Relevante artikelen

Op basis van de positieve uitslag van het door de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek mag ISBW weer voor de periode van twee jaar het predicaat ‘Cedeo-erkend’ voeren. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’. Bij het onderzoek gaat het om zowel de maatwerkopleidingen als de open opleidingen.
 
Onze maatwerkopleidingen haalden zelfs een totaalscore van 100%. Een referent vertelt: “Er wordt vanuit samenwerking maatwerk geleverd. Zij gaan heel efficiënt te werk.” Twee andere referenten zijn via de website bij het ISBW uitgekomen. Zij vertellen: “De tekst op de website sprak aan, wat ons aanleiding gaf hen voor een gesprek uit te nodigen. Het gesprek met het ISBW heeft ons overtuigd om met hen in zee te gaan. Zij begrijpen wat wij nodig hebben en voelen goed aan welke trainer past bij de opleidingstrajecten. De snelheid waarmee zij de zaken hebben opgepakt, heeft ons positief verrast.”
 
De open opleidingen scoorden op tevredenheid opleiding/samenwerking totaal een mooie 89%. Zo zegt een referent: “Ik vond het een hele fijne opleiding. Het heeft mij echt geholpen om verder te groeien.”
 
Natuurlijk komen uit een klanttevredenheidsonderzoek ook verbeterpunten naar voren. Sommige deelnemers van open opleidingen gaven aan wat moeite te hebben gehad met de overgang naar de nieuwe opleidingsgroep of een andere locatie. Wij nemen deze kritiek ter harte en zoeken naar oplossingen om ook op dit punt onze klanten meer zekerheid te kunnen bieden.
 
Alle respondenten meldden de opleidingen en het instituut aan te willen bevelen aan anderen. Tot slot een uitspraak van een zeer positief gestemde referent: “Een diploma van het ISBW heeft waarde in de branche. Dat staat borg voor kwaliteit.”