Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Organisatiepsychologie

Het effectief kunnen organiseren, motiveren en verbinden van mensen is essentieel voor een manager. Ontwikkel jezelf verder via een opleiding organisatiepsychologie van ISBW. Neem een kijkje...

Lees meer

Het effectief kunnen organiseren, motiveren en verbinden van mensen is essentieel voor een manager. Ontwikkel jezelf verder via een opleiding organisatiepsychologie van ISBW. Neem een kijkje in de psychologie van organisaties, personeel en...

Lees meer

Het effectief kunnen organiseren, motiveren en verbinden van mensen is essentieel voor een manager. Ontwikkel jezelf verder via een opleiding organisatiepsychologie van ISBW. Neem een kijkje in de psychologie van organisaties, personeel en...

Lees meer

Organisatiepsychologie: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (6)

HBO-deelprogramma (2)

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (1)

Vakopleidingen (2)

Het effectief kunnen organiseren, motiveren en verbinden van mensen is essentieel voor een manager. Ontwikkel jezelf verder via een opleiding organisatiepsychologie van ISBW. Neem een kijkje in de psychologie van organisaties, personeel en beleid. Versterk je competenties op het gebied van leiderschap, communicatie, coaching, analytisch denken en organisatiegedrag.

Doortastend leiden in veranderende organisaties

Bij organisatiepsychologie draait het om het menselijk gedrag binnen organisaties en werksituaties. Hierbij kijk je naar de sociale redenen voor dit gedrag en de drijfveren achter individueel en groepsgedrag.

Een sterk inzicht in gedrag kan als belangrijke basis dienen voor de begeleiding en binding van medewerkers. Op de werkvloer komen immers veel mensen samen. Kennis en inzicht uit de psychologie kan bijdragen aan het verbeteren van de samenwerking, het verhogen van motivatie en professionalisering van medewerkers.
Maar het kan ook helpen bij begeleiding van medewerkers met werkgerelateerde psychische problemen, zoals een burn-out, stress of problemen in de werkomgeving.

Psychologie in de praktijk: volg een opleiding organisatiepsychologie

Een opleiding in organisatiepsychologie biedt managers een diepgaand begrip van menselijk gedrag in de werkomgeving. Je leert effectiever te communiceren, je leiderschapsvaardigheden te verbeteren en conflicten te beheersen. Een diepgaand begrip van gedrag en dynamiek in een team maakt het makkelijker om een positieve werkcultuur te creëren en de teamprestaties te optimaliseren. Bij ISBW vind je een relevante managementopleiding op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Van praktijkopleiding, HBO Bachelor tot Post HBO.

Met het concrete en toepasbare HBO Programma Organisatiepsychologie van een jaar krijg je inzicht in gedragingen en omstandigheden binnen organisaties en leer je hoe je deze kunt beïnvloeden. Kom meer te weten over psychologie, besluitvorming, coachingstechnieken en groepsdynamica. Een ervaren docent, die zelf in de praktijk werkt, gaat met je aan de slag om de theorie te vertalen naar je eigen omgeving.

In de Post HBO Organisatiepsychologie ga je doelgericht aan de slag met gedrag binnen organisaties. Deze Post HBO-opleiding is verdeeld in twee onderwerpen: organisatie- en gezondheidspsychologie. Je behandelt onderwerpen zoals organisatiecultuur, motivatie en werkplezier, besluitvorming, groepsprocessen en weerstand en conflicten. Na afloop kun je het gedrag van je medewerkers beter analyseren en begrijpen en weet je hier op de juiste manier op in te spelen.

Wil je als manager niet alleen inzicht in het gedrag van je medewerkers, maar ook leren hoe je met je HR-beleid hierop kan inspelen? Om effectief HR-beleid te kunnen voeren is inzicht in gedrag cruciaal. In de Post HBO HRM en Organisatiepsychologie van zes maanden leer je hoe organisatieontwikkeling, groepsprocessen en HRM samenhangen en op welke wijze dit het gedrag van jouw medewerkers beïnvloedt. Na afronding ben je in staat om samenwerkingen te verbeteren, het gedrag van medewerkers te sturen en de organisatie te adviseren over verbetertrajecten.

ISBW: altijd een passende managementopleiding

Volg een opleiding organisatiepsychologie en verbeter direct jouw leiderschapsvaardigheden. Zo stuur je jouw team succesvol aan en werk je nog effectiever als manager. Dit kun je verwachten van een studie bij ISBW.

 • Onze opleidingen kun je aanpassen aan jouw werk- en privéleven. Bekijk onze verschillende studievormen en varianten.
 • Je krijgt les van deskundige docenten die zelf in de praktijk werken.
 • Onze opleidingen hebben een praktijkgerichte insteek: je leert direct toepasbare kennis en vaardigheden.
 • Ontvang persoonlijke aandacht doordat je in kleine groepen leert en voorbeelden uit jouw eigen werkpraktijk kunt geven.
 • Bij ISBW staan jouw ontwikkelbehoeften en persoonlijke effectiviteit centraal. Jouw leerdoelstellingen worden vooraf doorgenomen.
 • Behaal een diploma of certificaat dat gewaardeerd wordt in je werkomgeving.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.