Hoe denken werknemers over hun manager?

Hoe denken medewerkers nou écht over hun manager? En als zij het voor het zeggen hadden, hoe zag hun ideale manager er dan uit? Wij stelden alle vragen die managers zelf niet aan hun medewerker durven te stellen. Ontdek wat werkend Nederland heeft geantwoord in Het Nationale Management Onderzoek!

In dit onderzoek lees je de ongezouten mening van medewerkers uit verschillende branches. Ze vertellen of hun manager goede feedback geeft, voldoende leiderschapskwaliteiten bezit en of hij of zij genoeg vakinhoudelijke kennis heeft. Maar ook of de manager weleens koffie voor het team haalt, en of hij of zij zich wel representatief genoeg kleedt.

De ideale manager

Daarnaast omschreven ze hun ideale manager. Is het een hij of een zij? Hoe oud is de manager? Wat zijn de belangrijkste eigenschappen? En waarop beoordeelt de ideale manager de medewerkers?
Een klein tipje van de sluier: over het algemeen zijn medewerkers best tevreden met hun manager. 29% van de ondervraagden zei zelfs dat hun huidige manager hun ideale manager was! Maar er zijn wel wat verbeterpunten. Zo zijn nog niet alle managers goed in feedback geven: 47% van de medewerkers vindt dat hij constructieve feedback krijgt van zijn of haar manager. Bijna de helft van alle medewerkers zou wel wat meer complimentjes willen.

Download het onderzoek

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld hoeveel procent van de medewerkers buiten werktijd met de manager omgaat, hoeveel procent van mening is beter leiding te kunnen geven dan de eigen manager of wat medewerkers vinden van de vergaderstijl van hun manager? Download nu het onderzoek!