Menu
ISBW logo

Dit vinden werknemers van hun manager

Hoe verschilt hun huidige van hun ideale manager?

Als je manager bent, weet je een ding zeker: je medewerkers hebben een mening over je. Wij gaven werkend Nederland de kans om die mening te delen in ons Nationale Management Onderzoek. Hierin vroegen we hun het hemd van het lijf over hun huidige én ideale manager. Lees hier alvast een aantal opvallende resultaten.

Blijven of weggaan

De manager heeft veel invloed op het werkgeluk van de medewerkers. Zo veel zelfs dat voor 20% van de werknemers de manager de belangrijkste reden is om bij een organisatie te blijven. Maar andersom kan ook: voor 18% is de manager juist een reden om op zoek te gaan naar een andere baan.

Werknemers versus managers

“Wie kan het beter, jij of je manager?” was een andere vraag die we de werkenden stelden. De meesten zeiden zelf meer vakinhoudelijke kennis te hebben en beter te zijn in plannen. Managers waren volgens hen beter in soft skills en organiseren. Saillant detail: bijna een kwart van de ondervraagden zei beter leiding te kunnen geven dan de eigen manager…

Alle resultaten inzien

Ben jij benieuwd naar de andere resultaten, bijvoorbeeld over of werknemers liever een man of een vrouw als manager willen, hoe vaak ze feedback krijgen van hun huidige manager én of ze weleens koffie krijgen van hun manager? Download dan het rapport van Het Nationale Management Onderzoek.