Beïnvloedingsvaardigheden 'op de schop'

Manager, adviseur, staffunctionaris, OR-lid: welke functie u ook heeft, u probeert maximale invloed uit te oefenen om uw doelen te bereiken. En daar zijn nogal wat manieren voor. Zo kunt u bijvoorbeeld argumenteren, een aantrekkelijk toekomstbeeld schetsen of complimenten geven.
Anderen beïnvloeden, wie wil dat nou niet? Als medewerker wilt u uw leidinggevende beïnvloeden, als manager uw medewerkers en als adviseur uw klanten. Maar hoe doet u dat op een effectieve manier? Moet u uw zin doordrijven en eisen dat uw gesprekspartner u tegemoet komt? Of is het slimmer om samen met uw gesprekspartner te kijken of er een oplossing is voor uw vraag? Wilt u uw beïnvloedingsvaardigheden versterken?

“ISBW heeft de training Beïnvloedingsvaardigheden flink op de schop genomen”, aldus programmamanager Nina Greydanus. “Het toevoegen van een competentiescan, een persoonlijk trainingsplan en de Toolbox Beïnvloeden maken deze training heel resultaatgericht.”

Wel verantwoordelijk, maar formeel niet de leidinggevende? Anderen enthousiast maken? Leidinggevende, collega's, medewerkers of klanten effectiever overtuigen van ideeën? Als (project)team doelstellingen realiseren? Invloed uitoefenen binnen de organisatie?

De training Beïnvloedingsvaardigheden leert u bewust te kiezen welke beïnvloedingsstijl het meeste succes oplevert. Na de training beweegt u zich gemakkelijker in het krachtenveld van uw organisatie.