Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Facility Management

Organisaties kunnen pas functioneren als de voorzieningen in orde zijn. Met een opleiding in facilitymanagement van ISBW leer je alle voorzieningen binnen een organisatie goed te managen....

Lees meer

Organisaties kunnen pas functioneren als de voorzieningen in orde zijn. Met een opleiding in facilitymanagement van ISBW leer je alle voorzieningen binnen een organisatie goed te managen. Ontwikkel jezelf tot een effectievere facilitair manager...

Lees meer

Organisaties kunnen pas functioneren als de voorzieningen in orde zijn. Met een opleiding in facilitymanagement van ISBW leer je alle voorzieningen binnen een organisatie goed te managen. Ontwikkel jezelf tot een effectievere facilitair manager...

Lees meer

Facility Management: 7 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (1)

HBO-deelprogramma (3)

Basisopleidingen (MBO-niveau) (1)

Vakopleidingen (2)

Organisaties kunnen pas functioneren als de voorzieningen in orde zijn. Met een opleiding in facilitymanagement van ISBW leer je alle voorzieningen binnen een organisatie goed te managen. Ontwikkel jezelf tot een effectievere facilitair manager en creëer de gestroomlijnde werkomgeving waar jouw organisatie behoefte aan heeft.

Facility-management: wat houdt het in?

Bij facility-management ben je continu bezig met mensen en bedrijfskundige vraagstukken. Binnen facilitair management vallen de ondersteunende diensten die organisaties nodig hebben om soepel te functioneren. Je kunt hierbij denken aan de gebouwen, werkplekken, inrichting, systemen en andere werkvoorzieningen.

Waarom kies je voor een opleiding facility-management?

Werk je in de facilitaire sector? Dan ben je vast bezig met wat jouw organisatie nodig heeft om goed te functioneren. Het opdoen van bedrijfskundige kennis en praktische vaardigheden zijn noodzakelijk om succesvol te zijn in facility-management. Onze opleidingen helpen je effectief te managen.

Ga voor een praktijkgerichte vakopleiding zoals de Basisopleiding Facilitair Management. Met deze opleiding doe je in zes maanden praktische basiskennis en vaardigheden op die jou helpen de faciliteiten binnen je organisatie effectief te managen. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Wanneer je een managementfunctie ambieert kies je voor de vakopleiding Facilitair Manager. In deze opleiding ontwikkel je je binnen één jaar tot een succesvolle en effectieve facilitair manager. Je verdiept je in facilitymanagement en vastgoed- en gebouwbeheer. Daarnaast verbeter je je vaardigheden op het gebied van leidinggeven en beïnvloeden. Zo leer je medewerkers motiveren, efficiënt en daadkrachtig leiden en ga je aan de slag met hoe je met je team doelstellingen behaalt. Bij succesvolle afronding van de vakopleiding kun je bovendien vrijstelling aanvragen voor gelijknamige modules in de HBO Bachelor Bedrijfskunde.

Ben je al manager of professional en wil je je verdiepen in facility-management door middel van een praktische opleiding op strategisch niveau? Meld je dan aan voor de Post HBO Facility Management. Je gaat aan de slag met positionering en actualiteiten van facility-management, organisatie en management, performance, vastgoedbeheer en financiële aspecten. In drie maanden heb je een totaalbeeld van facilitymanagement.

Volg het HBO Programma Facilitair Management wanneer je de kernelementen van facilitair management wil weten, facilitaire processen wil verbeteren, meer wil leren over vastgoed- en gebouwbeheer en projecten wil aansturen. Binnen één jaar kun je als manager de facilitaire dienstverlening met succes uitvoeren.

Facilitair management: waarom studeren bij ISBW?

Met een opleiding van ISBW leer je de verschillende facetten binnen facilitair management kennen en draag je bij aan het rendement van een organisatie. Ontdek zelf hoe wij jou op weg helpen naar doeltreffend facility-management.

 • Wij zijn expert in het opleiden van managers en leidinggevenden.
 • Onze docenten zijn zelf manager en bezitten waardevolle praktijkervaring.
 • Studeer flexibel. Combineer je studie met je baan of privéleven.
 • Wij leiden je op tot een effectieve manager die bijdraagt aan de groei van organisaties.
 • Met een diploma van ISBW maak je direct verschil in de praktijk.

Ben je nieuwsgierig geworden naar facilitair management? Bekijk snel het gehele aanbod opleidingen en trainingen van ISBW.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.