Verkoop in showrooms, op beurzen en aan de telefoon

Wanneer producten of diensten in een showroom of op een beurs worden verkocht komen de klanten al naar u toe. De eerste stap, het wekken van interesse is dan dus al genomen. Toch wil dat niet zeggen dat verkoop dan gemakkelijk is. Lang niet alle potentiële klanten gaan dan over tot koop.

Er zijn een aantal belangrijke factoren die de klant kunnen laten besluiten tot wel of geen koop. Zo moet het pand waarin de potentiële klant wordt ontvangen er schoon, netjes en goed uitzien, de klant moet meteen het gevoel krijgen dat hij gezien wordt maar de verkoper mag ook niet te opdringerig zijn.  Een verkoper dient alles te weten over zijn producten en moet weten wat hij verkoopt (geen airco maar een frisse aankomst op de bestemming). In het verkoopgesprek zelf kan er vervolgens nog veel misgaan, zo moet de aandacht op een correcte manier worden getrokken en moet de verkoper voldoende inzicht hebben in de behoeften van de klant om daarop te kunnen inspelen.  Wanneer dit allemaal goed is gegaan kan de verkoper de klant gaan overtuigen om over te gaan tot koop van het product of de dienst.

Al met al is verkoop een ingewikkeld proces waarbij communicatie de sleutelrol heeft. In het artikel lees je meer over hoe je een product of dienst succesvol kunt verkopen.

Download pdf-bestand voor volledig artikel.