Dé managementpodcast: ‘En opeens ben je manager’

Als beginnende manager komt er veel op je af. In onze managementpodcast: ‘En opeens ben je manager’ praat host Sander Denneman met managers over hun eerste stappen als leidinggevende. En voor duiding, inzichten en theorie schuift er iedere week ook een managementexpert aan. Beluister alle afleveringen op deze pagina of via je favoriete streamingdienst.

Aflevering 1: Eerst jezelf managen

Je wordt pas een goede manager als je eerst scherp hebt wie je zelf bent en waar je voor staat. Een gesprek met Dineke en Raymond over persoonlijk leiderschap, zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en zelfcompassie.

Aflevering 2: Werkgeluk

Wanneer is een medewerker nou gelukkig? En is dat jouw verantwoordelijkheid, of die van je medewerkers zelf? Een gesprek met Mariëlle en Elodie over werkgeluk en hoe jij als manager je medewerkers daarin kunt coachen.

Aflevering 3 : Diversiteit op de werkvloer

Hoe verhoog je diversiteit in je organisatie? En waarom slagen veel bedrijven er niet in om diverser te worden? Een gesprek met Hafid en Atacan over wat diversiteit kan betekenen en wat jij als manager kunt doen.

Aflevering 4: Leiderschapsstijlen

Hoe bepaal je welke leiderschapsstijl bij je past? Ben je als manager eigenlijk wel de baas? Een gesprek met Virág en Roland over verschillende manieren van leidinggeven, het talent in je team en tips voor startende managers.

Aflevering 5: Effectief hybride-werken 

Hoe creëer je nou echt dat teamgevoel als je niet meer 40 uur per week bij elkaar zit? Verandert je stijl van leidinggeven op afstand? Een gesprek met Ruben en Annemart over effectief hybride-werken als team.