Logistiek Management

Werk je in de logistiek? Of wil je dit binnenkort doen? Ontdek de logistieke deelterreinen en krijg inzicht in de logistieke keten. Werk aan je kennis en vaardigheden: word een professional...

Lees meer

Werk je in de logistiek? Of wil je dit binnenkort doen? Ontdek de logistieke deelterreinen en krijg inzicht in de logistieke keten. Werk aan je kennis en vaardigheden: word een professional met een opleiding Logistiek Management van ISBW..

...
Lees meer

Werk je in de logistiek? Of wil je dit binnenkort doen? Ontdek de logistieke deelterreinen en krijg inzicht in de logistieke keten. Werk aan je kennis en vaardigheden: word een professional met een opleiding Logistiek Management van ISBW..

...
Lees meer

Logistiek Management: 7 opleidingen

Erkende HBO Bacheloropleidingen (1) Hogeschool ISBW biedt erkende HBO-opleidingen en is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de wet op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Onze opleidingen zijn officieel NVAO-geaccrediteerd. Je kunt kiezen voor de Associate degree Operationeel Manager of een van onze HBO Bacheloropleidingen Bedrijfskunde of Human Resource Management. Kwaliteit en rendement van leren zijn de kernwaarden van ons geaccrediteerde onderwijs.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Erkende HBO Bacheloropleidingen NVAO-geaccrediteerd

Post HBO Opleidingen (2) De Post Bacheloropleidingen van ISBW hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (2) Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW ga je direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in jouw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Praktijkopleidingen (HBO-niveau)

Basisopleidingen (MBO-niveau) (1) Een basisopleiding is een praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau en duurt 4-6 maanden. Je gaat aan de slag met vaardigheden en kennis die je al tijdens de opleiding kunt gebruiken in jouw werk.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Basisopleidingen (MBO-niveau)

Werk je in de logistiek? Of wil je dit binnenkort doen? Ontdek de logistieke deelterreinen en krijg inzicht in de logistieke keten. Werk aan je kennis en vaardigheden: word een professional met een opleiding Logistiek Management van ISBW..

De logistieke sector

Werkzaam in de logistiek? Dan is het belangrijk dat je alle processen van binnen en van buiten kent.  Je houdt je immers dagelijks bezig met de ontvangst, het opslaan en vervoeren van goederen. Daarnaast vraagt de huidige logistiek om verdieping in kennis en vaardigheden. Automatisering, ketensamenwerking, robotisering, een duurzamere economie. De sector verandert, versnelt en focust zich op continue verbeteringen en procesoptimalisatie. Succesvol zijn in de logistieke sector? Dan is het van belang deze veranderingen bij te benen.

Supply chain management en logistiek

Informatietechnologie, een strakke planning en glasheldere communicatie. Supply chain management is onlosmakelijk verbonden met de logistiek. Deze procesbeheersing zorgt namelijk voor een goede uitvoering van de goederenstroom en korte lijntjes binnen de distributieketen. Wat doe je precies met een order? Wat zijn de stappen? Wie is verantwoordelijk? En wat is de meest effectieve manier van het inladen van goederen? Deze en meer vragen komen bij supply chain management allemaal aan bod. Het is een bewezen, efficiënte werkwijze. En alle betrokken partijen in de keten zijn erbij gebaat. 

De logistiek manager

Ben je leidinggevende in de logistieke sector? Dan houd je je naast de logistieke processen ook met strategisch beleid bezig. Je bent verantwoordelijk voor de voorraadbeheer en stimuleert de onderlinge samenwerking van de medewerkers in je team. Je moet beschikken over een sterk analytisch vermogen. En het coördineren van verbetertrajecten komt op jouw bordje terecht. Meer kennis en vaardigheden opdoen in je functie als logistiek manager? Volg dan een opleiding bij ISBW op minimaal HBO-niveau.

Opleidingen Logistiek Management bij ISBW

Bij ISBW kun je terecht voor allerlei opleidingen binnen het logistiek management. Ben je werkzaam binnen de logistieke sector? Of ambieer je een functie als logistiek manager? Volg bijvoorbeeld de Post HBO opleiding Logistiek en Supply Chain Management of de praktijkopleiding Logistiek Manager. Zoek je meer verdieping? Meld je dan aan voor de volledige HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Logistiek management. Bij ISBW word je een professional. Nieuwsgierig naar andere logistieke opleidingen? Ons hele aanbod vind je hierboven!

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.