Menu
ISBW logo
  • De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Post HBO

Werk jij al op HBO-niveau en wil je de volgende stap zetten? Volg dan een Post HBO-opleiding – hierin leer je denken en werken op strategisch-tactisch niveau. Met een Post HBO-opleiding...

Lees meer

Werk jij al op HBO-niveau en wil je de volgende stap zetten? Volg dan een Post HBO-opleiding – hierin leer je denken en werken op strategisch-tactisch niveau. Met een Post HBO-opleiding sta je sterker in je huidige rol omdat je meer kennis...

Lees meer

Werk jij al op HBO-niveau en wil je de volgende stap zetten? Volg dan een Post HBO-opleiding – hierin leer je denken en werken op strategisch-tactisch niveau. Met een Post HBO-opleiding sta je sterker in je huidige rol omdat je meer kennis...

Lees meer

Post HBO: 68 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (66)

Trainingen (1)

Vakopleidingen (1)

Werk jij al op HBO-niveau en wil je de volgende stap zetten? Volg dan een Post HBO-opleiding – hierin leer je denken en werken op strategisch-tactisch niveau. Met een Post HBO-opleiding sta je sterker in je huidige rol omdat je meer kennis en skills hebt en creëer je de kans om door te groeien. Het diploma dat je na afloop krijgt is een sterke aanvulling op je cv. 

Waarom kiezen voor een Post HBO-opleiding? 

Bij een Post HBO-opleiding doe je in korte tijd diepgaande kennis op over het vakgebied waar de opleiding over gaat. Post HBO-opleidingen van ISBW zijn ideaal voor managers die op HBO-niveau functioneren en dit graag verder onderbouwen met een verdiepende opleiding op hoog niveau. 

Deze opleidingen worden verzorgd op een niveau dat tussen HBO en Master in ligt en duren tussen de drie maanden en één jaar. Met een Post HBO-opleiding kun je je in korte tijd verdiepen en verder ontwikkelen. Niet door meer theorie te bestuderen, maar juist door op het juiste niveau met praktijkvraagstukken bezig te zijn.  

Voor een Post HBO-opleiding heb je niet per se een vooropleiding in het betreffende vakgebied nodig: het gaat erom dat je HBO-werk- en -denkniveau hebt, opgedaan door opleiding of in de praktijk. Na een succesvolle afronding van alle modules ontvang je het zeer gewaardeerde diploma Post HBO van ISBW. 

Populaire Post HBO-opleidingen 

1. Post HBO Management voor Zorg en Welzijn 
Met de Post HBO Management voor Zorg en Welzijn krijg je meer inzicht in de actuele ontwikkelingen binnen de zorg en leer je strategischer te werk gaan. Ook werk je aan je leiderschapsstijl en ontdek je hoe je je medewerkers kunt inspireren en motiveren. Tijdens deze opleiding krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot de leider die jij wilt zijn. 

2. Post HBO HR-businesspartner 
Met de Post HBO HR-businesspartner krijg je een echte ‘business mindset’ en zorg je ervoor dat de HR-afdeling meer betrokken wordt bij strategische zaken binnen de organisatie. De opleiding heeft een brede aanpak, waardoor je je niet alleen tot HR-expert ontwikkelt, maar ook tot analist en adviseur. 

3. Post HBO Kwaliteitsmanagement voor Zorg en Welzijn 
In de praktijkgerichte opleiding Post HBO Kwaliteitsmanagement voor Zorg en Welzijn ontwikkel je de kennis en vaardigheden om efficiënt te werken zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit van je zorgorganisatie. Daarnaast leer je met kwaliteitssystemen werken om onder andere de prestaties te meten en waar nodig aanpassingen door te voeren. 

Assessmenttool 

Vraag je je af op welke manier jij je als manager verder kunt ontwikkelen en welke Post HBO-opleiding het beste bij je past? Bij ISBW hebben we een gratis assessmenttool ontwikkeld waarmee jij voor jezelf kunt testen waar jouw krachten als manager liggen en op welk gebied je nog wat extra begeleiding kunt gebruiken. Kom erachter wat voor manager jij al bent en wat je nog nodig hebt om effectiever te worden in de rollen die jij als manager bekleedt. 

