• De opleider voor effectieve managers
  • Ervaren docenten met oog voor jouw praktijk
  • Vandaag leren, morgen effectief leidinggeven

HBO-deelprogramma

Wil jij je graag verder ontwikkelen als manager op HBO-niveau, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze HBO-deelprogramma’s kun je één of meerdere...

Lees meer

Wil jij je graag verder ontwikkelen als manager op HBO-niveau, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze HBO-deelprogramma’s kun je één of meerdere modules uit onze erkende HBO-opleidingen los volgen....

Lees meer

Wil jij je graag verder ontwikkelen als manager op HBO-niveau, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze HBO-deelprogramma’s kun je één of meerdere modules uit onze erkende HBO-opleidingen los volgen....

Lees meer

HBO-deelprogramma: 49 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag / Avond
Duur
STAP - budget
Filters

Post HBO-opleidingen (1)

Trainingen (2)

Vakopleidingen (1)

HBO-deelprogramma's (45)

Wil jij je graag verder ontwikkelen als manager op HBO-niveau, maar vind je het lastig om je meteen aan een langdurige opleiding te binden? Met onze HBO-deelprogramma’s kun je één of meerdere modules uit onze erkende HBO-opleidingen los volgen. Zo kun jij je in je eigen tempo specialiseren in de onderwerpen die relevant en/of interessant voor je zijn. 

Waarom kiezen voor een HBO-deelprogramma? 

De HBO-deelprogramma’s zijn opgebouwd uit een of meerdere modules van onze erkende HBO-opleidingen. Met een HBO-deelprogramma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Je rondt een HBO-deelprogramma af met een HBO businesscase waarin je aantoont dat je de stof die je hebt geleerd met elkaar kunt combineren en toepassen in de praktijk. Na het afronden van een HBO-deelprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.  

De HBO-deelprogramma’s duren tussen de drie maanden en één jaar. Na afloop ontvang je van ISBW een diploma voor je HBO-deelprogramma. 

Lees meer over de opbouw van onze HBO-opleidingen. 

Populaire HBO-deelprogramma’s 

1. HBO Programma Management en Leidinggeven in Zorg en Welzijn 
Met het HBO-deelprogramma Management en Leidinggeven in Zorg en Welzijn zorg je ervoor dat je de meest actuele kennis opdoet over de gezondheidszorg én deze kennis meteen kunt toepassen in je werk. Wat is bijvoorbeeld het voordeel van duurzame inzetbaarheid? En hoe zorg je voor aantrekkelijk werkgeverschap en leer je effectief samenwerken in de keten? Jij krijgt het allemaal onder de knie. 

2. HBO Programma Middle Management 
Met het HBO-deelprogramma Middle Management ontwikkel jij je tot effectieve middle manager. In de lessen krijg je handvatten aangereikt om de bedrijfsdoelstellingen om te zetten naar acties voor jouw team. Je leert leiding te geven aan je team en hen te motiveren en te sturen naar de gewenste resultaten. Uiteraard houd je hierbij de deadlines scherp in de gaten. Je past de theorie direct toe in je eigen werkpraktijk. Zo zie je meteen het rendement van je studie. 

3. HBO Programma Management voor Zorg en Welzijn 
Met het HBO-deelprogramma Management voor Zorg en Welzijn krijg je de praktische tools aangereikt die je nodig hebt als succesvol zorgmanager. Binnen deze snel ontwikkelende omgeving leer je processen en teams dusdanig te laten werken dat de beste zorg gerealiseerd kan worden. Zo kun je aan de verwachtingen van politiek, maatschappij en werknemers voldoen. 

Doorstroommogelijkheden 

Met een afgerond HBO-deelprogramma ontvang je voor de gelijke modules vrijstelling in een HBO Propedeuse, HBO Associate degree of HBO Bachelor. Zo heb je de mogelijkheid om eerst te kiezen voor een HBO-programma en daarna te beslissen of je verder wil studeren. Op die manier kun je stapsgewijs naar bijvoorbeeld een Bachelortitel toewerken. 

Assessmenttool 

Vraag je je af op welke manier jij je als manager verder kunt ontwikkelen en welke Post HBO-opleiding het beste bij je past? Bij ISBW hebben we een gratis assessmenttool ontwikkeld waarmee jij voor jezelf kunt testen waar jouw krachten als manager liggen en op welk gebied je nog wat extra begeleiding kunt gebruiken. Kom erachter wat voor manager jij al bent en wat je nog nodig hebt om effectiever te worden in de rollen die jij als manager bekleedt. 

Doe de assessmenttool

Praktijkgericht studeren 

De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Praktijkgericht is daarom hét sleutelwoord bij de HBO-deelprogramma’s van ISBW. Onze lesinhoud, de praktijkervaring van onze docenten én de manier waarop zij lesgeven, garanderen dat je de kennis uit de les meteen kunt toepassen en de vaardigheden die je leert direct kunt benutten in je eigen werkpraktijk.  

Onze leerstof baseren we op de laatste bedrijfskundige inzichten en we weten als geen ander hoe je die inzichten toepast in de praktijk. Daarom bieden onze HBO-deelprogramma’s optimaal resultaat voor jou én je organisatie. 

Meer over de praktijkgerichte aanpak van ISBW. 

Subsidies en financiering 

Een opleiding is een investering in je carrière. Zowel werkgevers als particulieren kunnen bij opleidingen van ISBW gebruikmaken van interessante subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen die gekoppeld zijn aan opleidingen. De details kun je lezen op de pagina ‘Subsidies en fiscale regelingen.’ Hieronder lees je alvast meer over het STAP-budget: 

STAP-budget 

Met het STAP-budget kun je € 1.000,- aan subsidie per jaar ontvangen voor een opleiding of training. Dit bedrag is een gift. Als je de opleiding of training met succes afrondt, hoef je niets terug te betalen. 

