• De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Middle Management

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet...

Lees meer

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet ook werknemers kunnen motiveren. ISBW leert je hoe....

Lees meer

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet ook werknemers kunnen motiveren. ISBW leert je hoe....

Lees meer

Middle Management: 10 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
STAP - budget
Filters

Vakopleidingen (8)

HBO-deelprogramma's (2)

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet ook werknemers kunnen motiveren. ISBW leert je hoe.

Wat is Middle Management?

Niet iedereen weet wat Middle Management precies inhoudt. Eigenlijk zegt de naam het zelf al: middenmanagement. Je bent manager in een middenlaag van een organisatie. Je stuurt medewerkers aan en rapporteert aan de laag die zich boven jou bevindt. Die laag is meestal het hogere management of de directie. De functienaam ‘Middle Manager’ hoor je niet vaak. De meest voorkomende term die gebruikt wordt is gewoon manager. Vaak rol je in zo’n functie, omdat je eerder coördinator of supervisor bent geweest van een team binnen je organisatie.

Wat kun je met Middle Management?

Binnen het Middle Management houd je je vrijwel dagelijks bezig met beleid. Je begrijpt de strategie van je organisatie en wilt deze zo goed mogelijk doorvoeren. Maar je krijgt ook met de uitvoerende tak te maken. Aan jou de taak om de strategie te vertalen naar concrete plannen die je team uit kan voeren. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor je team. Je bent dus belangenbehartiger van het hogere management, maar ook van je medewerkers.

Hoe je Middle Manager wordt

Ben je werkzaam binnen het Middle Management of ga je dit binnenkort doen? Bij Middle Management geldt dat je vooral een goede sparringpartner moet zijn en de organisatie goed moet kennen. Je schakelt immers tussen verschillende lagen en afdelingen. Hiervoor moet je over goede communicatievaardigheden beschikken. Lang niet alle Middle Managers bezitten deze vaardigheden. Voor jou een kans om uit te blinken!

Opleiding Middle Management bij ISBW

Van HBO-programma’s tot praktijkopleidingen op HBO-niveau : bij ISBW kun je verschillende opleidingen volgen binnen het vakgebied Middle Management. Er zijn ook specialisaties mogelijk, zoals Middle Management voor de Overheid en Leidinggeven binnen het Middle Management. Bekijk het complete aanbod middenmanagementopleidingen hierboven.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.