Menu
ISBW logo

Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

ISBW biedt praktijkgerichte opleidingen en trainingen om krachtige inzichten te genereren die je onmiddellijk kunt toepassen om een betere leider te worden en meer uit je carrière te halen. In onze pragmatische aanpak koppel je de geleerde vaardigheden direct én actief aan je eigen werkomgeving. Je legt geen theoretische examens af, maar voert in plaats daarvan praktische opdrachten uit die relevant zijn voor jouw (toekomstige) werk. Zo word je elke dag een beetje slimmer. Waardoor niet alleen jij, maar ook je werkomgeving direct profiteert van de opgedane kennis.

Wat betekent een praktijkgerichte opleiding voor jou?

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Praktijkgericht is daarom hét sleutelwoord bij de opleidingen en trainingen van ISBW. Onze lesinhoud, de praktijkervaring van onze docenten en de manier waarop zij lesgeven, garandeert dat je de kennis uit de les meteen kunt toepassen en de vaardigheden die je leert direct kunt benutten in je eigen werkpraktijk. Onze leerstof baseren we daarbij op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. Daarom bieden onze opleidingen optimaal resultaat aan jou én je organisatie. Zo maken we gebruik van onze unieke Action Learning Methode, waarbij we drie aspecten continu op elkaar afstemmen: de kennis die je nodig hebt, de vaardigheden waarmee je die kennis toepast en jouw actuele werkpraktijk.

Wat betekent een praktijkgerichte opleiding voor je werkgever?

Een opleiding is voor ons pas effectief als deze zich direct vertaalt naar de werkpraktijk. Onze studenten oefenen met praktijkopdrachten die gebaseerd zijn op actuele vraagstukken uit hun eigen organisatie. Bijkomend voordeel is dat die opdrachten ook direct van grote waarde zijn voor de organisatie waar je werkt. Dit is precies waar onze Action Learning Methode voor staat: leren door te doen. Omdat elke student eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden inbrengt, ontstaan er boeiende en leerzame bijeenkomsten. De diverse achtergronden en belevingen zijn een verrijking van de leerstof en bieden de gelegenheid om te leren van elkaar. Je werkt alleen of in kleine groepen cases en oefeningen uit, je presenteert en je discussieert. Iedere bijeenkomst biedt enorm veel inspiratie, waardoor je vol energie weer aan de slag gaat in je eigen werkomgeving. 

Wat zeggen onze studenten?

Een overgroot deel van onze studenten én opdrachtgevers geeft aan dat er direct toegevoegde waarde is van de uitgevoerde opdracht in de eigen werkomgeving. ‘Mijn werkgever vraagt míj nu om advies bij arbeidsrechtelijke dossiers, die tot voorheen direct aan de advocaat werden voorgelegd. Ik bespaar mijn organisatie dus veel tijd en geld dankzij de opgedane kennis en strategieën’, vertelt alumnus Inge Baten trots. Ook de onderlinge actieve houding tussen studenten blijft niet onopgemerkt. ‘De interacties tussen medestudenten tijdens de lessen zijn leuk, leerzaam én nuttig. Iedereen heeft een eigen kijk op hoe hij of zij de dingen ziet en aanpakt’, zegt student Swen van Biezen. Volgens Inge Baten reikt deze interactie verder dan de lessen. ‘Nu, na afronding van mijn opleiding, heb ik nog steeds contact met mijn medestudenten. We hebben samen zelfs een ‘HR-intervisieclubje’ gevormd.’

“Door jezelf uit te dagen, kun je jezelf verbeteren”

Rick Geurts, scrummaster bij ASML, vertelt waarom hij koos voor een opleiding Effectief leidinggeven bij ISBW.
Lees zijn verhaal

“Je kunt altijd nieuwe dingen leren”
Simone van Rijn, locatiemanager bij Partou, vertelt waarom ze koos voor een opleiding Effectief leidinggeven bij ISBW.
Lees haar verhaal

Wat zeggen onze docenten?

ISBW-docenten beschikken over een waardevolle combinatie van inhoudelijke kennis, didactische kwaliteiten en ruime ervaring in de praktijk. Daar stellen we hoge eisen aan, want door die combinatie ontstaan inspirerende lessen, waarin relevante theorie wordt behandeld die direct wordt gekoppeld aan de praktijk. Docent Jelle Benus legt uit ‘Onze methodiek zorgt ervoor dat het geleerde veel meer beklijft omdat het direct wordt geanalyseerd én toegepast. Daarnaast los je er échte problemen mee op, wat ontzettend inspirerend is.’ Benus en zijn collega’s staan bovendien met beide benen in het werkveld en weten precies wat daar speelt. Zij zijn met hun deskundigheid uitstekend in staat om jouw kennis en vaardigheden naar een hoger plan te tillen.

“Tijdens de lessen draait het erom al die verschillende ervaringen in te zetten om te leren met en van elkaar”
Josée van Hage, docent van verschillende opleidingen op HBO- en Post-HBO-niveau, vertelt over haar vak.
Lees haar verhaal

"Onze methodiek zorgt ervoor dat het geleerde veel meer beklijft omdat het direct wordt geanalyseerd én toegepast. Daarnaast los je er échte problemen mee op."
Jelle Benus, docent bij ISBW, vertelt over actiegericht leren
Lees zijn verhaal

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.