Menu
ISBW logo

Glenn: “ISBW heeft me erg geholpen mijn opleiding meer stapsgewijs op te bouwen.”

Glenn Laenen begon eerst aan een HBO Bachelor Bedrijfskunde bij ISBW. Later is hij geswitcht naar de HBO Associate degree Management. Glenn, die werkt als Logistics Solutions Engineer bij Fellowes Brands, vertelt over zijn opleiding én de keuzes die hij hierin heeft gemaakt. “In de toekomst kan ik altijd nog kijken of ik alsnog voor de volledige HBO Bachelor wil gaan.” 

Stip op de horizon 

Glenn begon in eerste instantie met de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde met een specialisatie in logistiek management. “Eerder heb ik weleens kortere opleidingen gevolgd, zoals procesmanagement en specifieke vakinhoudelijke opleidingen,” vertelt Glenn. “Nu wilde ik graag een HBO Bachelor volgen, en deze opleiding paste het beste bij mijn werk en toekomstperspectief.” 

Tijdens zijn opleiding bleek dat hij hier toch wel veel tijd aan kwijt zou zijn. Bovendien was zijn toenmalige werkgever niet heel flexibel. “Toen dacht ik: wat wil ik hier nu echt mee bereiken? Ik heb besloten om de stip op de horizon weer helder te krijgen.” 

Studie- en werkgeverswitch 

Die stip was een HBO-diploma om zijn carrièreperspectief te verbeteren. “Ik ben gaan praten met verschillende selectiebureaus. Zij gaven toen aan dat een HBO Bachelor goed is, maar dat een Associate degree ook al een mooie aanvulling op mijn cv zou zijn.” Daarom is Glenn uiteindelijk na de eerste fase van zijn opleiding geswitcht. 

Niet alleen wisselde hij van opleiding, maar ook van werkgever. “Bij mijn huidige werkgever hebben we van tevoren uitgebreid besproken wat dat nou betekent, dat ik studeer, en wat ik hiervoor nodig heb. Ze dachten heel goed mee. Zo kreeg ik buiten mijn vakantiedagen 12 studiedagen per jaar, en als ik nog iets nodig had, was dat ook bespreekbaar. Er was echt een mentaliteitsverschil met mijn vorige werkomgeving. Dat was ook een van de redenen om van baan te wisselen.” 

Meedenkende studiebegeleider 

Bij het wisselen kon hij de modules die hij al gevolgd had meenemen. “Ik ben erg blij met de hulp vanuit ISBW toen ik wilde switchen. Mijn studiebegeleider heeft heel goed meegedacht om mijn opleiding meer stapsgewijs op te bouwen. Dat deed mijn studiebegeleider ook als ik iets anders wilde veranderen, bijvoorbeeld wanneer ik een module naar achteren wilde verplaatsen. Ik werk 40 uur per week, ernaast studeren was soms puzzelen.” 

Hij sluit dan ook niet uit dat hij op deze manier later alsnog zijn HBO Bachelordiploma gaat halen. “In de toekomst kan ik altijd nog kijken: wil ik alsnog voor de volledige HBO Bachelor gaan, of is het goed zo?” 

Van uitvoerend naar management 

Zijn keuze voor een managementopleiding komt niet zo uit de lucht vallen, hoewel hij met studeren zelf geen vlotte start maakte. “Ik ben toen ik van school kwam zomaar met een opleiding begonnen die me makkelijk leek, maar eigenlijk was hij gewoon saai,” vertelt Glenn. “Ik ben toen gaan werken, eerst in de bouw, later in de logistiek.” 

Waar komt zijn interesse in leidinggeven vandaan? “Officieel had ik nog nooit een leidinggevende functie gehad, maar ik ben altijd een leiderstype geweest. Zo was ik teamcaptain bij voetbal, enthousiasmeren ligt me goed. Ik merk dat managen toch meer in me zit dan uitvoerend werk.” 

De opleiding bij ISBW 

Glenn vertelt wat hem tot nu toe vooral is bijgebleven uit zijn opleiding: “De module Personeel en organisatie was interessant. Hier bespreek je allerlei zaken waar je in het bedrijfsleven tegenaan loopt. Vervolgens ontwikkel je hier je persoonlijke visie op. Ook leerde de opleiding mij om kritisch na te denken over mezelf, om bewust te worden van mijn eigen invloed op mijn omgeving. Er kwamen veel eyeopeners voorbij.” 

Hoe draagt zijn huidige opleiding bij aan zijn carrière op lange termijn? “Ik kan mezelf en mijn visie verder ontwikkelen, en die visie beter leren verwoorden. En ik leer skills die zowel professioneel als persoonlijk van belang zijn.” 

‘Ga de dialoog aan’ 

Voor mensen die ook een opleiding willen volgen, heeft hij drie tips: “Bepaal je stip op de horizon en durf daarin kritisch op jezelf te zijn. Ten tweede, doe goed onderzoek naar de kosten en mogelijkheden voor financiering. Studeren vereist een flinke investering. Ik zie het als een investering in mezelf, want een HBO-diploma levert toch meer loon op. Maar ik heb wel de ROI berekend, evenals een punt en termijn wanneer ik het terugverdiend kan en wil hebben door groei in rol en loon,” vertelt hij. “Daarnaast is het belangrijk dat je werkgever je in je studie ondersteunt en met je meedenkt. Dus ga de dialoog aan en maak bewuste keuzes.” 

Stapsgewijs naar een waardevol diploma 

Wil jij net als Glenn studeren voor een officieel erkend HBO-diploma, maar voelt de inschrijving voor een volledige HBO Bachelor als een te grote stap? Dan is ons modulaire onderwijs de perfecte manier om stapsgewijs te beginnen met je studie. Met ons modulaire en erkende onderwijs bouw je in jouw eigen tempo aan een waardevol diploma op HBO-niveau.