Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Risicomanagement

Voor succesvol management is het cruciaal om te anticiperen op risico’s en deze te reguleren. Volg een opleiding risicomanagement van ISBW om direct je competenties te versterken. Van leiderschap,...

Lees meer

Voor succesvol management is het cruciaal om te anticiperen op risico’s en deze te reguleren. Volg een opleiding risicomanagement van ISBW om direct je competenties te versterken. Van leiderschap, risico- tot strategisch management. Ontwikkel...

Lees meer

Voor succesvol management is het cruciaal om te anticiperen op risico’s en deze te reguleren. Volg een opleiding risicomanagement van ISBW om direct je competenties te versterken. Van leiderschap, risico- tot strategisch management. Ontwikkel...

Lees meer

Risicomanagement: 7 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (7)

Voor succesvol management is het cruciaal om te anticiperen op risico’s en deze te reguleren. Volg een opleiding risicomanagement van ISBW om direct je competenties te versterken. Van leiderschap, risico- tot strategisch management. Ontwikkel jezelf en krijg als manager grip op de prestaties van je organisatie doordat je de kwaliteit en voortgang van bedrijfsprocessen kunt bewaken.

Succesvol risicomanagement

Als organisatie wil je zeker zijn van de toekomst. Om succesvol te zijn, wil je de risico’s zo veel mogelijk inperken. Risicomanagement draait om het in kaart brengen van de risico’s die een organisatie loopt. Maar ook het anticiperen op en het beheersen van risico’s zijn belangrijke onderdelen binnen het risicomanagement.
Strategie is bepalend om belangrijke beslissingen binnen een organisatie te nemen. Daarom is het van essentieel belang dat het risicomanagement daarop aansluit. Hiermee kan een bedrijf namelijk bepalen welke koers het gaat varen. Daarnaast speelt compliance een grote rol. De overheid en toezichthouders toetsen namelijk of bedrijven de wet- en regelgeving naleven om bijvoorbeeld fraude te voorkomen.

Risicomanagement in de praktijk: volg een opleiding

Het adequaat omgaan met complexe situaties, voorzien van mogelijkheden en effectief beheren van risico's zijn van cruciaal belang voor het succes van een manager.

Een opleiding in risicomanagement biedt managers de mogelijkheid om te leren welke impact risico’s hebben op een organisatie en hoe maatregelen deze risico’s kunnen opvangen. Onze Post HBO-opleidingen bieden de mogelijkheid om je kennis te verdiepen, je te specialiseren of je vaardigheden verder te ontwikkelen.

In de Post HBO Risicomanagement ligt de focus op het bewaken van de continuïteit van je bedrijf. Verwerf in drie maanden expertise in het herkennen van financiële, IT- en bedrijfsrisico's. Na drie maanden kun je risico’s voorzien, monitoren en proactief handelen door risico’s te beheersen en kansen te benutten. Versterk als leider direct je analytische vaardigheden en bewaak de continuïteit van jouw afdeling of organisatie.

De Post HBO Strategisch Risicomanagement van zes maanden geeft je als manager de mogelijkheid om te leren in te spelen op diverse kansen en bedreigingen. Je leert een plan op te stellen waarin je aangeeft hoe met mogelijke bedreigingen dient te worden omgegaan en neemt dit mee in je strategische besluitvoering.

ISBW: altijd een passende managementopleiding

Als manager weet je dat het vergroten van deskundigheid en het ontwikkelen van vaardigheden cruciaal is om effectief te zijn in een dynamisch en competitief zakelijk landschap. Volg een opleiding risicomanagement van ISBW. Dit is wat je kunt verwachten.

 • Onze deeltijdopleidingen zijn beschikbaar in verschillende studievormen en varianten.
 • Je krijgt les van ervaren docenten die zelf in de praktijk werken.
 • Je verwerft direct toepasbare kennis en vaardigheden met onze praktijkgerichte opleidingen.
 • Je ontvangt deskundige begeleiding, leert in kleine groepen en er is de mogelijkheid om voorbeelden uit je eigen werkveld te geven.
 • ISBW plaatst jouw ontwikkelbehoeften centraal en bespreekt je leerdoelstellingen vooraf.
 • Je ontvangt een diploma of certificaat waarmee je jezelf onderscheidt van anderen en dat gewaardeerd wordt in het werkveld.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.