Menu
ISBW logo
ISBW logo
  • De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Management in de Zorg

Heb jij een leidinggevende functie in de gezondheids- of welzijnszorg? Of ambieer jij zo'n functie? Volg dan een opleiding zorgmanagement bij ISBW. Of je nu als manager, teamleider of op...

Lees meer

Heb jij een leidinggevende functie in de gezondheids- of welzijnszorg? Of ambieer jij zo'n functie? Volg dan een opleiding zorgmanagement bij ISBW. Of je nu als manager, teamleider of op een andere manier leiding geeft of gaat geven in de zorg:...

Lees meer

Heb jij een leidinggevende functie in de gezondheids- of welzijnszorg? Of ambieer jij zo'n functie? Volg dan een opleiding zorgmanagement bij ISBW. Of je nu als manager, teamleider of op een andere manier leiding geeft of gaat geven in de zorg:...

Lees meer

Management in de Zorg: 25 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

HBO-Opleidingen (2)

Post HBO-opleidingen (7)

Masteropleidingen (1)

Vakopleidingen (5)

Heb jij een leidinggevende functie in de gezondheids- of welzijnszorg? Of ambieer jij zo'n functie? Volg dan een opleiding zorgmanagement bij ISBW. Of je nu als manager, teamleider of op een andere manier leiding geeft of gaat geven in de zorg: bij ons vind je jouw opleiding.

Wat werken in de zorg uniek maakt

Als je gaat leidinggeven in de zorg, heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. Je hebt namelijk te maken met veel verschillende belangen. Niet alleen die van je cliënten, maar ook van de verzekeraars en de overheid. En natuurlijk met je directe medewerkers. Zij doen intensief werk: het is belangrijk dat jij weet hoe je hen op de juiste manier ondersteunt.

In je ISBW-opleiding leer je daarom alles over leidinggeven, coachen, hoger management in de zorg en het centraal stellen van de cliënt. Ook gaan we in op de thema's die werken in de zorg zo bijzonder en uitdagend maken. Denk hierbij aan flexibilisering, samenwerken in de zorgketen en andere actuele thema's.

Opleidingen in de zorg voor volwassenen

Sommige mensen volgen alleen een opleiding als ze net van de middelbare school komen. En dat is zonde. Want juist als je al wat meer werk- en levenservaring hebt, weet je goed wat je wilt leren en bereiken. Werk jij nu nog in een andere sector dan de zorg, of zit je op dit moment even zonder werk? Ook dan vind je bij ISBW jouw opleiding om manager of teamleider in de zorg te worden. Je volgt de lessen samen met andere volwassenen, die vaak al veel werkervaring hebben. Hierdoor ontstaan er interessante gesprekken en leer je veel van elkaar. Verwacht geen uitgebreide theoretische achtergronden, maar praktische kennis en tips die je meteen in je werk kunt toepassen. Zo word jij uiteindelijk het meest succesvol in je werk.

Opleidingen op HBO-niveau voor managers in de zorg

Bij ISBW vind je veel verschillende opleidingen op HBO-niveau. Ook voor management in de zorg. Onze opleidingen zijn ingedeeld op de onderwerpen die je wilt leren, maar ook op hoelang je over je opleiding wilt doen en wat nu je niveau is.

Kies bijvoorbeeld voor een praktijkopleiding die je managementcarrière direct een kickstart geeft, zoals Leidinggeven binnen de Zorg en Welzijn. Wil je een erkende Bachelor halen? Dan volg je een van onze HBO Bacheloropleiding, zoals de HBO Bachelor Management in de Zorg.

Liever (eerst) een iets kortere opleiding? Kies dan voor een van onze HBO-programma's. Dit zijn verkorte programma's waarin je een afgerond deel van een HBO Bacheloropleiding volgt. Denk bijvoorbeeld aan HBO Management en Leidinggeven in Zorg en Welzijn. Ben je juist al wat verder als zorgmanager? Ga dan voor een Post HBO-opleiding, zoals Post HBO Coachend Leidinggeven voor Zorg en Welzijn.

Maar we hebben nog veel meer opleidingen in dit vakgebied: bekijk snel alle opleidingen en maak jouw keuze.

Persoonlijke effectiviteit bij management in de zorg

Tijdens je ISBW-opleiding staan jij en jouw persoonlijke doelstellingen centraal. Daarom besteden we in iedere zorgmanagementopleiding aandacht aan persoonlijke effectiviteit. Iedereen heeft een andere manier van leren en werken. Je wordt nóg beter in je werk als je weet hoe je je sterke punten benut en je zwakke punten verbetert.

En hier begin je al meteen aan bij aanvang van je opleiding mee. Zo doe je aan de start van je opleiding de ISBW-effectiviteitsscan. Hierin ontdek jij jouw competenties. En tijdens je hele opleiding helpen docenten en studiebegeleiders je om alles uit jezelf te halen. Zo groeit je persoonlijke effectiviteit met de dag.

Opleiding zorg en welzijn volgen

Wil jij een opleiding volgen in zorgmanagement? Bekijk dan snel alle opleidingen in dit segment en kies jouw opleiding. Wil je met een opleidingsadviseur sparren? Laat dan een bericht achter op onze website of bel ons op 035 - 7 604 800. We helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.