Wil je een opleiding volgen bij ISBW? Zo overtuig je je werkgever!

Dat een managementopleiding bij ISBW je carrière een boost geeft, dat weet jij natuurlijk allang. Nu nog je werkgever overtuigen. Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je leidinggevende akkoord gaat.

Tip 1: kies het juiste moment

Alles staat of valt met timing. Overval je werkgever dus niet met je plannen. Kies je moment zorgvuldig. Komt er een functioneringsgesprek aan? Dan is dit je kans om te vertellen dat jij wilt doorgroeien met behulp van een opleiding. Ook het arbeidsvoorwaardengesprek is bij uitstek geschikt. Staan deze gesprekken niet op korte termijn op de agenda? Maak dan een aparte afspraak met je werkgever. Plan ruim de tijd in, en neem die ook. Alleen zo krijg je de kans om alle volgende tips toe te passen.

Tip 2: neem de leiding

Je werkgever zal sneller geïnteresseerd zijn als jij het voorwerk hebt gedaan. Zet daarom van tevoren op een rijtje welke managementopleiding je wilt volgen, hoeveel dit gaat kosten, hoeveel tijd je eraan kwijt bent, enzovoort. Een strak plan is aantrekkelijker dan vage ideeën. Dit betekent overigens niet dat je geen ruimte moet overlaten voor enige flexibiliteit. Jij kunt het misschien een goed idee vinden om je opleiding op woensdag te volgen, maar je baas vindt vrijdag wellicht meer geschikt. Geef hem of haar ook de ruimte om ideeën aan te dragen.

Tip 3: leg uit waarom een aanvullende opleiding goed is voor je werkgever

Natuurlijk wil je werkgever wat het beste is voor jou. Toch zal hij of zij vooral bezig zijn met wat goed is voor de organisatie. Met andere woorden: hoe helpt jouw ISBW-opleiding jouw werkgever? Werk je ideeën hierover van tevoren uit.
Denk hierbij aan:
  • Hoe de kennis van je opleiding past bij je werkpraktijk;
  • Wat je met deze kennis kunt bereiken in je dagelijkse werkzaamheden;
  • Hoe je deze kennis kunt delen met je collega’s;
  • Of deze opleiding van jou een gemotiveerdere werknemer maakt en wat de gevolgen hiervan zijn;
  • Hoe het volgen van een managementopleiding past binnen de visie van de organisatie.
 

Tip 4: leg uit wat je baas bespaart

Het meest gehoorde bezwaar tegen het volgen van een aanvullende opleiding is dat het te duur is. En dat terwijl dat reuze meevalt, want:
  • Je kunt de studiekosten aftrekken van de belastingen;
  • Binnen veel bedrijven is een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar gesteld. Dit is er juist zodat mensen als jij een opleiding kunnen volgen;
  • Je kunt voorstellen om een gedeelte van de kosten zelf te betalen. Ja, dat is wel een extra investering van jouw kant, maar wél eentje waar je de rest van je carrière van profiteert. Bovendien laat je hiermee zien dat je echt gemotiveerd bent.
 

Tip 5: bedenk alvast andere bezwaren en bereid antwoorden voor

Denk hierbij aan:

Als je baas bang is dat je er te veel tijd aan kwijt bent...

kun je vertellen dat de opleidingen van ISBW zeer praktisch zijn. Wat je vandaag leert, pas je morgen op kantoor toe. En dat scheelt uiteindelijk tijd. Bovendien werk je met cases die gericht zijn op jouw werkpraktijk. Zo haal je het meeste uit je werk én studie.

Als je baas bang is dat je met je opleiding op zoek gaat naar een andere baan...

kun je uitleggen dat je loyaliteit juist een enorme boost krijgt als je een opleiding mag volgen. En in plaats van maar een beetje door te kabbelen, word je nu een supergemotiveerde werknemer die echt alles uit zijn of haar baan wil halen.
Is je werkgever er nog steeds niet gerust op? Leg dan vast in een studiekostenovereenkomst dat je een gedeelte van de kosten terugbetaalt als je binnen een bepaalde termijn toch de organisatie verlaat.
 

Succes!
Hopelijk lukt het je na het lezen van deze tips om je werkgever te overtuigen.


Hebben jij of je werkgever nog vragen over onze opleidingen of wil je persoonlijk advies? Bel ons dan op 035 – 2 003 423 of stel je vraag online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.