“Ik vind zo’n test altijd leuk om te doen, ook uit nieuwsgierigheid.”

“Het is een leuke test om te doen. Ik herkende me ook zeker in de uitslag.” Aan het woord is de 38-jarige Robbert van der Kleij uit Vreeland, hoofd inkoop bij Overslagbedrijf Amsterdam. Hij deed het mini-assessment op de ISBW-site. Een korte vrijblijvende test waarmee je meer te weten komt over welk type manager je bent en wat eventuele ontwikkelpunten kunnen zijn. “Ik ben momenteel bezig met een opleiding bij ISBW en werd via de mail attent gemaakt op de test. Ja, dan ga ik dat wel doen. Ik vind dat soort dingen altijd leuk, ook uit nieuwsgierigheid.” 

De test bestaat uit het beantwoorden van acht vragen en is gebaseerd op het leiderschapsstijlenmodel van Quinn. De uitslag geeft aan of je een teamspeler, een helper, een strateeg, een producer, een presteerder, een netwerker, een innovator of een monitor bent. Of dat je misschien wel meerdere stijlen in je hebt.

Teamspeler

Bij Robbert kwam de stijl van de teamspeler het meest naar voren uit het assessment. Als teamspeler draag je bij aan het 'wij-gevoel'. Je werkt graag samen met anderen en draag je uit dat in een team meer bereikt kan worden dan in je eentje. Een goede verstandhouding met je omgeving en een gevoel van gezamenlijkheid geven je energie. Je bent betrokken en betrekt anderen bij jouw besluitvorming. Als leidinggevende vind je het belangrijk zaken goed af te stemmen en ieders inbreng mee te nemen. In (dreigende) conflictsituaties ga je op zoek naar harmonie en een gezamenlijke oplossing, waarbij ieders belang wordt meegenomen. Je loopt het risico dat je dusdanig op harmonie gericht bent en conflicten vermijdt, dat je het resultaat uit het oog verliest.

Eventuele ontwikkelpunten voor de teamspeler zijn:
  • Het creëren van een positieve werksfeer.
  • Inzicht in je persoonlijk leiderschap.
  • Inzicht in mogelijkheden en talenten van mensen en deze optimaal weten in te zetten.
  • Het stellen van haalbare doelen binnen ieders mogelijkheden en het optimaal benutten daarvan om de gestelde doelen te bereiken.
  • Het aanspreken van medewerkers op hun sterke kanten en bijzondere kwaliteiten, zodat zij de kans krijgen te laten zien wat ze waard zijn.
“Het is een leuke test en ik herkende me zeer zeker in de uitslag”, aldus Robbert. “Ik vind dat je het als leidinggevende niet allemaal alleen kunt doen. Je doet het samen met je team. De test was voor mij wel een bevestiging van de manier waarop ik werk.”


Heel leerzaam

Hij is inmiddels bezig met de laatste module van de opleiding HBO Inkoopmanagement bij ISBW. “Ik kende ISBW al wel vanuit mijn vorige werkgever. Daar was ISBW zo’n beetje de vaste opleider”, vertelt hij. “Met deze opleiding kan ik mijn cv meer gewicht geven. Ik ben telkens via de praktijk weer een stap verder gekomen in mijn werk en met deze opleiding heb ik ook een theoretische onderbouwing. Wat ik ook heel leerzaam vind, zijn de klassikale bijeenkomsten. Daar kun je veel ervaringen uitwisselen met je klasgenoten en hoor je ook eens hoe het er bij andere bedrijven aan toegaat.”
 
De praktijkgerichte aanpak tijdens de opleiding noemt Robbert van der Kleij als ander sterk punt van de opleiding bij ISBW. “Het werken met de cases uit de praktijk vind ik heel prettig en leerzaam”, legt hij uit. “Ik kon daarmee een aantal onderwerpen aanpakken die bij ons in het bedrijf spelen. Zo kun je het onderwijs mooi combineren met je werk.”

Het boek Effectief managen gratis ontvangen?
Doe dan de test en ontvang het boek gratis.