Over ISBW

Over ISBW

De opleider voor managers.

Managers vormen de ruggengraat van het Nederlandse bedrijfsleven en andere organisaties. Zonder goede managers lopen processen minder gesmeerd, komen medewerkers niet optimaal in hun kracht, zijn organisaties minder efficiënt en effectief.

Vanuit die visie is ISBW al bijna 90 jaar dé opleider voor managers. We komen voort uit twee toonaangevende instituten op het gebied van managen, het in 1931 opgerichte Instituut voor Sociale Wetenschappen en het Instituut voor Bedrijfswetenschappen, dat in 1963 werd opgericht en later onderdeel werd van Wolters Kluwer.

Van oorsprong richten wij ons op leidinggevenden. Tegenwoordig spreken we van managers, wat veel breder is dan leidinggevende. Je kunt als manager namelijk ook verantwoordelijk zijn voor een klantengroep, voor sales of voor projecten. En de rol van manager gaat verder dan leidinggeven alleen. Of je nu leiding geeft aan een afdeling of aan een project(team), naast dat leidinggeven ben je ook coach, beschik je over ondernemende capaciteiten en ben je sterk in organiseren en plannen.

De verbinding met de wetenschap vormt nog steeds een belangrijke basis van ons succes. Niet voor niets staat de naam ISBW voor Instituut voor Sociale en BedrijfsWetenschappen. Maar maak je geen zorgen, onze kracht ligt juist in het vertalen van die wetenschappelijke kennis naar de managerspraktijk van vandaag en morgen.

In ons bijna 90-jarig bestaan hebben we meer dan een miljoen managers opgeleid. Je vindt door ISBW opgeleide managers dan ook op alle niveaus, in alle beroepsgroepen en alle branches. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op, maar waarom kozen die managers nu juist voor ons? Wat maakt ons dé opleider voor managers? We hebben 7 sterke punten op een rijtje gezet.

  1. Het opleiden van managers en leidinggevenden is ons specialisme
  2. Onze docenten en trainers zijn zelf ook managers
  3. Wij helpen je groeien met ons eigen ManagersOntwikkelModel®
  4. Ook voor de managers van morgen
  5. Goed te combineren met je baan
  6. Al bijna 90 jaar bewezen succesvol
  7. Waardevolle diploma’s

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.