O&O en A&O Fonds

O&O Fonds (Opleidings- en ontwikkelfonds)
A&O fondsen (gemeenten en rijk)

Wat en voor wie

Een O&O-fonds kan voor een individuele werknemer zorgen voor financiering van een opleiding (geheel of gedeeltelijk)Er gaat namelijk een percentage van de loonsom naar het fonds. In de CAO is een afspraak gemaakt over de hoogte van dat percentage.
Voor iedere opleiding moet de opdrachtgever een aanvraag doen bij het O&O fonds voor de individuele werknemer. De hoogte van de fondsen zijn branchespecifiek.

Wat doet ISBW?

Per branche kunnen opleidingen zijn benoemd die ook in aanmerking komen voor het fonds. Het O&O fonds bepaalt zijn eigen eisen.

Wat doet de werkgever?

Hij kan gebruik maken van één van de erkende fondsen. Adressen van erkende fondsen per branche zijn te vinden op www.gemeenteloket.minszw.nl .

Wat doet de werknemer?

Is werkzaam bij de opdrachtgever.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!


Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 

Vind jouw opleiding in de studiegids

Wil je een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde opleidingsaanbod van 2021-2022 in de ISBW-studiegids. Of je nu net begint of al een ervaren manager bent: met deze opleidingen en trainingen ontwikkel jij je door tot de effectieve manager van morgen. Nieuwsgierig?

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.