Lees hoe het STAP-budget werkt

Word een effectievere manager met ISBW 

Wil jij jezelf (verder) ontwikkelen in jouw rol als manager? Bij ISBW weten wij als geen ander hoe we jou het beste kunnen helpen om succesvol te zijn in jouw vak. Of je nu al manager bent of dat graag wilt worden, jouw praktijkgerichte opleiding helpt je in jouw ontwikkeling als manager. 

ISBW biedt een totaalpakket met kennis, vaardigheden en skills voor effectieve managers. Dit doen we vanuit de vier rollen van de manager, zodat jij je veelzijdige functie zo effectief mogelijk kunt uitvoeren. Ons ManagersOntwikkelModel® geeft de vier kernrollen van de manager weer: 

  • Leider 
  • Coach 
  • Organisator 
  • Ondernemer 

De ene rol zal je misschien makkelijk afgaan, de andere moet je nog wat verder ontwikkelen. Daarom is ISBW er voor jou. Wij helpen je om van jouw ontwikkelpunt een kracht te maken. Maar we stimuleren je ook om je verder te verdiepen in de rol waar jij je het meeste thuis voelt. Hoe meer je de rollen van het MOM® beheerst, des te effectiever je bent voor jouw organisatie. Benieuwd op welke manieren dit allemaal kan bij ISBW? 

Bekijk het opleidingsaanbod

Studenten over ISBW 

Harmke Brouwer (HBO Middle Management) 
“Mijn opleiding heeft mij inzicht en zekerheid gebracht – ik weet nu welk type manager ik wil worden: een combinatie van mensgericht en resultaatgericht. Ik vind het belangrijk om doelen te behalen, te zorgen dat de resultaten van het team top zijn, maar niet voorbij te gaan aan de medewerkers. Luisteren is de sleutel. Ken je medewerkers, weet wat er speelt, waar ze sterk in zijn. Zet ze op de goede plek zodat doelen makkelijker te halen zijn. En vier de successen.” 

Lees het verhaal van Harmke 

Gratis studieconsult 

Weet je nog niet helemaal zeker of een HBO-deelprogramma van ISBW bij jou past? Onze opleidingsadviseurs staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar 035 – 7 604 800 of plan geheel vrijblijvend een gratis persoonlijk studieconsult in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Veel gestelde vragen 

Kun je na een HBO-deelprogramma doorstromen naar een Ad of Bachelor? 
Met een afgerond HBO-programma ontvang je voor de gelijke modules vrijstelling in een HBO Propedeuse, HBO Associate degree of HBO Bachelor. Je dient dan wel toelaatbaar te zijn voor HBO Associate degree of HBO Bachelor. Dat kan ook op basis van de 21+ regeling. 

Meer over de doorstroommogelijkheden van onze HBO-opleidingen. 

Wat zijn de toelatingseisen voor een HBO-deelprogramma? 
Voor de HBO-deelprogramma’s van ISBW gelden geen specifieke vooropleidingseisen. In tegenstelling tot bij een volledige Bachelor of Associate degree kun je hier dus ook zonder diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 aan deelnemen. 

Wat voor diploma ontvang je bij een HBO-deelprogramma? 
Na succesvolle afronding van een HBO-deelprogramma ontvang je een diploma van ISBW voor het programma dat je hebt afgerond. Je ontvangt geen officieel getuigschrift, maar kunt met je diploma wel vrijstelling krijgen voor gelijke modules in een HBO Associate degree of HBO Bacheloropleiding. Het is op deze manier ook mogelijk om stapsgewijs naar bijvoorbeeld een Bachelorgetuigschrift te werken. 

Kun je met een HBO-deelprogramma een Propedeuse halen? 
Bij de HBO-deelprogramma’s waarin je de volledige eerste fase van een erkende HBO Bacheloropleiding volgt, kun je (zolang je voldoet aan de wettelijke opleidingseisen) na afronding met behulp van een aantal aanvullende opdrachten je Propedeusegetuigschrift halen. Dit kan bijvoorbeeld bij het HBO-deelprogramma Kort HBO Bedrijfskunde. Bij andere HBO-deelprogramma’s kun je vrijstelling krijgen voor de modules die je al hebt gevolgd indien je doorstroomt naar een HBO Associate degree of HBO Bacheloropleiding.

In twee minuten weten welke opleiding bij je past?

Doe het gratis assessment!
 
  • Na acht vragen al een professionele uitslag
  • Gebaseerd op het Quinn model: Leiderschapsstijlen
  • Ontvang gratis het boek 'Effectief Managen' ter waarde van €19.95

 

Open avond

Is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En wil je weten of de opleidingen van ISBW bij jouw ambities passen? Kom dan naar onze open avond. Tijdens de open avond bekijk je welke opleiding het best bij je past.

 
Studenten beoordelen ISBW met een 8,2!

Jouw 4 rollen als manager

Wist jij dat je als manager 4 verschillende rollen aanneemt? En welke taken bij welke rollen horen? Als je begrijpt hoe deze rollen in elkaar zitten, word jij effectiever als manager. Meer weten? 

Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!​
Hoe effectief ben jij als manager? Een belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen: als je net begint, maar juist ook als je al heel ervaren bent. Om je hierin te inspireren, prikkelen en uitdagen kun je nu gratis het ISBW-boek over effectief management aanvragen. Wij sturen het naar je toe!
Kunnen we je verder helpen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.