Werkgever onderkent dat ambitie op korte termijn lastig is voor werkneme

Zaltbommel, 3 juni 2013 – 74 procent van werkgevers verwacht dat werknemers op korte termijn niet of nauwelijks hun ambities waar kunnen maken binnen het bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van ISBW Opleiding & Training, waarin werknemers en werkgevers gevraagd werd naar de ambitie en kansen van werknemers. Werknemers zelf zijn iets positiever; 30 procent schat zijn kansen op het waarmaken van ambities op korte termijn goed in.

Opmerkelijk genoeg vinden werkgevers allemaal wel dat ze werknemers voldoende kansen bieden (97%). 41 procent daarvan biedt doorgroeimogelijkheden en 56 procent biedt kansen voor opleidingen. Bovendien geeft 79 procent aan zijn werknemers regelmatig te prikkelen om de stappen die ze willen zetten te delen. 80 procent van werknemers vindt ook dat hun werkgever hen voldoende kansen biedt om ambities waar te maken. 

Else Slegers, algemeen directeur bij ISBW: “De economische crisis is nog niet ten einde. Dat merk je niet alleen aan de hoge werkloosheid, maar ook aan de groeimogelijkheden van werknemers die nog wel een baan hebben. Werknemers zitten duidelijk in een spagaat tussen de behoefte aan persoonlijke groei en het kiezen voor veiligheid en een vaste baan. Toch is het voor werkgevers in deze tijden belangrijk zich te realiseren dat werknemers geprikkeld en geïnspireerd blijven. Dit motiveert hen om over grenzen heen te stappen, inzicht te verwerven en nieuwe mogelijkheden te ontdekken, wat het bedrijf uiteindelijk ten goede komt. Veel werkgevers doen dit al, dat geeft toch weer een extra zetje aan de economie.”