In 1,5 jaar je HBO Ad-getuigschrift – mét baangarantie

Werken én leren

Alles over de versnelde HBO Associate degree Management

Heb jij (bijna) een MBO 4-diploma en wil je graag verder leren, maar ook werken? In onze versnelde HBO Associate degree Management doe je het allebei. Zo haal je al in 1,5 jaar je officiële HBO-getuigschrift. Ontdek hoe het werkt en start al in september 2022 of februari 2023.

Waarom deze opleiding volgen?

  • In 1,5 jaar het officieel erkende getuigschrift 'HBO Associate degree Management’ van Hogeschool ISBW
  • Baangarantie voor, tijdens én na je opleiding
  • Per week 1 dag naar school en 4 dagen werken
  • Je betaalt de opleiding uit je inkomen
  • Direct bouwen aan je carrière en continue carrièrecoaching
  • Een uitdagende baan met doorgroeimogelijkheden
  • Als je wilt, kun je hierna de HBO Bachelor Bedrijfskunde volgen

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij…
… tussen de 18 en 25
… (bijna) in het bezit van een MBO 4-diploma
… iemand die graag werkend wil leren
… klaar voor een HBO-opleiding?

Dan is dit de ideale opleiding voor jou. Je ontwikkelt je in korte tijd tot HBO-professional. ISBW werkt voor deze opleiding samen met verschillende MBO-instellingen. Zo zorgen we voor een soepele overstap van MBO naar HBO. En door onze baanbemiddeling en carrièrecoaching helpen we je goed op weg.

Voordelen van een HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) behaal je een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze opleiding is naast de Bachelor en Master een formele opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en dus een waardevolle aanvulling op je cv. 

Je rondt de opleiding af met een HBO-getuigschrift én een baan. Met je Ad-getuigschrift gaan er veel deuren voor je open. Ook kun je eventueel doorstromen naar de HBO Bachelor Bedrijfskunde van Hogeschool ISBW. In dat geval krijg je alle onderdelen vrijgesteld die je in de HBO Ad hebt behaald. 

Dit leer je

Wat kun je met de versnelde HBO Associate degree Management?

In de versnelde HBO Associate degree Management leer je hoe organisaties in elkaar zitten. Je gaat aan de slag met de verschillende kanten van bedrijfskunde en management. Denk aan vakken zoals marketingmanagement en financieel management. Na je opleiding ben je breed inzetbaar in het bedrijfsleven.

Praktijkgerichte vakken

In deze opleiding leer je verschillende managementvaardigheden en ontdek je wat van belang is om een bedrijf of een team te runnen. Ook als je niet direct aan de slag gaat als manager, zorgt dit voor een vliegende start in je carrière.

De eerste vakken die je volgt zijn gekoppeld aan de HBO Bachelor Bedrijfskunde van ISBW. De nadruk van de Ad Management ligt op de praktijkgerichte managementvakken. Zo leer je wat er nodig is om op een effectieve manier leiding te geven, hoe je omgaat met conflicten en met groepsdynamica, maar ook hoe je realistische doelen opstelt voor zowel jezelf als het team waarin je werkt.

Je krijgt les van enthousiaste docenten en trainers die zelf veel praktijkervaring hebben. Zo snappen ze precies wat jij nodig hebt. In de les werk je in kleine groepen met opdrachten die je direct kunt koppelen aan je eigen werk. Zo combineer je leren en werken perfect.

Dit kun je na je opleiding

  • Door gebruik van heldere communicatie weet je hoe je mensen in jouw team kunt motiveren en adviseren.
  • Je doorziet de samenhang tussen verschillende onderdelen van een bedrijf, waardoor je multi-inzetbaar bent. 
  • Je kunt doelen vertalen naar concrete werkzaamheden en weet hoe je met een goede planning een project soepel kunt laten verlopen.
 

Waar kun je gaan werken?

Na je opleiding kun je gaan werken als teamleider, bedrijfsleider of coördinator. Maar je kunt ook met vrijstellingen doorstromen naar de HBO Bachelor Bedrijfskunde (specialisatie Management). Dit betekent dat je na het behalen van je Ad-getuigschrift al in 2 jaar tijd een HBO Bachelordiploma op zak kunt hebben.

Programma

Opbouw van de opleiding

Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. Dit maakt het mogelijk dat je de opleiding in 1,5 jaar volgt in plaats van de nominale studieduur van 2 jaar!

Overzicht modules Management

Management en organisatie
Financieel management
Procesmanagement
Marketingmanagement
HBO Training Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie
Praktische vaardigheden en integrale opdracht
Business Performance Management
Effectief leidinggeven
Gedrag in organisaties
Plannen en organiseren 
HR-tools voor managers
HBO Training Professioneel Adviseren en Beïnvloeden
Praktijkprogramma:
Bedrijfsbezoeken en loopbaancoaching
Afstudeeropdracht
Totaal

Aantal EC

8
8
8
8
8
20
8
8
8
8
8
8
6

6
120

Baangarantie

Opleiding met baangarantie

In de HBO Associate degree ga je 4 dagen naar je werk en 1 dag naar school. Dat betekent dat je alles wat je leert, direct kunt toepassen in je werk. En ja, die baan heb je zeker weten! 

Baangarantie tijdens je opleiding

Misschien heb je al een baan die aansluit bij deze opleiding. Maar heb je die nog niet? Door onze samenwerking met onze partner TempoTeam regelen we er eentje voor je. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste match. Zo kun je al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen. 

Baangarantie na je opleiding

Maar ook ná je opleiding krijg je baangarantie. Wij zijn namelijk zo overtuigd van de kwaliteit van onze opleiding, dat we zeker weten dat jij een baan gaat vinden. Maar wij kunnen er ook eentje voor je zoeken. Als je voldoet aan alle voorwaarden en je getuigschrift behaalt, regelen wij een leuke passende baan voor je. Zo maakt je carrière een vliegende start. Ook tijdens de rest van je carrière staan wij altijd voor je klaar om je te helpen met het vinden van een (nieuwe) baan.

Eigen carrièrecoach

De toekomst is van jou! Een goede start op de arbeidsmarkt is het halve werk. Daarom krijg je bij onze opleidingen een gratis carrièrecoach. Direct bij de start maak je kennis met elkaar en stellen jullie een plan op. Je kunt via je coach ook allerlei carrièregerichte workshops volgen, bijvoorbeeld over hoe je een cv opstelt en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Heb je tijdens de opleiding vragen over belangrijke keuzes of je eigen ontwikkeling? Je coach staat altijd voor je klaar. 

Deze opleiding volgen

Starten met deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat? Je kunt je nog steeds inschrijven voor september 2022! Uiteraard ben je ook van harte welkom op onze open avond of om ons direct te benaderen met al je vragen.

Schrijf je in voor een open avond

Wil je meer weten over deze opleiding? Meld je aan voor onze (online) open avond. Tijdens deze avond ontdek je alles over de versnelde HBO Associate degree Management en ontvang je persoonlijk studieadvies.

Contact met ISBW

Wil je direct vragen stellen over deze opleiding, ontdekken of deze opleiding bij je past, of even kennismaken met ISBW? Of wil je je misschien direct inschrijven? Neem online contact met ons op of bel ons direct op 035 − 7 604 800. Onze studieadviseurs beantwoorden al je vragen en denken graag met je mee over of deze opleiding bij je past.

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!