banner
 • Alleen de kennis die je nodig hebt 
 • Vaardigheden om kennis toe te passen
 • Gericht op jouw dagelijkse praktijk

Assessmenttool ISBW


Test je leiderschapsstijl volgens het Quinn-model

 • Na 8 vragen al een professionele uitslag: Beantwoord 8 vragen en krijg meteen inzicht in jouw stijl van leidinggeven en de ontwikkelpunten die op jou van toepassing zijn.
 • Gebaseerd op het leiderschapsmodel van Quinn: Deze test is gebaseerd op het leiderschapsmodel van Robert Quinn. Dit model wordt wereldwijd in allerlei ondernemingen gewaardeerd en toegepast.
 • Gratis boek ‘Alles over effectief managen in 100 pagina’s’: Als je de test hebt gemaakt, krijg je het boek ‘Alles over effectief managen in 100 pagina’s’ cadeau.
 
Doe de test!


Leiderschapsstijlen

Het assessment is gebaseerd op de 8 leiderschapsrollen uit het model van Quinn:

 1. De netwerker: Je legt makkelijk contacten en relaties opbouwen en onderhouden gaat je goed af. Als leidinggevende ben je zeer toegankelijk voor jouw medewerkers.
 2. De innovator: Je bent creatief en komt vaak met nieuwe ideeën. Als leidinggevende benader je jouw team met enthousiasme en je vindt het belangrijk dat jouw medewerkers plezier in hun werk hebben.
 3. De teamspeler: Je werkt graag samen met anderen en draagt uit dat in een team meer bereikt kan worden dan alleen. Als leidinggevende vind je het belangrijk zaken goed af te stemmen en ieders inbreng mee te nemen.
 4. De helper: Je richt je op jouw omgeving en luistert goed naar anderen. Je bent toegewijd, betrouwbaar en verantwoordelijk. Als leidinggevende voel je je verantwoordelijk voor zowel de uit te voeren werkzaamheden als voor het welzijn van jouw team.
 5. De strateeg: Je bent een langetermijndenker. Je houdt rekening met de politieke verhoudingen. Als leidinggevende kenmerk je je door een flexibele houding en weet je goed grenzen in te schatten en te reageren op nieuwe situaties.
 6. De producer: Je stelt je zelfstandig op en toont lef. Je bent besluitvaardig en je neemt zelf de verantwoordelijkheid voor jouw keuzes. Als leidinggevende kom je uit voor je eigen mening en verwacht je dat ook van jouw medewerkers.
 7. De presteerder: Je bent gericht op resultaat en het pragmatisch oplossen van problemen. Je stelt je ondernemend op, je bent competitief ingesteld en ambitieus. Als leidinggevende houd je rekening met de mogelijkheden en beperkingen van jezelf en anderen.
 8. De monitor: Je brengt graag structuur aan in je werk. Je zorgt voor duidelijke afspraken en bereikbare doelen. Als leidinggevende kenmerk je je door een rationele en systematische aanpak. Je schept orde en voelt je verantwoordelijk voor de gemaakte afspraken.


Competenties ontwikkelen

Beantwoord de 8 vragen en ontdek wat voor soort manager jij bent en welke competenties en vaardigheden je nog verder kunt ontwikkelen om een complete, goede manager te zijn.

Doe de test!


Boek ‘Alles over effectief managen in 100 pagina’s’

Behalve advies krijg je na het doen van het korte assessment ook het boek
 
Alles over effectief managen in 100 pagina’s
Het boek gaat over de ontwikkeling van leiderschap en leiderschapsstijlen door de jaren heen tot het moderne en effectieve leiderschap anno nu. We kijken terug en bepalen waar we nu staan. Zo bepalen we welke verschillende leiderschapsstijlen de moderne manager tegenwoordig toe kan passen in zijn werk. Het boek staat vol met praktische tips, theoretische onderbouwing, achtergronden en checklists. Zo kun je meteen aan de slag in je eigen praktijk!

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Kom naar de open avond op 8 maart in Utrecht!

Zoek je een opleiding en wil je graag een persoonlijk advies?

Tijdens de open avond kun je lesmateriaal inkijken, kom je alles te weten over onze lesmethoden en kan een ervaren adviseur je in een persoonlijk adviesgesprek helpen bij het kiezen van de juiste opleiding.

Aanmelden

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.
Lees meer

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen. Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.