Managementpodcast ‘En opeens ben je manager’

Als beginnende manager komt er veel op je af. In onze managementpodcast ‘En opeens ben je manager’ praat host Sander Denneman met managers over hun eerste stappen als leidinggevende. En voor duiding, inzichten en theorie schuift er iedere week ook een managementexpert aan. Beluister alle afleveringen op deze pagina of via je favoriete streamingdienst

Aflevering 1: Manage eerst jezelf maar eens…

Deze aflevering staat in het teken van persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Want kun je wel effectief managen als je niet eerst scherp hebt wie je zelf bent en waar je voor staat?

Sander praat hierover met Dineke van den Braak, Group Sales Director bij werving-en-selectiebureau Ambitious People. Dineke heeft sinds haar eerste managementrol in 2014 een hoop zelfkennis opgedaan. In deze podcast legt ze uit waarom je een betere manager wordt door jezelf te kennen – en wat haar heeft geholpen om belangrijke inzichten over zichzelf op te doen.
  
Ook te gast: Raymond de Looze, adviseur en schrijver van het boek Hoe je de beste versie van jezelf wordt – en waarom je dat vooral niet moet willen. Raymond helpt als adviseur om mensen én organisaties verder te groeien. Zelfontwikkeling is waardevol, stelt hij – maar niet ten koste van alles. Het is immers niet de bedoeling dat je jezelf in de weg zit.
 
In deze aflevering bespreken Sander en zijn gasten verschillende onderwerpen, zoals: wat is eigenlijk een goede leider? Waarom is zelfcompassie zo belangrijk als je aan jezelf gaat sleutelen? En waar gaat het bij jonge managers vaak mis?

Beluister deze aflevering nu ook via jouw favoriete podcastkanaal.

Aflevering 2: Als ze maar niet weglopen…

Het overgrote merendeel van alle managers is geïnteresseerd in hoe het gaat met zijn of haar teamleden. Deze aflevering staat dan ook in het teken van werkgeluk. Maar wanneer is een medewerker nou gelukkig? En, is dat jouw verantwoordelijkheid, of die van je medewerkers zelf?
 
Sander praat hierover met Mariëlle van Zanten, Account Director en Team Lead bij PR-bureau Marcommit. Volgens haar gaan werkgeluk en productiviteit hand in hand. Ze legt uit waarom en hoe zij ervoor zorgt dat medewerkers de ruimte krijgen om gelukkig te zijn in hun werk.
 
Ook te gast: Elodie Blom, werkgelukexpert en schrijver van het boek Ik ben er zo klaar mee! Haar missie: mensen helpen te vinden hoe ze gelukkig worden in hun werk. Ze legt uit waarom het niet genoeg is om simpelweg theorie over werkgeluk toe te passen, maar je écht met je medewerkers in gesprek moet gaan.
 
In deze aflevering bespreken Sander en zijn gasten vragen als: wat is nou een gelukkige werknemer? En hoe ga je om met medewerkers die niet blij zijn met hun werk?
 
Beluister deze aflevering nu via jouw favoriete podcastkanaal.

Aflevering 3 : Gezocht: man/vrouw/anders, jong/oud, met/zonder migratieachtergrond

Er is steeds meer aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Maar hoe verhoog je de diversiteit in je organisatie? En zorgt het voor een blijer en effectiever team?

Hierover gaat Sander in gesprek met Hafid Ballafkih, Lector Arbeid en Human Capital in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij legt uit wat diversiteit nou precies is, waarom diversiteit een organisatie beter maakt en waarom veel organisaties er maar niet in slagen om diverser te worden.

Daarnaast te gast is Atacan Uslu, General Manager bij het Corendon City Hotel in Amsterdam. Hij legt uit wat zijn visie op diversiteit is en wat hij doet om de diversiteit binnen zijn organisatie te vergroten.

In deze aflevering bespreken Sander en zijn gasten vragen als: wat betekent diversiteit voor een organisatie? En wat kun jij als manager zélf doen om een stap te zetten in diversiteit?

Beluister deze aflevering nu via jouw favoriete podcastkanaal.

Aflevering 4: Ben ik wel de baas?

Hoe bepaal je als manager welke leiderschapsstijl bij je past? Hoe pas je dit vervolgens in de praktijk toe? En… ben je als manager eigenlijk wel de baas?
 
Hierover gaat Sander in gesprek met Virág Mezei, Development Manager bij NCOI Opleidingen. Zij legt uit hoe zij situationeel leiderschap toepast, hoe ze gebruikmaakt van al het talent in haar team én wat haar tips zijn voor startende managers.
 
De managementexpert van deze aflevering is Roland de Bruijn. Hij is managertrainer en -coach en schrijver van het boek Einde discussie – leiderschap door dialoog. Roland legt uit wat verschillende manieren van leidinggeven nou eigenlijk inhouden en waarom het gesprek aangaan met je medewerker zo’n essentieel onderdeel van leiderschap is.
 
In deze aflevering bespreken Sander en zijn gasten vragen als: hoe bepaal je welke leiderschapsstijl je gebruikt? En waarom werkt de ‘one size fits all’-benadering niet?
 
Beluister deze aflevering nu via jouw favoriete podcastkanaal.

Aflevering 5: Waar is mijn team

(Deels) op afstand werken: de meesten van ons doen het al een tijdje. Maar hoe kun je dit nog effectiever laten verlopen? En hoe creëer je nou echt dat teamgevoel als je niet meer 40 uur per week bij elkaar zit?

Dit bespreekt ‘En opeens ben je manager’-podcasthost Sander Denneman met Ruben Tromp. Ruben werkte in verschillende managementfuncties bij Bol.com en zat tijdens de coronapiek zelf in het buitenland. Hij deelt zijn learnings.

Daarnaast te gast is managementexpert Annemart Berendse. Zij is trainer en coach van managers en geeft tips en tricks voor managers om (nóg) effectiever hybride te werken als team.

In deze aflevering bespreken Sander en zijn gasten vragen als: hoe verandert je stijl van leidinggeven als je op afstand werkt? En… wat gebeurt er als je als manager een heleboel afstand neemt: bijvoorbeeld door zelf in het buitenland te gaan werken?
 
Beluister deze aflevering nu via jouw favoriete podcastkanaal.

Vind jouw opleiding in 6 stappen

Met deze tool vind jij in 6 stappen de opleiding die bij jou past. Bepaal je locatie en startmoment, kies je lestijden of e-learning en stem zo werk en privé optimaal op elkaar af. Bij ISBW studeer je flexibel binnen jouw vakgebied, in jouw tempo en op jouw niveau.