Menu
ISBW logo

‘Ik krijg zo veel beter inzicht in de structuur, cultuur en theorieën van HRM’

Pieter de Gouw maakte onlangs de overstap van werknemer naar werken als zelfstandig coach. Bij ISBW volgde hij de opleiding HBO Human Resources Management. “Bij mijn werkgever had ik de functie HR Development Officer”, vertelt Pieter. “Het leukste van HR vind ik het stuk dat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en dan vooral het contact met mensen. Maar als het dan op de uitvoering aankwam, wat ik dus het leukste deel vind, moest ik dat altijd overdragen aan anderen. Dat was voor mij een reden om een andere weg in te slaan.”

Persoonlijk begeleiden

“Eigenlijk wilde ik van jongs af aan al met dieren werken. In Wageningen volgde ik de studie Dierwetenschappen en ik werkte in IJsland een half jaar mee aan een onderzoek naar IJslandse paarden. Daarna ging ik aan de slag als pluimveeonderzoeker en kreeg ik de kans om een 4-jarig PhD-onderzoek te starten in Wageningen. Ik merkte tijdens mijn PhD dat ik het persoonlijk begeleiden van mijn studenten heel leuk vond.”
 
Pieter kreeg bovendien de kans om een periode van vier maanden IJslandse paarden te gaan trainen in Canada. “Daar ontdekte ik mijn passie: het ontwikkelen van individuen, zowel mensen als dieren. Ik werk volgens de HBM (Human Being Management)-filosofie die onder meer pleit voor het benutten van de onbewuste aansturing van mensen. De HRM-opleiding is daar een perfecte aanvulling op”, legt hij uit. “Ik krijg zo een veel beter inzicht in de structuur, cultuur en theorieën van HRM en kan zo een mooie koppeling maken met HBM.”

Veel plezier van de opleiding

Pieter werkt nu als De Levenskeuze Coach en helpt mensen met het zetten van de volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Pieter: “Ik heb daarbij al veel plezier van de opleiding bij ISBW. Mijn eerste klant is een HR-bedrijf en mede omdat ik de ISBW-opleiding HBO Human Resources Management heb gevolgd, kan ik deze organisatie veel beter helpen.”