Interview Lars van Wieringen

“Vooral de interactie in de klas is heel fijn”

De 20-jarige Lars van Wieringen begon in september 2019 bij ISBW aan de 4-jarige HBO-opleiding Bedrijfskunde. Tijdens een eerder gesprek met ons vertelde hij al welke doelen hij met deze opleiding wil bereiken en waarom de combinatie werken/studeren hem zo goed bevalt. We vroegen hem nu wat hij vindt van de klassikale lessen en de docenten.

“Die klassikale lessen op locatie vind ik erg fijn”, vertelt Lars. “Er is veel interactie tussen de medestudenten onderling en met de docenten. Daar leer ik veel van, want ik ben een stuk jonger dan de anderen en zij hebben dus al meer ervaring dan ik. De docenten zijn heel goed in het maken van de combinatie van de lesstof met voorbeelden uit de praktijk. Daarvoor stellen ze ook veel vragen aan de studenten over wat wij tegenkomen op ons werk. Zo nemen we ons werk mee naar de les en vervolgens wat we leren weer mee naar ons werk. Ik heb eerder een tijdje een voltijds WO-studie gevolgd. Daar had je ook wel projectgroepen, maar je zat vooral colleges te volgen en dat was een stuk minder persoonlijk.”

Lessen via Virtual Classroom

Toen kwam in maart de lockdown vanwege het corona-virus. De leslocaties gingen dicht en klassikaal de les volgen kon niet meer. Om toch verder te kunnen, richtte ISBW Virtual Classrooms in. Zo konden de studenten vanuit huis toch de lessen blijven volgen.
 
Als alternatief voor de lessen op locatie zijn de online lessen wel de beste oplossing, vindt Lars: “Het duurde even voordat het goed op gang kwam, maar inmiddels heb ik een aantal lessen via Virtual Classroom gevolgd. Het was nieuw voor de studenten en de docenten, dus iedereen moest daarin wel even zijn weg vinden. Maar het ging snel beter. Zo had een docent laatst subgroepen gemaakt, zodat we in groepjes bepaalde opdrachten konden maken. Ook de online lessen zijn zo heel interactief en leuk.”

Weer met de anderen in de klas

Lars kon met de nodige aanpassingen wel al die tijd naar zijn werk en hij vindt dat contact met zijn collega’s heel prettig. Tot 1 juli geeft ISBW nog geen lessen op locaties, maar Lars hoopt dat het daarna wel weer kan en hij ook weer gewoon met anderen in de klas kan zitten. “Ik kijk er wel naar uit om weer met medestudenten in de klas te zitten. Want in deze situatie ben je toch meer op jezelf aangewezen. En zoals ik eerder al zei, ik vind juist de interactie met mijn medestudenten en de docenten zo fijn”, besluit hij.