondom persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, maar ook om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Dit is daarom de perfecte locatie voor het ISBW Managers Event. Een plek voor managers door managers.

Gratis aanmelden
Het architectonische hoogtepunt van het landgoed is vernoemd naar de oprichter van de Baak, Charles Maitland. De Baak gelooft erin dat de mens van nature leergierig is en talenten heeft die hij wil ontwikkelen. De maatschappij, nu meer dan ooit tevoren, heeft lerende mensen nodig. Charles Maitland had een uitgesproken mening over het belang voor de omgeving op je leer- en ontwikkelingsproces: “De ambiance is niet de verpakking, maar een essentieel onderdeel van het product.” Op Landgoed de Horst weten we dat je moet kunnen experimenteren om te leren. De Baak ziet leren als een creatief proces, dat het meest effectief tot stand wordt gebracht wanneer mensen in een omgeving verkeren die prikkelt en nieuwsgierig maakt en uitdaagt tot leren. De ideale plek om geïnspireerd te worden door onze sprekers.

Adres en Route

Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen
 
Plan je route

Alles nog eens rustig doorlezen

Wil je graag rustig op de bank nog eens het gehele opleidingsaanbod van ISBW doornemen? Vraag de gratis studiegids aan en bekijk wat ISBW voor jou kan betekenen als de opleider van meer dan een miljoen effectieve managers.
 
Wil je graag rustig op de bank nog eens het gehele opleidingsaanbod van ISBW doornemen? Vraag de gratis studiegids aan en bekijk wat ISBW voor jou kan betekenen als de opleider van meer dan een miljoen effectieve managers.

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.