Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Management in de Kinderopvang

In je rol als manager in de kinderopvang ben je dagelijks bezig met organisatorische, personeels- en beleidszaken. Dat vraagt om competenties zoals leidinggeven, plannen, communiceren en...

Lees meer

In je rol als manager in de kinderopvang ben je dagelijks bezig met organisatorische, personeels- en beleidszaken. Dat vraagt om competenties zoals leidinggeven, plannen, communiceren en coachen. Bij ISBW volg je een praktijkgerichte managementopleiding...

Lees meer

In je rol als manager in de kinderopvang ben je dagelijks bezig met organisatorische, personeels- en beleidszaken. Dat vraagt om competenties zoals leidinggeven, plannen, communiceren en coachen. Bij ISBW volg je een praktijkgerichte managementopleiding...

Lees meer

Management in de Kinderopvang: 6 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

HBO-deelprogramma (6)

In je rol als manager in de kinderopvang ben je dagelijks bezig met organisatorische, personeels- en beleidszaken. Dat vraagt om competenties zoals leidinggeven, plannen, communiceren en coachen. Bij ISBW volg je een praktijkgerichte managementopleiding waarin je nieuwe inzichten, methoden en technieken ontdekt die je direct kunt toepassen in de kinderopvang. Met de nieuwe opgedane kennis en vaardigheden werk je direct effectiever. 

Wat doet een manager in de kinderopvang? 

Bij management in de kinderopvang ligt de focus op het leiden van medewerkers die zich inzetten voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Als manager ben je een leider, organisator en inspirator. Je vertaalt de pedagogische visie van een organisatie naar bedrijfsvoering. Je taken variëren van de dagelijkse aansturing van medewerkers en specialisten tot financiën, planning, kwaliteitsbewaking, wet- en regelgeving, stakeholdermanagement en de ontwikkeling van medewerkers. 

Management in de kinderopvang: de uitdagingen en verantwoordelijkheden 

Als manager in de kinderopvang houd je je bezig met diverse aspecten, waaronder pedagogisch leiderschap, bedrijfsvoering en personeelsbeleid. Je krijgt te maken met ontwikkelingen zoals digitalisering, duurzaamheid, inclusiviteit, hoogwaardige en flexibele voorzieningen. Dit vraagt van jou als manager om innovatieve strategieën te ontwikkelen om je te onderscheiden en tegemoet te komen aan de behoeften van ouders en kinderen. 

Opleiding manager kinderopvang 

Het volgen van een opleiding of training in kinderopvangmanagement zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends, ontwikkelingen en methoden in de kinderopvang. Daarnaast biedt het je handvatten om te verbeteren en groeien, waardoor je je kunt aanpassen aan de veranderende behoeften van kinderen en ouders. 

Wil jij leidinggeven aan een succesvolle en gewaardeerde kinderopvang? De HBO Module Management van Kinderopvang is een kort praktijkgericht programma van drie maanden. In deze module leer je over de ontwikkelingen in de branche, regelgeving, kwaliteitsnormen, het organiseren van financiën, samenwerkingsverbanden en organisatiestructuren. Na afloop van de module beschik je over kennis en vaardigheden op het gebied van organisatie, juridische aspecten, financiën en sociaal werk. De module is uitermate geschikt voor wie al werkzaam is als leidinggevende of manager in de kinderopvangsector, of daar in de toekomst in wil werken. 

Als kinderopvangmanager heb je een veelzijdige rol die een brede basis vereist. In het HBO Programma Manager Kinderopvang maak je gedurende vijftien maanden kennis met de branche en het volledige takenpakket. Dit programma bestaat uit zes modules: management, professioneel leidinggeven, coachingsvaardigheden, doelgericht organiseren, projectmanagement en gedrag in organisaties. Na afronding ben je inzetbaar als een allround manager die niet alleen leiding kan geven en kan netwerken, maar ook kan zorgen voor een succesvolle bedrijfsvoering. 

Kies voor het complete HBO Programma Coaching in de Kinderopvang van negen maanden als je je wil specialiseren in coaching. Je leert over wet- en regelgeving, krijgt financieel inzicht en beheerst diverse coachingstechnieken. Na afronding kun je aan de slag als manager, teamleider, locatiemanager of coördinator in de kinderopvang. 

Management in de kinderopvang: kies voor dé opleider van effectieve managers 

Wil je een studie volgen bij een opleider die deskundig en flexibel is en jouw onderwijsbehoeften als geen ander begrijpt? Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van managers. 

 • Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van managers, leidinggevenden en teamleiders. 
 • Onze deskundige docenten werken zelf in de praktijk. 
 • Bij ISBW studeer je flexibel. Combineer een opleiding met jouw werk- en privéleven. 
 • We koppelen de nieuwste inzichten en methoden aan jouw persoonlijke werkpraktijk. 
 • Bij ISBW behaal je een diploma dat zeer gewaardeerd wordt in de branche. 

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.