Praktijkgerichte aanpak met resultaat

Leer vandaag morgen toepassen

ISBW biedt uiterst praktijkgerichte opleidingen en trainingen. In onze aanpak koppel je de geleerde vaardigheden direct en actief aan je eigen werkomgeving. Je legt geen theoretische examens af. In plaats daarvan voer je een praktische opdracht uit die relevant is binnen jouw (toekomstige) werk. Zo kun je wat je vandaag leert, morgen al toepassen. Waardoor niet alleen jij zelf, maar ook je werkomgeving, direct profiteert van de opgedane kennis. Dat bedoelen we met onze regel ‘leer vandaag morgen toepassen’.

Ervaren docenten uit de praktijk

De ISBW-docenten beschikken over een combinatie van inhoudelijke kennis, didactische kwaliteit en ruime ervaring in de praktijk. Daar stellen we hoge eisen aan, want door die combinatie ontstaan inspirerende lessen, waarin relevante theorie wordt behandeld die direct wordt gekoppeld aan de praktijk.

Deze op basis van onze hoge eisen geselecteerde vakmensen staan met beide benen in het werkveld en weten precies wat daar speelt. Laat je verrassen door hun bevlogen aanpak en oprechte persoonlijke interesse. Zij zijn uitstekend in staat om jouw kennis en vaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Leren voor professionals

ISBW ontwikkelt alle opleidingen en trainingen specifiek voor professionals. Onze manier van opleiden, baseren we altijd op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk.

Daarom bieden onze opleidingen optimaal resultaat aan jou en je organisatie. In onze ISBW Action Learning Methode stemmen we kennis, vaardigheden en praktijk optimaal op elkaar af. Je leert wat je moet weten en je traint wat je moet kunnen. Kenmerkend hiervoor is de wisselwerking tussen de drie pijlers:

  • gerichte kennis
  • nieuwe skills
  • jouw praktijk

Focus op de praktijk

Een bedrijfsopleiding is in onze visie pas effectief als je die direct vertaalt naar de eigen praktijk van de deelnemers. Daarin gaan we verder dan welke opleider dan ook. Onze deelnemers oefenen met praktijkopdrachten die gebaseerd zijn op actuele vraagstukken uit hun eigen organisatie.
Een extra voordeel is dat die opdrachten ook direct waardevol zijn voor de organisatie waar je werkt. Ook het examen bestaat bij veel van onze opleidingen uit zo’n praktijkgerichte opdracht binnen de eigen organisatie. Opnieuw een voorbeeld van onze ISBW Action Learning Methode: Leren door Doen.

Omdat elke deelnemer eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden inbrengt, ontstaan er boeiende en leerzame bijeenkomsten. De diverse achtergronden en belevingen zijn een verrijking van de leerstof en bieden de gelegenheid om te leren van elkaar. Je werkt cases uit, in kleine groepen werk je oefeningen uit, je presenteert en je discussieert. Iedere bijeenkomst biedt enorm veel inspiratie, waardoor je met veel energie weer aan de slag gaat in je eigen werkomgeving.

In kleine stappen naar een erkend HBO-diploma

Een erkend HBO-diploma halen om verder te komen in je werk? Bij ons kan dat heel goed, praktijkgericht, in je eigen tempo en in combinatie met je baan. De HBO Bacheloropleidingen en Associate degrees (Ad) van Hogeschool ISBW zijn erkend door het Ministerie van OCW en geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Nog niet toe aan het volgen van een hele Bachelor of Ad? Ook onze deelprogramma’s zijn waardevol en effectief en vaak al voldoende voor de volgende stap in je werk. Bovendien zijn deze opleidingen op HBO-niveau vaak onderdeel van onze erkende Bachelors. Je kunt vanuit deze deelprogramma’s zo doorstromen naar een erkende Bacheloropleiding of Ad. 

Bewezen succesvol

ISBW heeft haar praktijkgerichte leermethode volledig doorontwikkeld. Alle onnodige ballast hebben wij geëlimineerd. Zo blijft er een compact programma over. Hiermee bieden wij verdiepende, prettig werkbare en toegankelijke programma’s.

In de afgelopen jaren is meerdere malen gemeten wat het effect en rendement is van de businesscases van ISBW. Daarbij heeft een overgroot deel van de deelnemers en opdrachtgevers aangegeven dat er direct toegevoegde waarde is van de uitgevoerde opdracht in de eigen werkomgeving.

Ruim 80% van wat de opdrachtgevers en deelnemers leerden tijdens het uitwerken van een businesscase, werd door hen daadwerkelijk in de organisatie toegepast. 60% gaf daarbij aan dat er een substantiële, financiële winst is bereikt van meer dan € 10.000,- door kostenbesparing of omzetvergroting, waarbij het voordeel bij 20% van de deelnemers en opdrachtgevers zelfs kon oplopen tot gemiddeld € 55.000,- of meer. Ben je ervan overtuigd dat een opleiding van ISBW voldoende oplevert?

Online leeromgeving

ISBW maakt gebruik van de zeer geavanceerde online leeromgeving e-Connect. Je vindt daar niet alleen de complete informatie en een bijbehorende planning, je werkt in deze omgeving ook je opdrachten uit. E-Connect biedt daarbij de mogelijkheid om met je medecursisten en docent te chatten. Zo activeer je het leren buiten bijeenkomsten om en kun je ervaringen blijven delen.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.