“Voor mij is werken en studeren heel goed te combineren”

Sinds september vorig jaar volgt Lars van Wieringen bij ISBW de 4-jarige opleiding HBO Bedrijfskunde. Lars werkt intern bij een uitzendbureau, waar hij leiding geeft aan de afdeling Support. “Voor mij is werken en studeren heel goed te combineren”, vertelt hij desgevraagd. Hij maakt tijdens het gesprek ook de indruk dat het volgen van een opleiding naast zijn werk hem goed afgaat en hem juist stimuleert en motiveert.

“Ik heb vwo gedaan en ben daarna aan de voltijd WO-studie Technische Bestuurskunde in Delft begonnen. Maar ik ben nogal praktisch ingesteld en kwam erachter dat een voltijdstudie toch niet echt iets is voor mij. Ik leer graag in de praktijk en met deze deeltijdopleiding kan dat heel goed. Ik heb natuurlijk ook veel geluk met mijn werk en dat mijn werkgever erachter staat en mij ook ruimte geeft om een opleiding te volgen.

Kamertje op het werk

“Ik heb eens in de twee weken een lesdag en sinds de lessen online zijn heb ik op kantoor een eigen kamertje om de lessen ongestoord te kunnen volgens,” aldus Lars. Als alternatief voor de lessen op locatie vond hij de online lessen wel de beste oplossing, maar hij vindt het wel fijn dat binnenkort de lessen op locatie weer gaan beginnen.
 
Ook is de opleiding HBO Bedrijfskunde bij ISBW goed te combineren met zijn sociale leven, zegt Lars. “Je moet er natuurlijk wel wat tijd voor maken, maar ik kan in het weekend prima wat ondernemen en afspreken met vrienden”, vertelt de HBO-student uit Noordwijkerhout.