Menu
ISBW logo

Al onze management-whitepapers

Wil jij je verder verdiepen in een bepaald onderwerp? Ontwikkel je kennis en skills met onze whitepapers. Geen lange lappen tekst, maar alle belangrijke info die je nodig hebt op een rijtje. Zo kun je alle tips & tricks gemakkelijk direct toepassen. Bekijk welke whitepapers we hebben gemaakt en download ze direct.

Dít is de manager van de toekomst. Ben jij dit al?

Whitepaper ’10 eigenschappen van de manager van de toekomst’

Natuurlijk wil jij als manager ook in de toekomst relevant blijven, maar hoe doe je dat in veranderende markten en omstandigheden? Wie om wil gaan met Gen Z, AI, hybride werken en andere ontwikkelingen moet minimaal deze 10 eigenschappen bezitten. Waarom heb je als manager steeds meer moed nodig? Ben jij tech-savvy genoeg? Hoe zorg je ervoor dat je authentiek overkomt en waarom is dit allemaal zo belangrijk voor de toekomst van jouw organisatie? Ontdek het antwoord op deze vragen en meer.

Ontdek jouw verschillende rollen als manager

Whitepaper ‘De 4 rollen van de manager’

Als manager houd je veel verschillende ballen in de lucht. Je zorgt voor stabiliteit én groei, voor individueel excelleren én optimale groepsdynamiek. Hiervoor moet je diverse rollen aannemen. En voor iedere rol heb je weer andere vaardigheden nodig. Wil jij weten wat deze rollen zijn en hoe je ze optimaal benut?

Hoe manage je een team dat niet bij elkaar zit?

Whitepaper ‘Succesvol managen op afstand’

Als een team langere tijd niet bij elkaar komt, doet dat iets met de teamleden. En met jou als manager. Hoe kun je je team motiveren als je elkaar niet (vaak) ‘in het echt’ ziet? Hoe zorg je dat je medewerkers effectief (samen)werken? Ontdek onze 8 praktische tips waarmee je team goed blijft functioneren én je je doelstellingen haalt.

Alles wat je wilt weten als startende manager

Whitepaper ‘Effectief managen'

Als beginnende manager komt er veel op je af. Ineens ben je verantwoordelijk voor het behalen van team- of afdelingsdoelstellingen, je moet je (opnieuw) verhouden tot de mensen die je aanstuurt, en wie heeft je agenda nou zo volgepland? Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Ontdek daarom de antwoorden op de meest gestelde vragen van startende managers.

Hoe geef je leiding in een veranderende zorgsector?

Whitepaper ‘De effecten van de ontwikkelingen in de zorgsector op de zorgmanager’

De zorgsector is flink in beweging. Als manager beweeg je daarin mee. Kun jij daar wel wat handvatten bij gebruiken? Ontdek wat er van jou als zorgmanager wordt verwacht en hoe je moet omgaan met een continu veranderend werkveld.

Hoe zorg jij als manager voor aantrekkelijk werkgeverschap?

Whitepaper ‘Van dertien-in-een-dozijnwerkgever naar unicorn’

Je wilt als manager de beste mensen aantrekken. Maar sollicitanten hebben het in deze arbeidsmarkt tegenwoordig voor het uitzoeken. Daarom is aantrekkelijk werkgeverschap vandaag de dag belangrijker dan ooit. Ontdek wat jij als manager zijnde kunt doen om jouw team of afdeling een fijnere plek te maken om te werken, en zo nieuwe medewerkers te krijgen én te behouden.

Hoe verbeter je je coachingsvaardigheden als manager?

Whitepaper ‘Van baas, naar leidinggevende, naar coach’

Als manager ben je steeds vaker aan het coachen. Je motiveert je medewerkers, moedigt ze aan en helpt ze verder te groeien. Maar hoe groei jij eigenlijk in deze rol? Hoe help je je medewerkers om alles uit zichzelf te halen? Ontdek het in deze whitepaper.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.