Menu
ISBW logo

O&O en A&O Fonds

O&O Fonds (Opleidings- en ontwikkelfonds)
A&O fondsen (gemeenten en rijk)

Wat en voor wie

Een O&O-fonds kan voor een individuele werknemer zorgen voor financiering van een opleiding (geheel of gedeeltelijk)Er gaat namelijk een percentage van de loonsom naar het fonds. In de CAO is een afspraak gemaakt over de hoogte van dat percentage.
Voor iedere opleiding moet de opdrachtgever een aanvraag doen bij het O&O fonds voor de individuele werknemer. De hoogte van de fondsen zijn branchespecifiek.

Wat doet ISBW?

Per branche kunnen opleidingen zijn benoemd die ook in aanmerking komen voor het fonds. Het O&O fonds bepaalt zijn eigen eisen.

Wat doet de werkgever?

Hij kan gebruik maken van één van de erkende fondsen. Adressen van erkende fondsen per branche zijn te vinden op www.gemeenteloket.minszw.nl .

Wat doet de werknemer?

Is werkzaam bij de opdrachtgever.

Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK)


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 


Ben je niet ouder dan 55 en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Dan kun je tegen heel gunstige voorwaarden
geld voor jouw opleiding lenen bij de overheid. Ook voor de HBO Bacheloropleidingen en Associate degree-opleidingen van
ISBW. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.


 
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.