ISBW-webinar ‘Managen op Afstand?’ zeer succesvol

Op 8 april hield ISBW samen met masterdocent Alexandra van ’t Geloof met zo’n 120 deelnemers een zeer geslaagd webinar over managen tijdens de coronacrisis. Tijdens het webinar met de titel ‘Managen op Afstand?’ weidde Alexandra uit over de drie factoren van verbinding en effectiviteit: autonomie, verbondenheid en competentie.
 
Zo benoemde Alexandra onder meer dat je in deze situatie als manager geen zekerheid kunt geven, maar wel duidelijkheid moet bieden. Bijvoorbeeld met duidelijke spelregels over werk, doelen en communicatie. Plan niet te ver vooruit en houd het oog op de bal. Houd het kort cyclisch. Vergeet ook vooral niet de successen te meten met je team.

Oprechte interesse

Verbondenheid is heel belangrijk. Dat kun je bevorderen door oprechte interesse te tonen in je medewerkers. Dat werkt heel goed met beeldbellen, omdat je dan ook non-verbale communicatie inbrengt. Zorg verder dat je teamleden blijven samenwerken. Ook al zitten ze op afstand.
 
Door de nieuwe situatie moet jij als manager net als je medewerkers je veerkracht vergroten, nieuwe digital skills aanleren en andere taken opnemen in je pakket. Daarvoor is ook een groei in mindset nodig.
 
De deelnemers konden tijdens het webinar ook vragen stellen via een chatfunctie. Vanwege het grote aantal deelnemers was het niet mogelijk om dit live te doen. Een vraag die Alexandra al tijdens het webinar beantwoordde was hoe je het voor elkaar krijgt om op afstand een team van 51 mensen te managen, terwijl dat in een normale situatie al lastig is. Ook hiervoor had Alexandra een aantal tips paraat. Een belangrijke was: beperk bijvoorbeeld het aantal persoonlijke gesprekken met je medewerkers van 1 keer per week naar 1 keer per maand.

Open avond op 11 juni

Op 11 juni houden we van 19.00 tot 21.00 uur een speciale open avond over dit onderwerp. Je kunt dan gratis deelnemen aan een workshop van Alexandra van ‘t Geloof. Zij gaat dan verder door op hoe je als manager in deze tijd effectief kunt omgaan met de situatie waarin jouw medewerkers zich bevinden.