Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Procesmanagement

Als manager ben jij continu bezig met het optimaliseren van processen. Bij ISBW bieden we praktijkgerichte opleidingen procesmanagement. Leer processen te beheren en verbeteren. Procesmanagement...

Lees meer

Als manager ben jij continu bezig met het optimaliseren van processen. Bij ISBW bieden we praktijkgerichte opleidingen procesmanagement. Leer processen te beheren en verbeteren. Procesmanagement zorgt dat je efficiëntie verbetert, kosten verlaagt...

Lees meer

Als manager ben jij continu bezig met het optimaliseren van processen. Bij ISBW bieden we praktijkgerichte opleidingen procesmanagement. Leer processen te beheren en verbeteren. Procesmanagement zorgt dat je efficiëntie verbetert, kosten verlaagt...

Lees meer

Procesmanagement: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (6)

HBO-deelprogramma (2)

Vakopleidingen (3)

Als manager ben jij continu bezig met het optimaliseren van processen. Bij ISBW bieden we praktijkgerichte opleidingen procesmanagement. Leer processen te beheren en verbeteren. Procesmanagement zorgt dat je efficiëntie verbetert, kosten verlaagt en de kwaliteit bewaakt. Bij ISBW begrijpen we dat jouw tijd kostbaar is. Daarom bieden we praktijkgerichte programma's aan die naadloos aansluiten op jouw drukke agenda en werkpraktijk. 

Procesmanagement 

In je rol als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het succes van je team. Wil je dat je team efficiënter werkt, de klanttevredenheid wordt verhoogd of dat het marktaandeel stijgt? Procesmanagement kan daar een bijdrage aan leveren. 

Procesmanagement richt zich op het beheersen en optimaliseren van organisatieprocessen. Het levert een wezenlijke bijdrage aan de realisatie van organisatiedoelen en bedrijfsvoering. Met de opkomst van digitalisering en nieuwe technologieën zijn er steeds meer mogelijkheden om processen te stroomlijnen en te automatiseren. 

Opleiding procesmanagement volgen? 

Ontwikkelingen in het vakgebied vragen om nieuwe kennis, vaardigheden en benaderingen. Een opleiding in procesmanagement biedt de mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden te verdiepen en te verbreden. Blijf up-to-date en loop voorop zodat je je rol als manager succesvol vormgeeft. 

Wil jij in een korte periode werkprocessen soepel laten verlopen? Wij bieden onze opleidingen modulair aan. Dit betekent dat al onze opleidingen zijn opgedeeld in modules die je los kunt volgen. Hierdoor kun je jezelf in een korte periode ontwikkelen op één specifiek gebied. Volg de HBO Module Procesmanagement om alles te weten te komen over organisaties en procesvoering. Leer in drie maanden over de uitgangspunten bij processen, het maken van een procesontwerp, proces- en informatiemanagement en procesoptimalisatie. 

Wil je dieper ingaan op procesverbetering? Kies dan voor de Post HBO Bedrijfskundig Procesmanagement van negen maanden. In deze Post HBO-opleiding leer je niet alleen over procesmanagement, maar komen ook de organisatie, veranderingen en strategisch management aan bod. Je doet kennis op over organisatieprocessen, strategisch procesontwerp en optimalisatie van bedrijfsprocessen, die je direct kunt toepassen in de praktijk. 

Als je jouw kwaliteiten op het gebied van procesmanagement en organisatieverbetering verder wilt ontwikkelen, ga dan voor het praktische HBO Programma Kwaliteits- en Procesmanagement. In dit programma leer je in één jaar hoe je de rol van kwaliteits- en procesmanager het beste kunt invullen. Je leert kwaliteit analyseren, kunt kwaliteitssystemen toepassen en processen ontwikkelen, inrichten en verbeteren. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau en zorgt dat je je sterk en intensief ontwikkelt. 

Studeren bij ISBW: een investering in jezelf 

Volg een opleiding procesmanagement en verbeter direct de processen in jouw organisatie. Investeer in jezelf en zorg dat jijzelf en je team nog efficiënter werken. Dit kun je verwachten van een studie bij ISBW. 

 • Onze specialiteit is het opleiden van managers en leidinggevenden. 
 • Onze opleidingen kun je aanpassen aan jouw werk- en privéleven. 
 • Je krijgt les van deskundige docenten die zelf in de praktijk werken. 
 • Je leert direct toepasbare kennis en vaardigheden. 
 • Je werkt in kleine groepen en kunt voorbeelden uit jouw eigen werkpraktijk geven. 
 • Bij ISBW staan jouw ontwikkelbehoeften en persoonlijke effectiviteit centraal. 
 • Een diploma waarmee je direct een verschil maakt in de praktijk.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.