Middle Management

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet...

Lees meer

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet ook werknemers kunnen motiveren. ISBW leert je hoe....

Lees meer

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet ook werknemers kunnen motiveren. ISBW leert je hoe....

Lees meer

Middle Management: 13 opleidingen

HBO-programma (2) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (11) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Werken in het Middle Management? Als Middle Manager ben je de schakel tussen directie en de medewerkers. Je vertaalt bedrijfsstrategie naar concrete plannen en doelstellingen. Maar je moet ook werknemers kunnen motiveren. ISBW leert je hoe.

Wat is Middle Management?

Niet iedereen weet wat Middle Management precies inhoudt. Eigenlijk zegt de naam het zelf al: middenmanagement. Je bent manager in een middenlaag van een organisatie. Je stuurt medewerkers aan en rapporteert aan de laag die zich boven jou bevindt. Die laag is meestal het hogere management of de directie. De functienaam ‘Middle Manager’ hoor je niet vaak. De meest voorkomende term die gebruikt wordt is gewoon manager. Vaak rol je in zo’n functie, omdat je eerder coördinator of supervisor bent geweest van een team binnen je organisatie.

Wat kun je met Middle Management?

Binnen het Middle Management houd je je vrijwel dagelijks bezig met beleid. Je begrijpt de strategie van je organisatie en wilt deze zo goed mogelijk doorvoeren. Maar je krijgt ook met de uitvoerende tak te maken. Aan jou de taak om de strategie te vertalen naar concrete plannen die je team uit kan voeren. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor je team. Je bent dus belangenbehartiger van het hogere management, maar ook van je medewerkers.

Hoe je Middle Manager wordt

Ben je werkzaam binnen het Middle Management of ga je dit binnenkort doen? Bij Middle Management geldt dat je vooral een goede sparringpartner moet zijn en de organisatie goed moet kennen. Je schakelt immers tussen verschillende lagen en afdelingen. Hiervoor moet je over goede communicatievaardigheden beschikken. Lang niet alle Middle Managers bezitten deze vaardigheden. Voor jou een kans om uit te blinken!

Opleiding Middle Management bij ISBW

Van HBO-programma’s tot praktijkopleidingen op HBO-niveau : bij ISBW kun je verschillende opleidingen volgen binnen het vakgebied Middle Management. Er zijn ook specialisaties mogelijk, zoals Middle Management voor de Overheid en Leidinggeven binnen het Middle Management. Bekijk het complete aanbod middenmanagementopleidingen hierboven.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.