banner

Praktijkgerichte en effectieve aanpak

ISBW biedt uiterst praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan. In onze aanpak koppel je de geleerde vaardigheden direct en actief aan je eigen werkomgeving. Je legt geen theoretische examens af. In plaats daarvan voer je een praktische opdracht uit die relevant is binnen jouw werk. Zo leer je precies dat wat je nodig hebt en profiteert je werkomgeving direct van jouw kennis

Ervaren docenten uit de praktijk

De docenten en trainers van ISBW beschikken allemaal over gedegen praktijkervaring. Deze vakmensen staan met beide benen in het werkveld en weten precies wat daar speelt. De uitgebreide ervaring en kennis waar zij over beschikken geven zij graag op een prikkelende wijze aan je door. Het vertalen van kennis naar concrete praktijksituaties staat daarbij centraal. Je leert door zelf actief te doen. Laat je verrassen door hun bevlogen aanpak en oprechte persoonlijke interesse. Zij zijn uitstekend in staat om jouw managementvaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Leren voor werkenden

ISBW ontwikkelt alle opleidingen en trainingen specifiek voor werkenden. Dit betekent dat wij direct de koppeling maken met jouw praktijk, wat positief effect heeft op je zojuist verworven kennis en inzichten. Je herkent situaties uit je eigen werk en past onmiddellijk toe wat je leert. Dit is een zeer effectieve leermethode met een hoog rendement. Naast deze directe wisselwerking met je werk is ISBW zich er zeer van bewust dat leren voor werkenden de nodige organisatie vergt. De planning van iedere opleiding of training is zo georganiseerd dat deze altijd goed te combineren valt met werk en privé. Alle randvoorwaarden in de organisatie zijn compleet ingericht op het opleiden van werkenden die verdieping zoeken.

Interactieve bijeenkomsten

ISBW biedt interactieve bijeenkomsten. Geen droge theorie, maar actuele cases, waar je zelf onderdeel van bent. Het gaat niet enkel om kennis vergaren, het gaat er vooral om hoe je in de praktijk aan de slag gaat met de nieuwe inzichten. Met andere woorden: doen en kunnen staat centraal. Omdat elke cursist eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden inbrengt, ontstaan er boeiende en leerzame bijeenkomsten. De diverse achtergronden en belevingen zijn een verrijking van de leerstof en bieden de gelegenheid om te leren van elkaar. Je werkt cases uit, werkt in kleine groepen oefeningen uit, presenteert en discussieert. Iedere bijeenkomst biedt enorm veel inspiratie waardoor je met veel energie weer aan de slag gaat in je eigen werkomgeving.

Praktijkopdrachten

Tijdens de opleidingen werk je aan praktijkopdrachten, bijvoorbeeld in de vorm van een businesscase voor de eigen organisatie. Zo maak je vanuit de leerstof een rechtstreekse koppeling naar jouw eigen praktijk. De opdrachten zijn van nut voor je verdiepingsproces als professional en bieden direct een extra waarde voor jouw organisatie. Kortom, het mes snijdt aan twee kanten. ISBW begrijpt maar al te goed dat jouw leerproces ook een leerproces is voor je organisatie. De praktijkgerichte leermethode van ISBW ondersteunt dat volledig.

Bewezen succesvol

ISBW heeft haar praktijkgerichte leermethode volledig doorontwikkeld. Alle onnodige ballast hebben wij geëlimineerd. Zo blijft er een compact programma over. Hiermee bieden wij verdiepende, prettig werkbare en toegankelijke programma’s. In de afgelopen jaren is meerdere malen gemeten wat het effect en rendement is van de businesscases van ISBW. Daarbij heeft een overgroot deel van de deelnemers en opdrachtgevers aangegeven dat er direct toegevoegde waarde is van de uitgevoerde opdracht in de eigen werkomgeving. Ruim 80% van wat de opdrachtgevers en deelnemers leerden tijdens het uitwerken van een businesscase, werd door hen daadwerkelijk in de organisatie toegepast. 60% gaf daarbij aan dat er een substantiële, financiële winst is bereikt van meer dan € 10.000,- door kostenbesparing of omzetvergroting, waarbij het voordeel bij 20% van de deelnemers en opdrachtgevers zelfs kon oplopen tot gemiddeld € 55.000,- of meer. Ben je ervan overtuigd dat een opleiding van ISBW voldoende oplevert?

Online leeromgeving

ISBW maakt gebruik van de zeer geavanceerde online leeromgeving e-Connect. Je vindt daar niet alleen de complete informatie en een bijbehorende planning, je werkt in deze omgeving ook je opdrachten uit. E-Connect biedt daarbij de mogelijkheid om met je medecursisten en docent te chatten. Zo activeer je het leren buiten bijeenkomsten om en kun je ervaringen blijven delen.


Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.