Menu
ISBW logo
 • De opleider voor effectieve managers
 • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
 • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

Verandermanagement

Richting geven aan veranderingen en deze effectief doorvoeren. Dat zijn de belangrijkste aspecten van verandermanagement. Bij ISBW vind je de opleiding verandermanagement waarmee je je...

Lees meer

Richting geven aan veranderingen en deze effectief doorvoeren. Dat zijn de belangrijkste aspecten van verandermanagement. Bij ISBW vind je de opleiding verandermanagement waarmee je je doelen bereikt. Leer hoe je veranderingen effectief begeleidt...

Lees meer

Richting geven aan veranderingen en deze effectief doorvoeren. Dat zijn de belangrijkste aspecten van verandermanagement. Bij ISBW vind je de opleiding verandermanagement waarmee je je doelen bereikt. Leer hoe je veranderingen effectief begeleidt...

Lees meer

Verandermanagement: 23 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
Filters

Post HBO-opleidingen (14)

HBO-deelprogramma (1)

Praktijkopleidingen (HBO-niveau) (1)

Trainingen (2)

Masteropleidingen (1)

Vakopleidingen (4)

Richting geven aan veranderingen en deze effectief doorvoeren. Dat zijn de belangrijkste aspecten van verandermanagement. Bij ISBW vind je de opleiding verandermanagement waarmee je je doelen bereikt. Leer hoe je veranderingen effectief begeleidt en succesvol doorvoert op strategisch, operationeel of tactisch niveau. Bij ISBW verhoog je je effectiviteit als leider door concrete kennis direct toe te passen in je dagelijkse praktijk. 

Krachtig managen bij veranderingen 

Wat is verandermanagement? Verandermanagement gaat in de kern over hoe je verandertrajecten succesvol begeleidt, draagvlak creëert en omgaat met weerstand. Van de digitale transformatie, diversiteit, datagestuurde besluitvorming tot de werknemerservaring. Er spelen veel trends en ontwikkelingen die verandermanagement vormgeven en uitdagend maken. 

Organisaties veranderen continu. Alledaagse taken worden makkelijker, afzetmarkten vragen om nieuwe, innovatieve producten en consumentengedrag wijzigt. Hier speel je als manager op in. Hoe kun je veranderingen succesvol doorvoeren in jouw organisatie? 

Om een verandering succesvol door te voeren, moet je met veel verschillende aspecten rekening houden. Flexibiliteit, innovatiekracht, samenwerking en aanpassingsvermogen zijn onmisbaar voor effectief leiderschap. Ontdek de nieuwste benaderingen in leiderschap en management. Verken veranderstrategieën, verandermodellen of managementinnovaties. Zo stimuleer je je team en organisatie om op een goede manier om te gaan met veranderingen. 

Een opleiding verandermanagement 

Bij veranderingen sta je vaak voor nieuwe uitdagingen die vragen om probleemoplossend en doorzettingsvermogen. Als manager heb je een effectieve veranderaanpak nodig. Zet de volgende stap in jouw groei als leider en ontwikkel jezelf. Onze opleidingen in verandermanagement zijn zeer praktijkgericht. Je leert precies wat je nodig hebt om effectief veranderingen te managen zodat je dit direct kan toepassen op de werkvloer. 

Wil je jezelf binnen drie dagen verder ontwikkelen in je rol als leidinggevende? Dan is een training zeer geschikt. In de Training Teamontwikkeling en Verandering leer je over teamontwikkeling, stressmanagement, het managen van verschillende generaties, omgaan met weerstand en verandermanagement. Na afronding weet je te zorgen voor een optimale teamdynamiek en een goede combinatie van werkprestaties en werkplezier. 

Volg een praktijkgerichte vakopleiding zoals Organisatie en Verandering om je in zes maanden te ontwikkelen tot een succesvolle verandermanager. Leer over verandermodellen, het proces en de implementatie. Leg in een kort tijdsbestek een stevige basis en ontwikkel een sterk aanpassingsvermogen in deze compacte opleiding. 

Werk jij al langer op HBO-niveau als manager? Dan is een Post HBO in verandermanagement geschikt. In de Post HBO Management van Verandering verdiep je je in drie maanden in het veranderproces. Leer om veranderbehoeften te peilen, een veranderplan op te stellen, de voortgang en planning te bewaken, draagvlak te creëren en om te gaan met mogelijke weerstand. 

Studeer bij ISBW: bouw aan succes 

Maak nog meer impact met een opleiding in verandermanagement. Ga voor praktijkgericht en flexibel leren voor succes in iedere fase. Ontdek de voordelen van studeren bij ISBW. 

 • Onze opleidingen zijn afgestemd op jouw ontwikkelbehoeften en leerdoelstellingen. Ze zijn ingedeeld op onderwerp, duur en niveau. 
 • Onze ervaren docenten begrijpen jouw werkveld, hebben aandacht voor jouw praktijkvoorbeelden en geven individuele begeleiding. 
 • Ga voor flexibel studeren. Bekijk onze verschillende studievormen en varianten.
 • De praktijk staat centraal: leer in kleine groepen direct toepasbare kennis en vaardigheden. 
 • Bij ISBW behaal je een diploma of certificaat dat erkend en gewaardeerd wordt in het werkveld. 

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
 • Na acht vragen al een professionele uitslag
 • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
 • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.