Doe de assessmenttool

Praktijkgericht studeren 

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Praktijkgericht is daarom hét sleutelwoord bij de Post HBO-opleidingen van ISBW. Onze lesinhoud, de praktijkervaring van onze docenten én de manier waarop zij lesgeven, garanderen dat je de kennis uit de les meteen kunt toepassen en de vaardigheden die je leert direct kunt benutten in je eigen werkpraktijk.  

Onze leerstof baseren we op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. Daarom bieden onze Post HBO-opleidingen optimaal resultaat voor jou én je organisatie. 

Meer over de praktijkgerichte aanpak van ISBW. 

Subsidies en financiering 

Een opleiding is een investering in je carrière. Zowel werkgevers als particulieren kunnen bij opleidingen van ISBW gebruikmaken van interessante subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen die gekoppeld zijn aan opleidingen. De details kun je lezen op de pagina ‘Subsidies en fiscale regelingen.’

Word een effectievere manager met ISBW 

Wil jij jezelf (verder) ontwikkelen in jouw rol als manager? Bij ISBW weten wij als geen ander hoe we jou het beste kunnen helpen om succesvol te zijn in jouw vak. Of je nu al manager bent of dat graag wilt worden, jouw praktijkgerichte opleiding helpt je in jouw ontwikkeling als manager. 

ISBW biedt een totaalpakket met kennis, vaardigheden en skills voor effectieve managers. Dit doen we vanuit de vier rollen van de manager, zodat jij je veelzijdige functie zo effectief mogelijk kunt uitvoeren. Ons ManagersOntwikkelModel® geeft de vier kernrollen van de manager weer: 

  • Leider 
  • Coach 
  • Organisator 
  • Ondernemer 

De ene rol zal je misschien makkelijk afgaan, de andere moet je nog wat verder ontwikkelen. Daarom is ISBW er voor jou. Wij helpen je om van jouw ontwikkelpunt een kracht te maken. Maar we stimuleren je ook om je verder te verdiepen in de rol waar jij je het meeste thuis voelt. Hoe meer je de rollen van het MOM® beheerst, des te effectiever je bent voor jouw organisatie. Benieuwd op welke manieren dit allemaal kan bij ISBW? 

Bekijk het opleidingsaanbod

Studenten over ISBW 

Hans Keuken (Post HBO Arbeidsrecht en Verzuim) 
“Ik ben het type manager dat de verbinding zoekt. Ik ben echt een mensenmens, maar ik ben wel hard op inhoud. De opleiding bij ISBW heeft er zeker aan bijgedragen dat ik een effectievere manager ben geworden. Ik heb meer inzicht gekregen in onderwerpen die voor mij belangrijk zijn.” 

Lees het verhaal van Hans. 

Gratis studieconsult 

Weet je nog niet helemaal zeker of een Post HBO-opleiding van ISBW bij jou past? Onze opleidingsadviseurs staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar 035 – 7 604 800 of plan geheel vrijblijvend een gratis persoonlijk studieconsult in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Veelgestelde vragen 

Wat zijn de toelatingseisen voor een Post HBO-opleiding? 
Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen voor een Post HBO-opleiding. Wel gaan we ervan uit dat je over HBO-denk- en werkniveau beschikt. Het niveau van een Post HBO-opleiding ligt tussen een HBO Bachelor- en Masteropleiding in en is dus vooral geschikt voor managers die al op HBO-niveau functioneren. 

Is een Post HBO-opleiding erkend? 
Na afronding van een Post HBO-opleiding krijg je geen officieel getuigschrift. Wel krijg je van ons het zeer gewaardeerde ISBW-diploma Post HBO. Uit onderzoek blijkt dat een diploma van ISBW zeer goed wordt gewaardeerd door werkgevers. Een Post HBO-opleiding is dus altijd een goede aanvulling op je cv. 

Hoe lang duurt een Post HBO-opleiding? 
De Post HBO-opleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van drie maanden tot één jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit zes tot acht bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.