Menu
ISBW logo

Dé managementpodcast: ‘En opeens ben je manager’

Als beginnende manager komt er veel op je af. In onze managementpodcast: ‘En opeens ben je manager’ praat host Sander Denneman met managers over hun eerste stappen als leidinggevende. En voor duiding, inzichten en theorie schuift er iedere week ook een managementexpert aan. Beluister alle afleveringen op deze pagina of via je favoriete streamingdienst.

De podcast was genomineerd voor de Dutch Podcast Awards, dé onafhankelijke prijs voor podcasts in Nederland.

Aflevering 1: Eerst jezelf managen

Je wordt pas een goede manager als je eerst scherp hebt wie je zelf bent en waar je voor staat. Een gesprek met Dineke en Raymond over persoonlijk leiderschap, zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en zelfcompassie.

Aflevering 2: Werkgeluk

Wanneer is een medewerker nou gelukkig? En is dat jouw verantwoordelijkheid, of die van je medewerkers zelf? Een gesprek met Mariëlle en Elodie over werkgeluk en hoe jij als manager je medewerkers daarin kunt coachen.

Aflevering 3 : Diversiteit op de werkvloer

Hoe verhoog je diversiteit in je organisatie? En waarom slagen veel bedrijven er niet in om diverser te worden? Een gesprek met Hafid en Atacan over wat diversiteit kan betekenen en wat jij als manager kunt doen.

Aflevering 4: Leiderschapsstijlen

Hoe bepaal je welke leiderschapsstijl bij je past? Ben je als manager eigenlijk wel de baas? Een gesprek met Virág en Roland over verschillende manieren van leidinggeven, het talent in je team en tips voor startende managers.

Aflevering 5: Effectief hybride-werken 

Hoe creëer je nou echt dat teamgevoel als je niet meer 40 uur per week bij elkaar zit? Verandert je stijl van leidinggeven op afstand? Een gesprek met Ruben en Annemart over effectief hybride-werken als team.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.